Tips en tricks voor de nieuwe Samsung S9 en S9+

Aug 17, 2018 | Samsung Galaxy S9 | 0 comments

Aug 17, 2018 | Samsung Galaxy S9 | 0 comments

Nieuwe modellen van Samsung in de Galaxy reeks

Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben zijn de nieuwe toestellen van Samsung weer uitgekomen, namelijk de Samsung Galaxy S9 en de S9+, maar weten jullie ook wat er allemaal mogelijk is met deze nieuwe smartphones?

Wij hebben daarom voor jou speciaal een aantal tips en tricks op een rijtje gezet zodat je erachter kunt komen wat er allemaal mogelijk is met jouw gloednieuwe S9 of S9+. Dus lees snel verder als je zo snel mogelijk wilt weten wat voor tips en tricks er zijn.

samsung s9 tips

De zoekfunctie in de instellingen

Vaak ben je al een tijdje aan het zoeken in je telefoon naar de instelling die je zoekt, dit is voortaan verleden tijd. Samsung heeft de mogelijkheid gegeven om in de instellingen te kunnen zoeken naar wat je wil vinden. Het enigste wat je hiervoor hoeft te doen is naar je instellingen te gaan en daar vervolgens de zoekfunctie aanklikken, hier kan je dan jouw zoekopdracht invullen.

Screenshot maken met de S9 of S9+

Wanneer je een screenshot wilt maken van een gesprek bijvoorbeeld dan is dit voortaan erg gemakkelijk op de S9-toestellen. Je hebt hiervoor meerdere mogelijkheden, zo kun je aan de zijkant van het scherm ( moet het wel een edge uitvoering zijn) kiezen voor de mogelijkheid om een screenshot te maken.

Er zijn nog twee manieren

Daarnaast is er nog een eenvoudige manier om een screenshot te maken, namelijk het inhouden van de power button en de volumeknop, na enkele seconden indrukken wordt er een screenshot gemaakt van jouw beeldscherm.

Verder kun je nog gebruik maken van de zijkant van je hand, je veegt met je hand van rechts naar links over het scherm, de software registreert dit en maakt direct een screenshot. Bij al deze drie functies krijg je daarna direct de mogelijkheid om jouw foto bij te schalen of om er bij te tekenen bijvoorbeeld, handig als je iets specifieks op de foto wilt aanwijzen.

Het nieuwe Edge Lightning

Het is een nieuwe functie van Samsung, wanneer je beschikt over een S9-toestel kan je hier handig gebruik van maken. Wanneer je ervoor kiest om deze functie op actief te zetten, dan krijg je bij elke notificatie een gekleurde rand om je telefoon heen.

Hoe stel ik dit in?

Je stelt deze functie in door wederom weer naar de instelling te gaan, vul daar in de zoekopdrachten display in en je komt uit bij de optie Edge Screen, vervolgens kies je hier voor de optie Edge Lightning. Je kunt hier de functie inschakelen, maar ook aanpassen naar jou gewenste kleuren, effecten, dikte en transparantie.

Er bestaat zelfs de mogelijkheid om per app verschillende kleuren te kiezen, dit kun je doen bij de instellingen ‘meldingen beheren’. Heb je trouwens al eens de koptelefoonaansluiting van de S9 gezien? Klik dan is op de link om er meer over te lezen.

De navigatiebalk van de Samsung S9

Wanneer je al langere tijd gebruik maakt van de Samsung toestellen, dan kan deze tip overbodig zijn voor jou. De navigatietoetsen die geplaatst zijn onder aan het toestel zijn standaard tegenovergesteld ingesteld, de recente apps zitten links en de terug toets zit rechts. Wanneer je deze manier van volgorde niet fijn vindt, kan je deze uiteraard aanpassen in de instellingen.

Ook kun je hier de kleuren aanpassen en de manier van drukken op de toetsen zodat de telefoon niet ontgrendeld wordt in je broekzak door een kleine aanraking. De Samsung Galaxy S9 is eindelijk onthuld. We verwachten snel speciale versies van de Galaxy S9.

nieuwe samsung s9
samsung s9 tricks

Handige & leuke Video’s

Blijft de Samsung Galaxy A3 bestaan in 2018?

Het is nu bijna 5 jaar geleden dat Samsung de eerst Galaxy A-serie uitbracht, destijds voor veel mensen een ideaal en gebruiksvriendelijk toestel. De Galaxy A modellen lijken sprekend op de duurdere en exclusievere Galaxy S modellen. Toch kunnen we de A-serie van...

Samsung Telefoons vergelijken en bekijken

Samsung telefoons vergelijken en reviewen Bekijk gemakkelijk de beste Samsung telefoons en goedkoopste telefoonabonnementen van November 2018 en bespaar in 5 minutenMeest gekozen Samsung telefoons & reviewsIedereen kent de Samsung telefoons Iedereen kent de...

De nieuwe Samsung S9 en S9+ en de vele mogelijkheden

De nieuwe uitvoeringen van Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9+ zijn op het moment erg populair. Dit is vanwege de vele mogelijkheden die je hebt met deze nieuwe smartphone. Qua hardware en software zijn er veel nieuwe opties en leuke functies. Lees snel verder als je...

De nieuwe S8 met vele mogelijkheden

Het nieuwe toestel van Samsung In de nieuwe S8 zijn weer vele nieuwe mogelijkheden gestopt door Samsung, deze mogelijkheden zitten soms iets te goed verstopt om ze te kunnen vinden. Wij hebben daarom voor jou uitleg en tips op een rijtje gezet hoe je het makkelijkst...