Huawei P20 Pro-update, waar zijn mijn AI-functies naar toe?

Oct 11, 2018 | Huawei P20, Huawei telefoons | 0 comments

De Huawei P20 Pro werd na de lancering in Nederland door ontzettend veel gebruikers goed ontvangen, dit had Huawei vooral te danken aan de fantastische camera waar de P20 Pro over beschikt.

Ook beschikte het nieuwe model over verschillende AI functies, dit wordt ook wel kunstmatige intelligentie genoemd. Maar met de nieuwste updates zijn alle AI functies van de P20 Pro verdwenen, waarom Huawei hiervoor kiest is vooralsnog onduidelijk.

huawei p20 pro update

Camera update voor Huawei P20 geeft geen toegang tot de Master AI

Het uitschakelen van de Master AI heeft te maken met een grotere systeemupdate voor de P20 Pro, de camera update is hier een klein onderdeel van. Afgelopen week is deze update dan ook beschikbaar geworden voor de Nederlandse gebruikers van de Huawei P20 Pro. Wanneer we ons verdiepen op de veranderingen die de update ons biedt zien we dat de Master AI-modus vanaf installeren standaard wordt uitgeschakeld, verder uitleg over deze verandering is nergens te bekennen ook bij Huawei niet.

Wat is Master AI?

Je zult je wellicht afvragen wat dat Master AI dan is, je zult het als eigenaar van de P20 Pro wellicht nog niet eens gebruikt (kunnen) hebben. Deze functie biedt de camera de mogelijkheid om objectherkenning toe te passen op de omgeving om vervolgens de instellingen van de camera automatisch aan te passen.

Op deze manier wordt er altijd voor gezorgd, bij welke foto dan ook, dat alles van hoge kwaliteit is. Zonder de Master AI zul je deze instellingen allemaal handmatig moeten toepassen, dit was nou echt een functie die de camera van een mobiele telefoon echt beter maakt.

Wat laat Huawei weten?

Zoals we al hadden vermeld heeft Huawei niet naar buiten naar buiten laten komen over dergelijke veranderingen aan het camera systeem van de P20 Pro. Wel stelt Huawei de gebruikservaring altijd voorop en wordt er duidelijk gelet op feedback en ervaringen van gebruikers van toestellen. Wij waren juist van mening dat deze AI de camera ervaring sterk verbeterde.

Het is dan ook een vreemde stap van Huawei, vooral wanneer we kijken naar de huidige verkooppunten van telefoons op dit moment, dit is namelijk kunstmatige intelligentie. Wanneer we de productpagina van de Huawei P20 Pro gaan bekijken op de officiële website zien we het woord kunstmatige intelligentie meerde keren terug komen. Er zijn op de markt ontzettend veel producenten die AI gebruikte om foto kwaliteit te verbeteren, Huawei was de eerste met een dergelijke objectherkenning voor nog hogere kwaliteit foto’s.

De oplossing

Voor de eigenaren van een Huawei P20 Pro die AI echt niet kunnen missen hebben we een oplossing, gelukkig kunnen we de AI functie handmatig inschakelen. Begeef jezelf naar de camera app en open de instellingen van de camera. Zoek de Master AI optie en schakel deze in.

Vooralsnog hebben wij geen enkel signaal ontvangen over problemen met de nieuwe Master AI functie van de Huawei P20. Natuurlijk zijn er hier er daar wat klachten maar geen zaken die grote problemen kunnen veroorzaken voor zowel de gebruikers als Huawei zelf. We kunnen ook niet stellen dat de Master AI functie lastig was om uit te schakelen, je drukte namelijk makkelijk op een kruisje en de functie werd uitgeschakeld. Het is voor ons een groot raadsel waarom Huawei er voor heeft gekozen om de Master AI weg te stoppen in de instellingen.

Hoe zit het met de camera van de standaard Huawei P20?

We hebben natuurlijk ook even gekeken naar de standaard Huawei P20 en daar werd het raadsel voor ons nog groter. De Master AI functie staat op dit model wel gewoon standaard ingesteld. Dit toestel beschikt over een minder kwalitatieve camera dan de P20 Pro maar krijgt van ons een ruim voldoende.

Op 16 oktober is Huawei aanwezig op een groot evenement in Londen. Hoogstwaarschijnlijk gaat hier de onthulling plaatsvinden van de Huawei Mate 20 Pro, een toestel dat volgens velen ook over drie camera’s gaat beschikken. Wij denken ook dat AI een grote rol gaat spelen bij dit toestel.

p20 pro update
p20 pro

Handige & leuke Video’s