De nieuwe S8 met vele mogelijkheden

Aug 16, 2018 | Samsung Galaxy S8 | 0 comments

Aug 16, 2018 | Samsung Galaxy S8 | 0 comments

Het nieuwe toestel van Samsung

In de nieuwe S8 zijn weer vele nieuwe mogelijkheden gestopt door Samsung, deze mogelijkheden zitten soms iets te goed verstopt om ze te kunnen vinden. Wij hebben daarom voor jou uitleg en tips op een rijtje gezet hoe je het makkelijkst en snelst gebruik kunt maken van alle nieuwe mogelijkheden die de S8 te bieden heeft.

We hebben het hier dus over apps, instellingen en accessoires zoals de vingerafdrukfunctie. Wil je meer weten over de Samsung Galaxy S8? Klik dan snel op de link om alles over de S8 te lezen.

nieuwe samsung s8

Wijzigen van de navigatie knoppen

Samsung is tegenwoordig overgestapt naar de nieuwe software buttons, dit zijn de buttons die verschijnen onderaan je scherm langs de homebutton. Het is tegenwoordig mogelijk om deze twee buttons namelijk de back knop en de multi task knop te verwisselen naar jouw persoonlijke voorkeur. Zo kun je bijvoorbeeld de back-button verplaatsen naar de linkerkant in plaats van de rechterkant.

Je kunt deze knoppen veranderen wanneer je naar de instellingen gaat, je klikt hier vervolgens op de knop display, daarna klik je op de knop navigatiebalk. Wanneer je hier bent gearriveerd kun je de volgorde van de buttons verwisselen naar persoonlijke voorkeur. Lekker makkelijk voor de mensen die eens wat anders willen.

Het maken van screenshots met de Galaxy S8

Er wordt op de nieuwe mobiele telefoon S8 geen gebruik meer gemaakt van een homebutton, dit betekent dan ook meteen dat er een nieuwe manier moet komen om een screenshot te maken. Bij de S8 kan je voortaan gemakkelijk screenshots maken door de power button tegelijk met de volume down knop in te drukken. Wanneer je deze screenshot hebt gemaakt krijg je direct de mogelijkheid om de screenshot aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld de screenshot bijsnijden en erbij tekenen om iets duidelijk aan te geven.

Het formaat aanpassen van apps

Er wordt op de S8 gebruik gemaakt van een andere beeldverhouding. Namelijk een beeldverhouding van 18.5:9. Dit zorgt er dus voor dat er sommige apps zijn die niet goed worden weergegeven. Om deze reden heeft Samsung software aanpassingen gemaakt, je krijgt de mogelijkheid om apps voortaan te schalen naar de grote van je scherm.

De reden om dit te doen voor Samsung is omdat de app ontwikkelaars niet direct hun apps kunnen aanpassen aan het grote beeldscherm. Je kunt een app voortaan schalen door een stukje af te knippen van het beeld waardoor de app toch fullscreen kan worden weergegeven. Je kunt per app kiezen of je gebruik wilt maken van deze schaal functie.

Hoe kan ik dit regelen?

Je gaat wederom naar de instellingen van de S8, je kiest vervolgens de optie display, daarna krijg je de mogelijkheid om te kiezen voor apps op een volledig scherm. Wanneer je bent gearriveerd bij deze optie kun je per app kiezen welke je geschaald wilt hebben. Dit zorgt voor een betere gebruikservaring van de S8. Wij raden je het in ieder geval aan!

Het uitschakelen van de Bixby-button

Voor sommige mensen is de Bixby-button ideaal, maar voor heel veel mensen ook niet. Er is namelijk een speciale button toegevoegd onder de volume buttons bij de S8. Vaak wordt er per ongeluk op deze button geklikt wat vaak voor irritatie kan zorgen bij de gebruiker.

Een nadeel

Echter kan deze Bixby-button niet compleet worden uitgeschakeld, wel kun je naar de Play Store gaan om daar een ontwikkelde app te downloaden die ervoor zorgt dat de Bixby-button uitgeschakeld wordt. Dit heeft een klein nadeel, je kunt de slimme assistent niet meer gebruiken wanneer je ervoor kiest om deze blokkeer app te downloaden. Heb je al eens gehoord van de gestopte oreo update van Samsung? Klik eens op de link om hier meer over te lezen.

samsung s8
galaxy s8

Handige & leuke Video’s

Blijft de Samsung Galaxy A3 bestaan in 2018?

Het is nu bijna 5 jaar geleden dat Samsung de eerst Galaxy A-serie uitbracht, destijds voor veel mensen een ideaal en gebruiksvriendelijk toestel. De Galaxy A modellen lijken sprekend op de duurdere en exclusievere Galaxy S modellen. Toch kunnen we de A-serie van...

Samsung Telefoons vergelijken en bekijken

Samsung telefoons vergelijken en reviewen Bekijk gemakkelijk de beste Samsung telefoons en goedkoopste telefoonabonnementen van November 2018 en bespaar in 5 minutenMeest gekozen Samsung telefoons & reviewsIedereen kent de Samsung telefoons Iedereen kent de...

De nieuwe Samsung S9 en S9+ en de vele mogelijkheden

De nieuwe uitvoeringen van Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9+ zijn op het moment erg populair. Dit is vanwege de vele mogelijkheden die je hebt met deze nieuwe smartphone. Qua hardware en software zijn er veel nieuwe opties en leuke functies. Lees snel verder als je...

Tips en tricks voor de nieuwe Samsung S9 en S9+

Nieuwe modellen van Samsung in de Galaxy reeks Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben zijn de nieuwe toestellen van Samsung weer uitgekomen, namelijk de Samsung Galaxy S9 en de S9+, maar weten jullie ook wat er allemaal mogelijk is met deze nieuwe smartphones?...