iPhone 8 & 8 Plus Review | Bekijk & Vergelijk alle aanbieders

De smartphone waar we allemaal lang op hebben gewacht; de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus. We hebben lang moeten wachten, maar het resultaat mag er zeker zijn. Apple heeft ons wachten beloont met een nieuw toestel met flinke veranderingen aan de binnenkant van het toestel in vergelijking met de iPhone 7.

Een paar kleine verbeteringen, die toch wel flink wat verandering met zich meebrengen. Zo is er een snellere processor gebruikt, de camera is onder handen genomen en de nieuwe functie om de iPhone 8 en iPhone 8 Plus draadloos op te laden is toegepast. Echter verandert er vrij weinig aan het design van de nieuwe smartphones, dit is ook moeilijk als je het geweldige design van de iPhone 7 moet overtreffen. Net zoals zijn voorganger draait het nieuwe toestel op het besturingssysteem van iOS. iOS 11 om precies te zijn, het is het nieuwste en beste soort besturingssysteem wat Apple levert tegenwoordig. Of wil je direct kijken naar de nieuwe reeks iPhones? Lees dan iPhone XS of iPhone X.

Schermgrootte iphone 8

4.7-inch
1334×750 pixels

Camera resolutie iphone 8

12 megapixels

Interne opslag iphone 8

64 GB / 256 GB

Besturingssyteem iphone 8

iOS 11

Schermgrootte iphone 8 plus

5.5-inch
1920 x 1080 pixels

Camera resolutie iphone 8 plus

Dual 12 megapixels

Interne opslag iphone 8 plus

64 GB / 256 GB

Besturingssyteem iphone 8 plus

iOS 11

iPhone 8 specs, wat zijn de beste?

Je kunt er voor kiezen om de nieuwe toestellen met verschillende opslaggeheugen te kopen. Zo kun je kiezen uit een iPhone 8 256 GB en iPhone 8 64 GB. Ook deze hoeveelheid geheugen is mogelijk als je voor de Plus versie kiest van Apple.

We hebben om de review goed van start te gaan even de beste specificaties van de iPhone 8 op een rijtje gezet. Zo kun je direct zien of de nieuwe smartphone iets voor jou is!

  • Gebruik van draadloos opladen is mogelijk, handig als je jouw telefoon wilt opladen in de auto. Een draad is tegenwoordig vrij onhandig.
  • Er wordt gebruik gemaakt van de geweldige True Tone-technologie, hier later meer over.
  • Cameraresolutie waar je u tegen zegt; 12 megapixel.
  • Een display van 4.7-inch
  • Keuze uit verschillende soorten opslaggeheugen; 256 GB en 64 GB.
  • Gebruik van een de A11 Bionic Chip, hier later meer over.
iphone 8 kopen

iPhone 8 draadloos opladen

Draadloos opladen iPhone 8, het is tegenwoordig mogelijk. De nieuwe iPhone 8 en 8+ zijn de eerste smartphones van Apple, die zijn uitgerust met de functie om draadloos te kunnen opladen. Als je al ooit gebruik hebt gemaakt van de Apple Watch, dan weet je hoogstwaarschijnlijk al dat het al mogelijk was om het horloge draadloos op te laden.

Apple weet ook dat ze niet achter kunnen blijven op dit gebied en zijn dus ook met een oplossing gekomen. Zo wordt komt Apple dus ook op de markt met Qi-gecertificeerde opladers voor de iPhone 8.

Je hebt de keus uit twee soorten oplaadmatten genaamd; Mophie en Belkin, waardoor het mogelijk wordt om iPhone’s  met het nieuwste besturingssysteem op te laden. Dit kan met een maximale laadsnelheid van 7,5 watt.

Hoe werkt draadloos opladen voor iPhone 8?

Draadloos opladen is niet moeilijk bij de nieuwe iPhone. Je sluit de draadloze oplader (oplaadmat)  aan op het stroomnetwerk, je plaatst de oplader op een vlak oppervlak.

Wanneer je dit gedaan hebt kun je jouw 8 of 8+ met het scherm naar boven op de oplader leggen, voor de beste prestatie is het beter om je mobiele telefoon in het midden te leggen van de oplader. Enkele seconden later begint je toestel op te laden.

iPhone 8 oplader en snel laden

Ben je fan van de mogelijkheid om jouw telefoon snel op te laden? Dan biedt dit toestel een leuke toevoeging genaamd: snel laden. Je kunt met een MacBook lader je telefoon snel opladen. Echter wordt er bij de standaard levering van de iPhone 8 geen lader meegestuurd die snelladen ondersteunt.

Je moet hier dus een extra accessoire voor aanschaffen of er voor kiezen om een lader van de MacBook of iPad te gebruiken. Apple heeft naar buiten gebracht dat ze een zo compact mogelijke adapter willen afleveren bij de consument en dat is de snellader adapter helaas niet.

Wil je toch liever de standaard adapter gebruiken, dan is dit ook mogelijk. Je toestel laadt iets langzamer op, maar in vergelijking met andere toestel opladers doet deze compacte adapter niet onder.

iphone 8 hoesje

Batterijduur van de iPhone 8 toestellen

Als je lang wilt genieten van je nieuwe toestel dan is de nieuwe telefoon van Apple echt iets voor jou. De batterij kan namelijk 12 uur lang mee. Het heeft dan ook de beschikking over een accucapaciteit van 1821 mAh. Apple heeft aangekondigd dat je de batterijduur kunt vergelijken met de batterijduur van de iPhone 7, dit door gebruik van de vier energiezuinige kernen van de A11 Bionic Chip.

De batterijduur is getest terwijl er verschillende soorten functies in werking waren, zo werd er gebruik gemaakt van locatievoorzieningen door de dag heen, social media apps en helderheids aanpassingen werden veel uitgevoerd. De test heeft uitgewezen dat je met normaal gebruik een nieuw toestel hebt wat 12 uur lang mee kan.

Houd er echter wel rekening mee dat batterijen vaak minder gaan werken. Als je dus van een iPhone 7 afkomt ga je weinig verschil merken, maar als je van een Apple iPhone 6 of iPhone 6s afkomt dan merk je wel degelijk verschil in de batterijduur van de iPhone 8 en iPhone 8+.

iphone 8 plus prijs

Retina HD display van Aplle

De iPhone 8 en 8+ zijn uitgerust met een Retina HD-display met True Tone. Door deze toevoeging wordt de beeldkwaliteit nog beter als voorheen. Kleuren worden automatisch afgestemd op basis van jouw omgevingslicht, dit wordt mogelijk gemaakt door True Tone. Je krijgt een bredere kleurweergave waardoor alle schermbeelden nog indrukwekkender worden.  We leggen hieronder wat meer uit over de nieuwe functie True Tone.

True Tone

Zoals je net hebt kunnen lezen zijn de iPhone 8 en iPhone 8 Plus uitgerust met de nieuwe functie genaamd; True Tone. Het is een nieuwe functie die ervoor zorgt dat het scherm zich aanpast op basis van jouw omgevingslicht. Dus wanneer je lekker s’avonds in bed ligt te Netflixen in het donker, dan wordt het scherm automatisch wat minder fel door het donkere omgevingslicht.

Een nieuwe functie, waardoor het mogelijk wordt om alles een stuk beter te zien, waar je dan ook mag zijn, een donkere of lichte omgeving. Dit betekent ook dat je de strijd tegen de zon hebt gewonnen, je kunt voortaan op warme zomerdagen gewoon je scherm zien.

iphone 8 release

Camera vernieuwing op de Apple iPhone 8 toestellen

Apple staat erom bekend om geweldige camera-kwaliteit af te leveren aan de consument, dit blijkt dan ook uit de geweldige foto’s die met iPhones gemaakt kunnen worden. Ook beide toestellen beschikken over een ongelooflijk goede camera met veranderingen ten opzichte van de oudere iPhone 7. We kunnen je wel alvast verklappen dat de iPhone 8 Plus een paar extra toevoegingen heeft op het gebied van de camera in vergelijking met de iPhone 8.

Wat is er nieuw aan de camera?

Bij de nieuwe camera’s van de toestellen wordt er gebruik gemaakt van optische beeldstabilisatie (OIS, Optical Image Stabilisation). Gebruik van deze stabilisatie zorgt voor een verhoging van de doorvoersnelheid. Ook is het een en ander aangepast op het gebied van ruisonderdrukking.

Het is voortaan namelijk zo in de nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus, dat de ruisonderdrukking uitgevoerd wordt door de beeldprocessor (ISP), voorheen gebeurde dit nog door de CPU van het toestel.

Eigenlijk is er dus niet vrij veel veranderd met de camera ten opzichte van de iPhone 7. Er wordt gebruik gemaakt van een 12-megapixel camera op de achterkant van de iPhone 8, echter heeft de iPhone 8 Plus een tweede camera, waardoor er weer extra mogelijkheden vrijkomen zoals: optische zoom en de handige portret functie bijvoorbeeld.

Wat is er handig aan deze extra camerafuncties?

Door gebruik van een geweldige beeldprocessor, wordt het mogelijk om beeldanalyses te doen. Door de beeldanalyse weet jouw toestel vervolgens wat je wilt gaan fotograferen. Ga je bijvoorbeeld een voetballer fotograferen, dan wordt er rekening gehouden met het groene gras en de felle stadionlampen.

Ook kun je door deze beeldprocessor gebruik maken van nieuwe video-opties, zo kun je in betere kwaliteit slow motion video’s opnemen in 1080p kwaliteit.

Ook wordt er gebruik gemaakt van een grotere camerasensor, dit zorgt voor een betere beeldkwaliteit, stuk meer detail en uiteindelijk minder ruis. Gebruik van HDR is voortaan standaard uitgeschakeld op de iPhone 8, je kunt deze inschakelen naar keuze.

Verder is er een Slow Sync-flash toegevoegd aan de nieuwe toestellen, dit zorgt ervoor dat mensen er minder bleek uitzien, wanneer er een foto van ze wordt gemaakt in het donker.

Wat heeft de iPhone 8 Plus camera extra?

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de extra’s nou zijn als je kiest voor de iPhone 8+, nou een extra is de uitgebreide camera. Zo kun je nu gebruik maken van de speciale portretmodus met nieuwe belichting filters. Ook is het fijn dat je de flitser en HDR kunt gebruiken, wanneer je een foto maakt met de portretmodus.

Optische zoom en foto’s met diepte effect zijn geen probleem voor de iPhone 8 Plus, al met al allemaal functies die je alleen krijgt wanneer je kiest voor de Plus versie.

We raden het aan om te kiezen voor de iPhone 8 Plus, wanneer je veel gebruikt maakt van de camera of als je veel gebruik moet maken van je camera en je hebt geen zin om constant cameramateriaal mee te sjouwen. Dan is de iPhone 8 Plus een echte aanrader voor jou.

iphone 8 64gb

Bluetooth 5 voor iPhone 8 & iPhone 8 Plus

Bluetooth 5, misschien heb je er wel eens van gehoord. Het is een van de snelste soorten Bluetooth die je kunt hebben en de nieuwe toestellen van Apple beschikken hierover. Het is de eerste Apple smartphone die de mogelijkheid biedt om Bluetooth 5 te ondersteunen.

Maar wat betekent dit voor de gebruiker? Heel simpel, je krijgt meer snelheid en een stuk groter bereik in vergelijking met de oude Bluetooth 4.2 die werd toegepast in de eerdere toestellen van Apple. Je krijgt een snelheid die twee keer zo snel is en een bereik dat 4 keer groter is als zijn voorganger. Je kunt zelfs tot op 240 meter verbinding houden met de Bluetooth, als er geen obstakels en tussenmuren zijn.

Niet alle accessoires zijn geschikt

Echter is het wel zo dat alle accessoires Bluetooth 5 moeten ondersteunen, is dit niet zo dan gaat de verbinding ook niet werken. Maar als we dan gaan kijken naar de AirPods van Apple, dan zijn deze ook niet meer te gebruiken, doordat deze niet Bluetooth 5 ondersteunen.

Maak je gebruik van de Apple Watch Series 3? Houd er dan rekening mee dat deze dan ook niet meer te gebruiken zijn, doordat ook deze geen Bluetooth 5 ondersteunen. Natuurlijk zitten er ook voordelen aan de nieuwe Bluetooth 5, zo kun je twee accessoires tegelijk verbinden met hetzelfde toestel. Handig bijvoorbeeld als je twee koptelefoons gekoppeld wilt hebben.

Waarvoor heb ik Bluetooth 5 nodig?

De nieuwe Bluetooth 5 komt pas echt tot zijn recht, wanneer die gebruikt wordt voor producten die zijn voorzien van een speciale internetverbinding. De speakerset of een automatische stofzuiger bijvoorbeeld. Apple verwacht dat steeds meer mensen gebruik gaan maken van spullen met een speciale internetverbinding, mensen die dit al doen zitten zeker goed met een iPhone 8. Weet wel dat sommige accessoires niet kunnen worden gebruikt met de iPhone 8 door deze vernieuwde Bluetooth.

iphone 8 256gb

Augmented Reality beschikbaar op de iPhone 8 & iPhone 8+

Als je de beschikking wilt hebben over Augmented Reality, dan is de iPhone 8 zeker iets voor jou. Er wordt gebruik gemaakt van de ARKit, Apple’s ontwikkelde platform voor Augmented Reality. Na onze test van verschillende soorten spellen kunnen we concluderen dat er Augmented Reality goed werkt op de nieuwe modellen van Apple.

We hebben wel gemerkt dat de iPhone 8 Plus beter geschikt is voor de Augmented Reality fan, dit doordat er bij de Plus gebruik gemaakt wordt van een dubbele camera, in plaats van een enkele camera zoals bij de iPhone 8.

Er is een minpunt aan spelen met Augmented Reality op het toestel kan erg warm worden wanneer je wat langer aan het spelen bent. Dit kan natuurlijk gaan irriteren wanneer je net lekker fanatiek aan het spelen bent. Wij denken zelf ook dat het niet goed is voor de telefoon om zo heet te worden.

iphone 8 plus kopen

Hardware & performance in de iPhone 8

Als we gaan kijken naar de hardware en performance van de iPhone 8, dan is er weinig tot niks over te klagen. Het nieuwe toestel is een echte snelheidsmonster. Er wordt gebruik gemaakt van de A11 Bionic-processor, deze processor wordt ook gebruikt in de nieuwe iPhone X.

Het is een processor die bekend staat om zijn zuinigheid en snelheid. De A11 Bionic biedt je 6 verschillende kernen; vier energiezuinige kernen en twee snelle kernen. Het mooie aan deze kernen is de mogelijkheid om allemaal tegelijk te werken, dit betekent optimale snelheid. Echter is het wel zo dat je meer batterij verbruikt, als alle kernen samenwerken.

Qua werkgeheugen verandert er niet veel aan de iPhone 8, je krijgt nog steeds 2GB RAM werkgeheugen. Schrik niet van het lage werkgeheugen, doordat de software en hardware van Apple perfect op elkaar zijn afgesteld is er niet meer werkgeheugen nodig.

Echter is het wel zo dat je bij de iPhone 8 Plus een werkgeheugen krijgt van 3GB RAM, dit door gebruik van de tweede camera op de achterkant van het toestel.

Gebruik van de Taptic Engine

Er wordt bij de iPhone 8 gebruik gemaakt van dezelfde Taptic Engine als in de iPhone 7. Deze ‘Taptic Engine’ wordt bijvoorbeeld gebruikt om een klik gevoel te stimuleren, als je de homebutton gebruikt.

Ook de signalen zijn vrijwel allemaal hetzelfde, we doelen hiermee op de systeem signalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan trillingen, als je een bericht binnenkrijgt. Er is 1 verandering, wanneer je een foto maakt hoor je een klein klikje. Zo weet je dat er een foto is gemaakt als je het klikje hoort.

Wat heb je aan deze verbeterde hardware?

Na al deze informatie te hebben gelezen vraag je jezelf misschien af, wat heb ik hier nou aan en is het ook echt beter? Dat kunnen we je vertellen, als je bijvoorbeeld eerder gebruik hebt gemaakt van de iPhone 7, dan ga je bij dit nieuwe toestel niet heel veel verschil merken door hetzelfde gebruik van hardware.

Maar als we gaan kijken naar de oudere versies van Apple, dan zien we wel degelijk verschil in snelheid van het toestel. Apps worden sneller ingeladen en animaties zijn een stuk sneller. We kunnen eigenlijk wel concluderen dat Apple het steeds moeilijker krijgt om zijn toestellen net een stapje beter te maken, echter is dit door de hoge kwaliteit die geleverd wordt bij de voorgaande toestellen.

iphone 8 plus los toestel

iPhone 8 & Plus kleuren

In vergelijking met andere jaren heb je nu minder keuze uit kleuren. Je kunt de iPhone 8 en Plus in drie kleuren kiezen; goud, zilver en ‘spacegrijs’. Waarschijnlijk ken je de kleur ‘spacegrijs’ wel van alle andere soorten Apple producten. Echter is deze kleur verschillend van de normale ‘spacegrijs’, doordat er gebruik gemaakt wordt van een glazen behuizing op de iPhone 8.

De grijze kleur van de zijkant van het toestel komt nagenoeg overeen met de Apple Watch en is weer net wat lichter als de mat zwarte Apple iPhone 7. Ook de 8+ Plus gold is te verkrijgen. Je kunt ook voor zilver en spacegrijs kiezen. Helaas kon je dit jaar niet kiezen voor de kleur rose goud.

Rode kleur

Je kunt voortaan ook een iPhone 8 en iPhone 8 Plus kiezen die rood is. Deze kleur is later toegevoegd aan de reeks kleuren die beschikbaar zijn. Apple heeft deze kleur gekozen omdat het symbool staat voor de bestrijding van HIV en Aids.

Apple heeft aangekondigd dat een gedeelte van de opbrengst gaat naar de organisatie genaamd ‘Product RED’. Zij doen onderzoek naar de bestrijding van Aids en HIV. Ook doet Product RED dit concept met andere producten, een mooie steun tegen Aids en HIV.

iphone 8 kleuren

iPhone 8 & iPhone 8 Plus kopen

Je hebt al een flink stuk van de review gelezen, ben je al een beetje overtuigd? De Bluetooth is een klein minpuntje, maar de iPhone 8 komt bij veel mensen hoog op het verlanglijstje.

Het is momenteel de ideale tijd om een iPhone 8 te kopen, de release van de nieuwste reeks iPhones is namelijk net aangekondigd. Dit betekent dat de dat prijzen voor de iPhone 8 sterk gaat dalen, pik dus nu je voordeel mee en profiteer.

Maak je veel portretfoto’s en heb je belang bij een langere batterijduur, dan is het slim om iPhone 8 Plus kopen. De prijs van dit toestel ligt wel wat hoger, maar je krijgt hier natuurlijk ook veel extra’s voor terug.

iPhone 8 Prijs

We hebben het net al kort even gehad over de prijsdaling van de nieuwe toestellen zoals je kon lezen is de release van de nieuwste reeks iPhones aangekondigd wat in het algemeen een prijsdaling oplevert. Het is dan ook nu de geschikte tijd om je nieuwe toestel aan te schaffen, wacht ook niet te lang want op een gegeven moment worden de schappen ververst met de nieuwste modellen.

Wil je al helemaal een goede iPhone 8 prijs, dan kun je het beste op zoek gaan naar een los toestel in combinatie met een sim only abonnement. Je kunt tegenwoordig al voor 10 euro per maand beschikken over brede bundels.

iPhone 8 los toestel

Het kan zijn dat je niet vast wil zitten aan een tweejarig contract bij een telecomaanbieder, wij snappen dat wel. Het is namelijk vaak zo dat je in de tweejarige looptermijn schade oploopt aan je nieuwe toestel. Ook kan het zijn dat je simpelweg niet twee jaar lang aan dezelfde telefoon vast wilt zitten. De iPhone 8 los toestel is goed geschikt voor iedereen die dit ideaal nastreeft.

Een ander belangrijk weetje over de iPhone 8 los toestel is dat je sinds kort gebruik maakt van een groot voordeel, je wordt namelijk niet ingeschreven bij het BKR (Bureau Krediet Registratie). Nieuwe wet en regelgeving vereist telecomaanbieders de klant erop te attenderen dat ze een lening afsluiten.

Voorheen was dit niet het geval en kwam het dus eigenlijk neer op een verkapte lening. De telefoon wordt namelijk doorberekend in de maandelijkse premie. Kies je iPhone 8 los toestel dan heb je hier niks mee te maken, je betaalt de telefoon namelijk direct af.

Ben je juist wel op zoek naar een telefoon voor de langere termijn, maar wil je niet vastzitten aan een vaste telecomaanbieder, dan adviseren we het jou om een iPhone 8 Plus los toestel te kopen.

Dit met de rede omdat de iPhone 8+ toch net iets beter presteert op de langere termijn. Een langere batterijduur en betere camera. Al met al redenen om iPhone 8 Plus los toestel te kopen voor de langere termijn. Doe je voordeel met de lage prijzen op het moment.

Refurbished iPhone 8

Wil je echt het goedkoopste iPhone 8 los toestel? Kijk dan eens naar de refurbished iPhone 8. Deze refurbished iPhones vallen vaak onder 2 jaar garantie en hebben vaak maar lichte gebruikssporen, je merkt er niks van.

Als je kiest voor een iPhone 8 refurbished, dan ben je ervan verzekerd dat je een goed werkend toestel hebt, het toestel is namelijk volledig gecheckt door professionals.

iPhone 8 Abonnement

Ben je op zoek naar iPhone 8 abonnement, dan raden we je aan om een vrij brede bundel aan te schaffen. Tegenwoordig kun je voor onder de 20 euro per maand onbeperkt bellen en internetten met een iPhone 8 abonnement. Wij adviseren onbeperkte data door de brede toegankelijkheid die de iPhone 8 biedt. We bedoelen de apps Snapchat, Instagram en Facebook.

Zoals je net hebt kunnen lezen heb je bij een 8 Plus abonnement te maken met een BKR registratie, je wordt aangemeld met toestellen boven de waarde van €250. In principe is dit geen ramp maar wanneer je op de korte termijn bij bijvoorbeeld de bank een hypotheek wil lenen kan het zijn dat je flink gekort wordt op je te lenen bedrag.

Een goed voorbeeld met het jubileum toestel van Apple, de iPhone X. Kies je voor dit toestel dan kun je tot wel €10.000 euro minder lenen, dit wil je echt niet hebben bij de aankoop van je eerste huis.

Wil je het goedkoopste iPhone 8 abonnement dan kun je het beste alle telecom aanbieders vergelijken op jouw wensen. Een iPhone 8 abonnement vergelijken is enorm gemakkelijk en kan snel gebeuren.

Vul jouw persoonlijke wensen in op de filters in de vergelijker en kom erachter welke telecomaanbieder jouw nieuwe iPhone 8 gaat verschaffen. Druk op de button om meteen alle 8 & 8 Plus Abonnementen te bekijken.

iphone 8 plus prijs

Conclusie iPhone 8 & 8+

Het einde van de review is aangekomen en uiteraard hoort er dan een conclusie bij. Wij vinden de iPhone 8 een geweldig toestel met vele handige functies. Zo zijn wij razend enthousiast over de 12 mega-pixel camera en de lange batterijduur van de iPhone 8 Plus.

Ook het gebruik van geweldige hardware zorgt ervoor dat het toestel snel en altijd reageert. We raden je aan om eens te gaan kijken naar de verschillende opties die worden geboden om dit toestel in handen te krijgen. Zo kun je kiezen voor een iPhone 8 los toestel met een sim only abonnement of kies je toch voor een iPhone 8 mobiel abonnement met onbeperkt bellen en internetten?

Het is dan ook slim om alle aanbieders te vergelijken met elkaar met onze handige vergelijker. Vul je persoonlijke wensen in en krijg direct het beste persoonlijke aanbod. Wij wensen je alvast veel plezier met de aanschaf van je nieuwe toestel. Ben je na het lezen van deze review niet overtuigd van de iPhones? Kijk dan eens naar de Samsung toestellen; Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S9 en de Samsung A3.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Mobiele Abonnementen, Sim Only, Apple, Samsung , Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Telefonie!

Komt er echt een Apple iPhone 8 met een andere kleur?

Het gerucht van de Apple iPhone 8 houdt nooit op. Of het nu gaat om het suggereren dat Apple's premium telefoon de Touch ID vingerafdrukscanner volledig afdankt, misschien heeft Apple naar Samsung S8 gekeken waar de vingerafdrukscanner ook geen succes was. In het...