Samsung A3 2017 Review | Bekijk & Vergelijk alle aanbieders

In 2015 kwam de allereerste versie van de Galaxy A3 uit. De A reeks is daarna een bekende telefoon geworden in de Galaxy lijn van Samsung telefoons. Vooral de prijs/kwaliteitsverhouding van het toestel zorgde er voor dat veel Nederlanders voor de A3 kozen. In 2016 besloot Samsung om een nieuwe versie te lanceren. In Nederland staat dit model bekend als de Samsung A3 2017. Om je een goed beeld te geven van het toestel raden we je aan om deze review aandachtig te lezen, zo weet je direct waar je aan toe bent met dit toestel. Zoek je high-end telefoons? Bekijk dan de Galaxy S8 of Galaxy S9.

Schermgrootte

5.1 inch
2560×1440 pixels

Camera resolutie

12 megapixels

Interne opslag

32 GB

Besturingssyteem

Android 6.0 Marshmallow

Design

De Samsung A3 2018 versie laat nog even op zich wachten maar daar is niets van te zien in het model van afgelopen jaar. Het metalen design en de glazen achterkant zorgen er voor dat de A3 een premium uitstraling heeft, als je niet wist dat er nog betere modellen waren zou je bijna denken dat de A3 het vlaggenschip van Samsung is.

Slank uiterlijk & premium behuizing

De Galaxy A3 heeft een slank uiterlijk en voelt erg licht aan, sommige mensen vinden dit fijn maar we kunnen ons voorstellen dat sommige mensen van een zwaardere smartphone houden.

Als we kijken naar andere mid-range smartphones kunnen ze absoluut niet tippen aan het design van de Samsung Galaxy A3. Het toestel ligt bijzonder lekker in de hand, dat is weer eens wat anders in het mid-range segment, doorgaans zijn veel toestellen in deze categorie gemaakt van plastic.

samsung a3 review

Scherm van Samsung A3 2018

Het scherm van de Galaxy A3 is dik in orde qua grootte en is 4,5 inch groot. De resolutie van dit scherm is wat lager dan de absolute topmodellen. Toch behaalt de A3 een resolutie van 960 x 540 pixels. Dat betekent dat het model een pixeldichtheid van 245 ppi behaalt. Dat is geen schande maar het is zeker niet het allerscherpste scherm van dit moment.

Samsung A3 2017 specs

De Samsung Galaxy A3 heeft geweldige specificaties voor de prijs van het toestel. De A3 heeft de beschikking over een snelle 64 bit processor met 1,5GB werkgeheugen waar je direct mee aan de slag kan.

Daarbij kun je er zeker van zijn dat je al je bestanden kunt opslaan, de standaardversie beschikt over 16GB opslagruimte. Als dat niet genoeg is kun je altijd nog uitbreiden met een micro-sd-kaartje tot maximaal 64GB.
Je krijgt zelfs IP68-certificering, en dat betekent dat de Samsung Galaxy A3 2017 net zo bestand is tegen water en stof als zijn grote broer. Dat is niet iets dat we vaak zien bij goedkopere telefoons.

samsung a3 2017 prijs

Accuduur Samsung A3

De accu van de Galaxy A3 is niet bijzonder groot, de batterij heeft de beschikking over 1900 mAh waardoor je zeker 12 uur lang gebruik kunt maken van de A3. Daarbij is er ook de mogelijkheid tot snel opladen. Het opladen gaat relatief snel want je telefoon is binnen twee uur tijd volledig opgeladen.

Als je je beseft dat je gemakkelijk 13 uur lang video kunt kijken zonder dat je hoeft op te laden weet je dat het met de accuduur van de A3 wel goed zit.

Camera Samsung Galaxy A3

De camera van de Galaxy A3 is relatief simpel. Je hebt de beschikking over een camera met 13MP en een selfie camera van 8MP. Als je echt naar de nadelen van het toestel kijkt is de camera veruit het minst indrukwekkende van de Galaxy A3. De beeldkwaliteit van de camera is niet van hoogstaande kwaliteit.

De camera is snel in gebruik

Toch kun je wel gebruik maken van een camera die snel foto’s schiet, echter heeft de A3 moeite om goede kwaliteit foto’s te produceren in iets te donkere omstandigheden.

De camera app is van toegevoegde waarde

Ook beweging vastleggen gaat enigszins moeizaam met de camera van de A3. Een lichtpunt is de app die Samsung ontwikkeld heeft. Je kunt de camera instellingen namelijk gemakkelijk aanpassen en foto’s kleur geven gaat gemakkelijk met de interface die aanwezig is in de camera app.

samsung galaxy a3 2018 prijs

Vergelijken is altijd slim

We geven veel mensen de tip om te vergelijken bij de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon. Er is tegenwoordig zoveel keuze, en daarbij ook zoveel verschillende aanbieders, dat het lastig is om voor de voordeligste te gaan. Voor mensen is het dus lastig om een keus te maken op dit gebied, en we helpen de mensen hier graag bij.

Door te vergelijken weet je zeker dat je het goedkoopst uit bent, en weet je zeker dat je de telefoon hebt gekozen die aan jou wensen kan voldoen. Twee vliegen in, lekker handig toch?

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Mobiele Abonnementen, Sim Only, Apple, Samsung , Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Telefonie!

Blijft de Samsung Galaxy A3 bestaan in 2018?

Het is nu bijna 5 jaar geleden dat Samsung de eerst Galaxy A-serie uitbracht, destijds voor veel mensen een ideaal en gebruiksvriendelijk toestel. De Galaxy A modellen lijken sprekend op de duurdere en exclusievere Galaxy S modellen. Toch kunnen we de A-serie van...

Samsung Telefoons vergelijken en bekijken

Samsung telefoons vergelijken en reviewen Bekijk gemakkelijk de beste Samsung telefoons en goedkoopste telefoonabonnementen van November 2018 en bespaar in 5 minutenMeest gekozen Samsung telefoons & reviewsIedereen kent de Samsung telefoons Iedereen kent de...