De Huawei P20 vs iPhone X, kan Huawei deze strijd winnen?

Oct 11, 2018 | Huawei P20, iPhone X | 0 comments

Oct 11, 2018 | Huawei P20, iPhone X | 0 comments

Je kent het merk misschien tegenwoordig al een stuk beter, we gaan het vandaag namelijk hebben over Huawei. Maar dat niet alleen want vandaag vergelijken we de iPhone X met de nieuwe Huawei P20. Lijken de telefoons op elkaar en kan Huawei het opnemen tegen het vlaggenschip van Apple? Lees snel verder om de verschillende voor en nadelen van beide telefoons te vergelijken met elkaar, het is namelijk niet makkelijk om een mobiele telefoon kopen.

Huawei p20

De iPhone X is dit jaar totaal anders

De iPhone X heeft een totaal andere look en feel dan alle andere modellen die Apple ooit heeft uitgebracht. Er is geen fysieke startbutton meer aanwezig en het glazen scherm bedekt het volledige scherm door de dunne randen. De Huawei P20 is net een beetje groter en breder dan de iPhone X maar is even dun. Ook als je beide toestellen in de hand hebt merk je dat de Huawei telefoon iets zwaarder is.

De Huawei P20 lijkt best veel op de iPhone X

Op het eerste gezicht heeft de Huawei P20 best veel weg van de Iphone X. Er is ook gekozen voor een glazen achterkant en de iPhone X heeft dezelfde inkeping aan de bovenkant van het scherm. Toch is hier wel een groot verschil aanwezig, de Huawei P20 heeft namelijk nog steeds een home knop en een vingerafdrukscanner aan de onderkant van het scherm.

Je kunt bij de Huawei P20 een stuk meer kleuren kiezen dan bij de iPhone X, je kunt bijzondere kleuren zoals Twilight proberen of een groene of paarse P20 aanschaffen. Een van de nieuwe functies die je op de Huawei P20 vindt zijn de verticale camera”s op de achterkant van het toestel. Daarbij is er aan de voorkant ook een scherpe camera aanwezig met maar liefst 24MP.

Beide smartphones zijn waterdicht & stofbestendig

Nog een overeenkomst met de iPhone X is de IP68 certificering waardoor de telefoons beide waterdicht en stofbestendig zijn. De Huawei P20 heeft net zoals de iPhone geen hoofdtelefoonaansluiting meer.

De prestaties van de Huawei P20 VS iPhone X

Beide telefoons beschikken over een krachtige processor, de iPhone X is sneller dan de Huawei P20 maar veel scheelt het niet. Daarbij wordt de telefoon van Huawei geleverd met 128GB opslagruimte en dat is een stuk meer als de 64GB van Apple. Nog een groot voordeel van de P20 is de sterke batterij. De P20 Pro beschikt over een batterijcapaciteit van 4000mAh terwijl de iPhone X maar 2716 mAh ter beschikking heeft.

Een nadeel van de P20 is dat je het toestel niet draadloos kan opladen, dit is met de iPhone X namelijk wel mogelijk. Toch is dit niet voor iedereen belangrijk. Maar dan komt het echte verassende verschil, de iPhone X heeft een dubbel achtercamera van 12MP die erg goed werkt maar de P20 heeft naast een gewone camera zelfs een monochrome camera en één voor 3x optische zoom met een totaal van 68 MP. Ook op de cameraspecificaties heeft de iPhone X het dus zwaar tegen de Huawei P20. De vraag is of de Huawei P20 Pro update de camera verbeterd heeft.

De iPhone heeft natuurlijk nog wel wat voorsprong met het strakke ontwerp, de premium uitstraling en de schermkwaliteit. Maar het verschil in prijs maakt natuurlijk het grote verschil, je kunt met de Huawei P20 bijna €200,- besparen op de aanschafprijs en dat is een flinke slag die je kunt slaan.

Welke telefoon past beter bij jou?

Dat ligt er een beetje aan, als je op zoek bent naar een super moderne telefoon dan ben je bij Apple natuurlijk aan het juiste adres. Echter moet je dan wel een ruim budget hebben want de iPhone X kost al snel tussen de €800 en €1000.

Ben je meer op zoek naar een all-round toptoestel voor een solide prijs? Dan kan de Huawei P20 een prima alternatief zijn voor de telefoons van Apple. Zeker als je veel waarde hecht aan fotografie is de P20 een toestel waar je flink mee aan de gang kan. Je kunt met de Huawei P20 prachtige foto’s schieten zonder een dure camera te kopen.

Handige & leuke Video’s

Huawei Telefoons vergelijken en bekijken

Huawei telefoons vergelijken en reviewen Bekijk gemakkelijk de beste Huawei telefoons en goedkoopste telefoonabonnementen van 2019 en bespaar in 5 minuten Meest gekozen Huawei telefoons & reviewsHuawei telefoons, een top optie in het middensegment Misschien ken je...