Huawei P20 Review | Bekijk & Vergelijk alle aanbieders

Huawei, je ziet ze steeds vaker terugkomen in de smartphone industrie, daarbij maken concurrenten zich grote zorgen om het grote Aziatische telecombedrijf. Dit is ook logisch want het merk komt met kwalitatieve producten voor een vaak voordeligere prijs dan bijvoorbeeld Apple of Samsung. De Huawei P20 serie is een van de productlijnen die het echte werk doen voor Huawei. De producent speelt in op slimme onderwerpen, zoals het luxe ontwerp en een uitstekend werkende camera.

We gaan er hier is wat dieper induiken. Is het de prijs waard? En kan het redelijk nieuwe bedrijf voldoende concurreren met de grote giganten? Lees mee en kom erachter!

Schermgrootte Huawei P20

5.8 inch
2244 x 1080 pixels

Camera resolutie Huawei P20

Achterkant: 12MP/20MP
Voorkant: 24MP

Interne opslag Huawei P20

4 GB RAM/128 GB Flash

Besturingssysteem Huawei P20

Android 8.1

Schermgrootte Huawei P20 Pro

6.1 inch
2240 x 1080 pixels

Camera resolutie Huawei P20 Pro

Achterkant 40MP/ 20MP/ 8MP Voor: 24MP

Interne opslag Huawei P20 Pro

 6 GB RAM/128 GB Flash

Besturingssysteem Huawei P20 Pro

Android 8.1

De Huawei P20 Series

Het standaardmodel van de P20 ligt gemiddeld rond de € 600 en daarmee is die vaak ongeveer € 300 goedkoper dan zijn grote broer, de P20 Pro. Tegenovergesteld is dit precies hetzelfde, de P20 Lite is € 300 goedkoper dan de standaard P20.

We hebben natuurlijk alle toestellen uit de betaalbare P20 reeks uitgeprobeerd en alle bieden ze natuurlijk een prima kwaliteitsverhouding. Huawei heeft veel moeite gestopt in de beeldschermen en dat is ook redelijk goed te merken, ook al heeft het veel weg van een iPhone X. Sommige gebruikers hebben mindere gedachten over de besturingssoftware die Huawei gebruikt, we hebben dit getest en kunnen de mensen in sommige gevallen zeker gelijk geven.

We gaan vandaag alles dus is rustig doornemen, lees vooral gezellig mee om erachter te komen of het toestel misschien iets voor jou is. Telefoons vergelijken zorgt er altijd voor dat je voordeliger uit bent!

Huawei P20 Lite review

Ontwerp Huawei P20

Het ontwerp spreekt natuurlijk al ontzettend aan, en hier hebben ze ook veel aandacht in gestopt bij Huawei. Zoals we al zeiden hebben de modellen veel weg van de iPhone X met de inkeping bovenin. De wedstrijd Huawei P20 VS iPhone X is gespeeld, welk toestel vindt jij het beste?

Hetzelfde geldt voor de vingerafdrukscanner, deze zit aan de voorkant van het toestel onderin het scherm. Net zoals bij de P20 Lite zit er op de achterkant van het toestel een dubbele camera, en dit is niet zomaar een camera maar hier komen we later op terug.

Klasse uitstraling 

Kortom er is genoeg over te vertellen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om over te stappen naar een Huawei model, en dit is logisch. De prijs/kwaliteit verhouding is namelijk goed, en bij het merk maken ze grote stappen vooruit als het gaat om ontwikkeling.

De achterzijde van de P20 is van glas en trekt daardoor snel vingerafdrukken aan. Een hoesje is daarom wel aan te bevelen. Ergens ook wel zonde, want de P20 komt ook in kleurige uitvoeringen die er bijzonder mooi uitzien. Hierdoor heeft hij veel weg van de Samsung Galaxy A3, Galaxy S8, Galaxy S7 en natuurlijk de Galaxy S9.

Het beeldscherm van de Huawei P20

Het beeldscherm van de Huawei P20 heeft een grote van 5,8 inch, wat omgerekend neerkomt op een een diagonaal van 14,8 centimeter. Door middel van de dunne schermranden, alternatieve beeldverhoudingen en de inkeping aan de bovenkant van het scherm, geeft het de indruk dat vrijwel de gehele voorkant bestaat uit het beeldscherm.

Top beeldschermen

De beste schermen zitten zoals verwacht in de P20 Pro versie, deze is voorzien van een Oled-scherm. De standaard P20 is voorzien met een LCD-scherm, je zou meteen denken dat dit veel minder is, maar dit is echter niet het geval. Het scherm biedt namelijk uiterst helder beeld, met daarbij diepe uitspringende kleuren. Optimaal dus voor de lekker een filmpje op Netflix!

Inkeping bovenin bekend bij veel

Zoals meerdere gebruikers hebben aangegeven, is de inkeping van het beeldscherm op de P20 waarschijnlijk het meest irritante dat we hebben gezien, toch heeft het bedrijf hier een goede oplossing.

Huawei heeft slim een softwaremogelijkheid toegevoegd die de rest van het scherm aan beide kanten zwart maakt, waardoor de inkeping effectief wordt weggenomen. Dit hebben ze dus goed opgelost bij het grote tech bedrijf.

Iedereen heeft een eigen voorkeur

Dus of je nu de voorkeur geeft aan de extra schermruimte of een meer zakelijk uiterlijk, deze telefoon heeft biedt het allemaal. Dat brengt ons naar kleur en licht. De P20 heeft veel opties om het display naar wens aan te passen, u kunt een natuurlijke tint inschakelen die de kleurtemperatuur aanpast op basis van uw omgeving.

Schakelen tussen normale en levendige kleuren is daarnaast ook mogelijk, je hebt dan de keus tussen standaard, Warm of Koud kleuren of zelfs de functie dat je in de avond wat meer rust kunt bieden aan je ogen, nachtstand.

Alles automatisch

De schuifregelaar voor helderheid gaat van wat we ‘belachelijk donker’ zouden noemen in ‘redelijk helder’, of je kunt de telefoon zijn eigen helderheid laten selecteren op basis van waar je bent. Je kunt ook de resolutie verlagen om de batterij te sparen als je dat wilt, allemaal handige opties dus die de ervaringen allemaal beter maken.

Huawei P20 pro review

Specificaties van de Huawei P20

Langs het prima werkende LCD-scherm, is de rest van het toestel met redelijk goede onderdelen gemaakt. Het is daarbij uitgerust met de zogenaamde octacore-processor, deze processor is zelf gemaakt door Huawei en heeft een werkgeheugen van 4GB. Dit is redelijk veel te noemen, als je dit gaat vergelijken met andere concurrerende toestellen.

Dit gezegd hebbende kan je natuurlijk wel verwachten dat het toestel ook voldoende ruimte heeft om je foto’s, video’s of applicaties op te slaan, en dit is ook zeker het geval. De P20 heeft namelijk een flinke opslag voor, 128 GB. Zoals bij veel andere Android toestellen is dit echter ui te breiden, dit biedt extra mogelijkheden voor de mensen die ervan houden om veel bestanden op te slaan op het toestel.

Accu van de Huawei P20 zeer goed

Dan heb je natuurlijk nog de accu, voor veel gebruikers van groot belang. Dit is natuurlijk niet gek want veel mensen gebruiken hem heel de dag door, voor het werk of anderen belangrijke zaken. Hij heeft een capaciteit van 3400 mAh, dit is redelijk goed te doen.

De accuduur is prima en over het algemeen zijn gebruikers hier erg tevreden over. Maar het is toch niet de reden waarom mensen hier zo tevreden over zijn, dit is namelijk het snel laden systeem. De telefoon is voorzien van het nieuwste oplaadsysteem, waardoor je in een aanzienlijke tijd je telefoon helemaal oplaadt, geweldig toch?

Klein minpuntje

Er zitten natuurlijk ook mankementen aan dit verhaal, want aan de ene kant is het natuurlijk fijn dat de accuduur goed is, maar aan de andere kant gaat het ten koste van praktische zaken. Lopende processen worden afgekapt en je kunt hier niets aan veranderen. Sommige processen zoals een VPN of wachtwoordmanager worden daardoor afgekapt en moeten steeds handmatig opnieuw gestart worden. Dit software gedeelte is dus wel een aandachtspunt voor de producenten bij Huawei, hier hoort het updatepatroon ook bij, waar ze ook niet de beste in zijn.

De vingerscanner van het toestel zit daarbij aan de achterkant, dit kan natuurlijk wennen zijn in het begin als je van andere toestellen overkomt. Bij Apple is dit bijvoorbeeld anders. De iPhone 7, iPhone 8 en meerdere modellen die volgden hebben dit namelijk aan de voorkant van het toestel.

Huawei P20 lite kopen

Camera van de Huawei P20

Dit is toch een van de pronkstukken van dit toestel, het is niet voor niks dat Huawei hier veel aandacht aan heeft besteed. Het is daarom ook voor veel mensen een rede om het toestel aan te schaffen. De P20 heeft geen driedubbele camera zoals zijn grotere broer de P20 Pro, maar doet zeker niet veel onder. Alle functies die op de P20 Pro beschikbaar zijn, zijn dit namelijk ook op de standaard P20.

De P20 herkent alles

Vooral de herkenning van objecten en scenes is waar Huawei stevig op inzet, en terecht ook, want de software in het toestel is opvallend goed in het herkennen van bijvoorbeeld dieren, landschappen, teksten, zonsondergangen, en veel meer.De camera is zo intelligent dat hij automatisch herkent en de foto die je wilt gaan maken alvast bewerkt voordat de foto is genomen, hoe gaaf is dat?

Dit zorgt ervoor dat als je de foto maakt je bijna altijd zeker weet dat die al goed is, en je nog maar amper hoeft te bewerken.

Let op! De nieuwe Huawei P20 Pro update zorgt ervoor dat objectherkenning wordt uitgeschakeld waardoor je elke foto handmatig moet instellen.

Genoeg Megapixels in de Huawei P20

Je moet soms wel opletten, de foto’s kunnen soms overdreven eruit komen hiermee bedoelen bijvoorbeeld te felle kleuren. Geef het toestel de tijd om een goede foto te maken, en dan zal dit probleem niet zo vaak voorkomen.De camera van de Huawei P20 bestaat uit een dubbele camera voorzien van een 12 megapixel lens en een heerlijke 20 Megapixel. Perfect dus om de mooiste foto’s te nemen, van je zelf of bijvoorbeeld van het landschap.

Huawei P20 lite hoesje

Prijs van de Huawei P20

De standaard Huawei P20 valt niet erg op tussen de giganten van sommige producenten, en dit heeft meerdere oorzaken. De prijs van de Huawei P20 ligt rond de € 600, en dit ligt ook een stuk lager als alle grotere jongens. De Huawei P20 Pro is daarbij ook het slagschip van Huawei, en daarom valt de standaard P20 soms een beetje op de achtergrond. Dit is jammer, want de P20 is zeker een geweldig toestel die zeker de moeite waard is om te bekijken.

De P20 bungelt tussen concurrenten

Daarbij hebben sommige concurrenten als de Galaxy S9 en de OnePlus 6 voordelen die de Huawei P20 niet heeft. Het zijn kleine dingen, maar zeker wel aandachtspunten voor de toekomst van het grote Aziatische bedrijf. De koptelefoon is hier een voorbeeld van, dit zijn echter dus kleine dingen.

Echter heeft het bedrijf een goede stap gezet door een standaardversie hiervan uit te brengen, voor veel mensen is dit namelijk een voordeel. De Huawei P20 Pro is namelijk een stuk duurder, en daarbij biedt de standaardversie bijna evenveel mogelijkheden. Dit toestel is dus uitermate geschikt voor de mensen die de functies van een P20 Pro willen, maar een gemiddelde klasse ook goed vinden!

Hoesje Huawei p20 lite kopen

Conclusie van de Huawei P20

We hebben genoeg voor en nadelen gehoord van de Huawei P20, maar wat is nou de conclusie die we kunnen trekken. Het is zeker een toestel met veel leuke eigenschappen, en daarbij is die zeer gemakkelijk in gebruik. Als je hem gaat vergelijken met concurrenten is het soms lastig, de prijs van het toestel is namelijk gemiddeld en de functionaliteiten bovengemiddeld.

Toch zijn er zeker ook aandachtspunten voor het grote nieuw komende bedrijf, het gaat hier om grotere aandachtspunten en wat kleinere dingen. De software en het updaten hiervan is een groot aandachtspunt waar iedereen het wel over eens is, dit is niet gebruiksvriendelijk en lastig in gebruik.

Grote broer P20 Pro

Door de dominante aanwezigheid van de Huawei P20 pro, valt de Huawei P20 soms een beetje weg. Dit is zoals we zeiden jammer, omdat de P20 zeker een goed toestel is om te gebruiken. Als we overgaan naar de camera, accuduur en de beeldkwaliteit is dit zeker niet ondermaats en misschien wel goed te noemen.

De camera is overtuigend het beste onderdeel van het toestel, en zeker te vergelijken met grote concurrenten uit andere hogere prijsklasse. Het feit dat het er geen opening is voor de koptelefoon is zeker een minpuntje, muziek luisteren met standaard oortjes wordt hierdoor dus zeer lastig.

P20 alles wat je nodig hebt 

Het toestel heeft dus alles wat je nodig hebt voor een redelijke prijs, als je dit gaat vergelijken met sommige andere smartphones. Dit is dus het perfecte toestel voor degenen die niet extreem veel willen betalen voor een mobiel abonnement, maar toch wel goede eigenschappen hiervan willen. Let wel op, als je kiest voor een abonnement zal je worden nagecheckt en geregistreerd bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Hier worden de leningen en kredieten van mensen bijgehouden.

 

 

 

“Ik was specifiek opzoek naar een Huawei P20 en zag dat er verschrikkelijk veel aanbieders waren op het internet, ik zag daarbij ook de vergelijker van deze site voorbijkomen. Nadat ik deze had gebruikt kwam ik bij de voordeligste provider en heb ik daar een abonnement afgesloten. Ik ben een tevreden man en ga deze methode in de toekomst vaker gebruiken.”

“Ik hou persoonlijk helemaal niet van al dat internet gedoe, maar op aanraden van mijn dochter heb ik eens gebruik gemaakt van deze vergelijker in de zoektocht naar een nieuw toestel. Ik vond het bijzonder fijn dat ik meteen te zien kreeg welke aanbieder voor mij het goedkoopste was. Jullie zouden dit eigenlijk voor alle producten moeten doen, dat zou pas fijn zijn! Kortom, ik ben positief verrast!”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Mobiele Abonnementen, Sim Only, Apple, Samsung , Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Telefonie!