Blijft de Samsung Galaxy A3 bestaan in 2018?

Oct 6, 2018 | Samsung Galaxy A3 | 0 comments

Oct 6, 2018 | Samsung Galaxy A3 | 0 comments

Het is nu bijna 5 jaar geleden dat Samsung de eerst Galaxy A-serie uitbracht, destijds voor veel mensen een ideaal en gebruiksvriendelijk toestel. De Galaxy A modellen lijken sprekend op de duurdere en exclusievere Galaxy S modellen. Toch kunnen we de A-serie van Samsung niet zien als goedkope telefoons, dit zijn namelijk de Galaxy J-series van Samsung.

In de laatste maand van 2017 werd die nieuwste Galaxy A 2018 smartphone aangekondigd. Voorgaande jaren waren de A3, A5 en A7 standaard van de partij maar dit jaar verliep het anders. Blijft de Samsung Galaxy A3 ook nog in 2018 bestaan? Helaas niet, de Galaxy A8 en A8 Plus werden namelijk volmondig aangekondigd, en ergens begrijpen wij dit wel.

samsung galaxy a3

De stap van A3 naar A8, zo snel?

Het hogere cijfer zet je wellicht aan het denken, de nieuwe Samsung Galaxy A8 en A8+ zijn zeer geavanceerde toestellen. Beide hebben een zeer innovatief en modern design. Hij oogt prachtig met een glazen voor- en achterkant in combinatie met het metalen frame. Maar u vraagt zich waarschijnlijk af waarom Samsung de A3 in een keer heeft laten vallen? Lees verder en kom erachter.

Uniek op de nieuwe toestellen uit de A serie is de dubbele voorkant camera, deze is bevestigd op beide toestellen, en wanneer we naar de prijs gaan kijken worden we al helemaal gelukkig. De A8 modellen worden namelijk met een adviesprijs van €500 inclusief BTW door Samsung opgegeven. Tot zover dit jaar zijn dit de toestellen met de beste prijs/kwaliteit verhouding beschikbaar op de markt. Wij zijn dan ook meteen van mening dat deze verhouding vele malen beter is dan de nieuwste Galaxy S9.

Niet de echte opvolger

Als we eerlijk zijn zien we de nieuwe A8 toestellen van Samsung niet als de echte opvolgers van onze geliefde Samsung Galaxy A3. De A3 werd namelijk naar de markt gebracht met een adviesprijs van €330 en is zoals je wellicht zelf al hebt ontdekt ontwikkeld voor een hele andere doelgroep dan de A3. Wij vragen ons dan ook af of deze doelgroep nog genoeg vraag heeft naar dit type toestellen en zijn sceptisch over het wellicht uitkomen van een opvolger van de A3.

In 2018 heeft Samsung twee nieuwe A-modellen naar buiten gebracht en wellicht is het nog mogelijk dat er meer op het rijtje worden bijgeschreven. Als dit zo zou zijn denken wij dat dit een goedkoper model zal gaan worden, in ieder geval, dit hopen wij wel. Dan is er toch nog een beetje een echte opvolger van de Galaxy A3, een stabiele, degelijke en vooral niet dure smartphone.

Wordt de Samsung Galaxy A6 de opvolger van de A3?

Na wat onderzoek hebben we ontdekt dat Samsung de merknamen A6, A8 en A9 heeft laten vastleggen. Als we dit feit bekijken denken we dat de Galaxy A6 de gedoodverfde kandidaat is voor de opvolging van de Galaxy A3. Na het goed in de gaten houden van de Geekbench benchmark database zijn we op de hoogte gekomen van twee nieuwe productnamen, namelijk SM-A600FN en SM-A650G. Dit geeft ons een sterk gevoel dat Samsung daadwerkelijk nieuwe A6 modellen aan het produceren is.

Worden alleen de A3 modellen vervangen?

Niet alleen de A-serie is aan de beurt, ook de Samsung J-serie is aan de beurt. Deze bestaan net als de A modellen uit de J3, J5 en de J7. Deze toestellen lijken erg op elkaar maar de J-serie is iets minder luxe uitgevoerd.

Helaas moeten we vaststellen dat er hoogstwaarschijnlijk geen nieuwe opvolger van de Samsung Galaxy A3 in 2018 uit zal komen. Zoals we gewend zijn zal Samsung zeker met een kwalitatieve en waarschijnlijk beter model de markt op komen. Wij denken dat je je geld het beste in kunt zetten op de nieuwe Galaxy A6 modellen.

galaxy a3
galaxy a3 2018

Handige & leuke Video’s

De nieuwe Samsung S9 en S9+ en de vele mogelijkheden

De nieuwe uitvoeringen van Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9+ zijn op het moment erg populair. Dit is vanwege de vele mogelijkheden die je hebt met deze nieuwe smartphone. Qua hardware en software zijn er veel nieuwe opties en leuke functies. Lees snel verder als je...

Tips en tricks voor de nieuwe Samsung S9 en S9+

Nieuwe modellen van Samsung in de Galaxy reeks Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben zijn de nieuwe toestellen van Samsung weer uitgekomen, namelijk de Samsung Galaxy S9 en de S9+, maar weten jullie ook wat er allemaal mogelijk is met deze nieuwe smartphones?...

De nieuwe S8 met vele mogelijkheden

Het nieuwe toestel van Samsung In de nieuwe S8 zijn weer vele nieuwe mogelijkheden gestopt door Samsung, deze mogelijkheden zitten soms iets te goed verstopt om ze te kunnen vinden. Wij hebben daarom voor jou uitleg en tips op een rijtje gezet hoe je het makkelijkst...

Speciale versies van Samsung Galaxy S9

Zoals het met eerdere versies van het Galaxy-vlaggenschip heeft gedaan, zal Samsung de Galaxy S9 en S9 + met verschillende processors worden vrijgeven, afhankelijk van de regio. De VS-varianten zullen blijkbaar Qualcomm's Snapdragon 845-processor krijgen, terwijl...