iPhone 7 & iPhone 7 Plus Review | Bekijk & Vergelijk alle aanbieders

Vanaf september 2017 zijn de iPhone 7 en iPhone 7 Plus vervangen door de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Apple verkoopt de oudere reeks nog steeds als goedkopere apparaten, maar de twee iPhones zijn niet langer de beste smartphones van het bedrijf.

Op het eerste gezicht zien de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus-apparaten er niet heel anders uit dan die van de vorige generatie iPhone 6s en iPhone 6s Plus, met dezelfde 4,7 en 5,5-inch schermformaten en dezelfde afmetingen. Maar er zijn enkele visuele verschillen en verschillende belangrijke interne veranderingen. Lees snel verder om alles te weten te komen over het oude vlaggenschip van Apple!

Schermgrootte iphone 7

4.7 inch
1334×750 pixels

Camera resolutie Iphone 7

12 megapixels

Interne opslag Iphone 7

32 GB / 64 GB / 128 GB

Besturingssyteem

iOS 11

Schermgrootte iphone 7 plus

5.5 inch
1920×1080 pixels

Camera resolutie Iphone 7 plus

Dual 12 megapixels

Interne opslag Iphone 7 Plus

32 GB / 64 GB / 128 GB

Besturingssyteem

iOS 11

Design van de iPhone 7 & iPhone 7 Plus

De iPhone 7 is voor een groot deel identiek gebleven aan het vorige model van Apple, de iPhone 6s. Eerlijk gezegd waren wij erg verbaasd en dit konden wij onszelf niet kwalijk nemen. Apple heeft zelf in een statement namelijk naar buiten gebracht dat we iedere 2 jaar iets totaal anders kunnen verwachten.

Wij persoonlijk vinden het ook echt tijd voor een re design, momenteel zijn er enorm veel Aziatische producenten die het design van Apple in zijn geheel na doen, het ‘nieuwe’ is er daar mee een beetje af.

Wij zullen hieronder wat belangrijke aandachtspunten bespreken over het design en uiterlijk van het nieuwe toestel. Een ander mooi feitje is dat Apple met deze generatie nieuwe kleuren heeft geïntroduceerd.

Toch vinden wij dat Apple meerdere stappen moet ondernemen om Aziatische producenten voor te zijn, ze zijn immers een koploper in deze branche. Wil je meer info over de nieuwe kleuren van het toestel dan adviseren we je even door te lezen, we hebben de iPhone 7 kleuren namelijk uitvoerig besproken.

apple iphone 7 plus

Het verschil tussen de iPhone 7 en 7 Plus­

Zoals je weet heeft Apple twee verschillende varianten uitgebracht van de iPhone 7, het standaard model en de iPhone 7 Plus. Maar waar verschillen deze twee toestellen dan precies in? Hieronder zullen we de grootste verschillen met je bespreken.

  • Displayformaat: zoals je als kenner wellicht al kunt raden is het schermformaat van de 7 Plus groter dan de standaard 7. De iPhone 7 beschikt over een 4,7 inch scherm met een resolutie van 1334 x 750 pixels, daarentegen heeft de 7 Plus een 5,5 inch scherm met een resolutie van maar liefst 1920 x 1080
  • De accu: het standaard toestel beschikt over een accu capaciteit van 1900 mAH, dit is naar onze mening wat weinig maar je kunt natuurlijk altijd voor de 7 Plus kiezen met een accu capaciteit van 2900 mAH. De display is natuurlijk wat groter en gaat meer stroom verbruiken maar de iPhone 7 Plus gaat aanzienlijk langer mee en hoeft niet tussentijds te worden opgeladen
  • iPhone 7 camera: beide toestellen beschikken over een achterkant camera met een 12 megapixel in combinatie met f/1.8 diafragma en optische beeldstabilisatie (OIS). Voorheen beschikte alleen de Plus modellen van iPhone over deze geweldige camera. Maar de Plus blijft natuurlijk niet achter, dit toestel beschikt namelijk over een dual 12 megapixel camera met f/2.8 diafragma voor fantastische zoom en meer diepte in je foto’s. Dit is vooral handig voor het maken van portret foto’s
  • Het werkgeheugen: de standaard iPhone 7 beschikt over 2 GB RAM terwijl de iPhone 7 plus over 3GB RAM beschikt. Na wat research met benchmarks zijn we tot de conclusie gekomen dat de prestatie niet meer of minder wordt, je zult dit natuurlijk wel terug zien in de prijs, goed om te weten!
iphone 7 rose gold

iPhone 7 kleuren

Apple heeft voor de toestellen gekozen voor nieuwe kleuren die het toestel een vette look kunnen geven. Het design is ontworpen met het recept van de iPhone 6 inclusief een upgrade. Wil je er dus echt nieuw bijlopen? Kies voor matte jet black of glanzend zwart. Kies je voor de zwarte variant dan weet je zeker dat eventuele antennelijnen volledig worden verstopt achter de kleur.

Je kunt de modellen ook in de kleuren goud, rosé goud, en zilver. Het is ook een tijd mogelijk geweest om je iPhone 7 in het rood te verkrijgen, wij kunnen niet zeker stellen of dergelijke telecom aanbieders deze nog aanbieden.

Wil je je nieuwe telefoon perse in het rood dan kun je een gokje wagen met een refurbished iPhone 7. Kies je uiteindelijk voor de wat lichtere kleuren dan heb je kans dat de antennelijnen zichtbaar worden, dit wil je natuurlijk niet hebben.

iPhone 7 zwart

Zoals je net wellicht hebt gelezen raden wij het je aan om de nieuwe kleuren van Apple uit te proberen. Allereerst omdat je er zeker van bent dat je geen antennelijn zult zien en ten tweede zijn de kleuren uniek met de vorige toestellen van Apple, de andere kleuren zijn namelijk identiek aan de Apple iPhone 6.

Wanneer je kiest voor de kleur zwart zul je zien dat het design van het toestel drastisch ziet veranderen, in positieve zin. Vooral de achterkant ziet er totaal anders uit, dit komt wellicht door de slecht leesbare keurmerken op de achterkant van iPhone’s.

Eindelijk een iPhone zonder die lelijke keurmerken, althans naar onze mening. Over het algemeen kiezen de meeste Apple gebruikers voor neutrale kleuren, standaard zwart sluit hier dan ook perfect op aan!

iPhone 7 jet black

De nieuwe kleur Jet Black is het paradepaardje van Apple en dan ook meteen de meeste bijzondere kleur om te kiezen voor je nieuwe iPhone 7+. Het is een feit dat de productie van de kleur Jet Black een moeilijk proces is en dan ook het lastigst zal zijn om te bemachtigen. Ben je een echte doorzetter dan zul je wellicht kans hebben op deze geweldige kleur, een echte uitdaging.

Jet black, naar het Nederlands vertaald git zwart, is een diepe kleur zwart en laat het toestel ogen dat het uit een stuk materiaal bestaat. Vraag even rond en 90% zal je niet kunnen zeggen van welk materiaal de telefoon is gemaakt terwijl deze gewoon uit aluminium bestaat, bedekt met jet black.

Zoals je kon lezen is het productieproces wat lastiger dan andere kleuren, hierdoor zullen de kosten iets stijgen maar dit zul jij als klant niet merken. Apple heeft er namelijk niet voor gekozen om deze kleurvariant in prijs te verhogen en exclusief te houden.

iphone 7 plus los toestel

Risico’s van jet black

Er zitten wel wat nadelen aan de kleur jet black, helaas is er een hoog risico met dit pracht toestel. Apple heeft naar buiten gebracht dat de kleur na loop van tijd wat doffer kan worden en vrij gevoelig is voor krassen.

De functionaliteit van de achterkant wordt flink naar beneden getrokken, dit soort zaken probeer je als producent te vermijden. Ook zul je altijd last blijven houden van vingervlekken, het kan na een tijd dus zijn dat je nieuwe pracht toestel ineens niet meer zo mooi is.

Een iPhone 7 hoesje is volgens Apple de oplossing maar hierdoor wordt de keuze voor deze kleur een beetje overbodig, dat wil je natuurlijk niet. Ik denk dat we ons er bij neer moeten leggen dat we nog iets zuiniger moeten doen met het toestel en er kans is op schoonheid verlies. Risico’s die je kiest wanneer je voor de kleur jet black gaat.

De speakers van de iPhone 7+ & 7

Het is tijd om het te hebben over de speakers van het toestel. Het is namelijk de eerste keer dat de toestellen van Apple zijn voorzien van stereospeakers. Je hebt te maken met 2 verschillende speakers, dit er bij de Samsung Galaxy S7 maar één. De eerste bevindt zich op de traditionele plaats terwijl de tweede boven op het scherm is geplaatst.

Een nadeel in het design is hier mee verholpen, het was namelijk voorheen zo dat je bij het kantelen van de iPhone naar video stand de onderste speaker afdekte met je vingertoppen, je hoorde simpelweg niets meer.

Door twee speakers hoef je je handen ook niet meer rond de speaker te vormen, het geluid komt zelf naar je toe in een luidruchtige omgeving.

Functioneler dan je denkt

Je zult wellicht denken dat stereospeakers niet erg functioneel zijn, integendeel hebben wij gemerkt. Telefoon gesprekken en Youtube video’s zijn wel degelijk in betere kwaliteit te houden en te beluisteren.

Je zult het vast wel eens meegemaakt hebben, je wilt een leuke video laten zien aan een vriend of vriendin in een luidruchtige omgeving maar je kunt het gewoon niet horen, dit probleem is verholpen met de stereospeakers.

Je kunt het geluid van de stereospeakers het best vergelijken met een kleine bluetooth-speaker, het voldoet dan ook zeker om binnen en buitenshuis wat te beluisteren. Wil je een feestje geven en echte goede klanken horen dan raden we je een externe speaker aan, dit is net iets teveel gevraagd van het toestel.

Tenslotte nog een leuk weetje over een vraag die je waarschijnlijk al lang beantwoord wilt hebben. Als je naar de onderkant van het toestel kijkt zie je twee identieke speakergrilles, zijn dit beide speakers?

Alleen de rechter is een echte speaker, de linker is puur voor het design. Apple heeft naar buiten gebracht dat dit wordt gebruikt voor de barometrische kamer voor het meten van hoogteverschillen. Dit is mogelijk gemaakt door het weglaten van de koptelefoon aansluiting.

iphone 7 abonnement vergelijken

De koptelefoon aansluiting van de iPhone 7, is hij er nog?

We wisten al geringe tijd voor de aankondiging van de iPhone 7 dat het toestel geen koptelefoon aansluiting zou hebben. Dit zal raar klinken maar wij hebben al lang kunnen wennen en hebben ons verdiept in nieuwe verbindingsmogelijkheden voor je koptelefoon.

De nieuwe bezitters van een Apple toestel zullen genoodzaakt zijn de overstap te moeten maken. Dit kan voor velen erg vervelend zijn, kabels ene externe speakers kunnen in een keer niet meer verbonden worden.

Apple heeft een gewaagde gok genomen, het kan namelijk zijn dat deze smartphone de geschiedenis in gaat als één van de onhandigste toestellen ooit.

Het nieuwe toestel heeft veel verbeteringen gekregen maar dit is niet het hoofdonderwerp wanneer we spreken over de iPhone 7 en 7+, je hoort voornamelijk over de gratis meegeleverde adapter en het verlies van de koptelefoon aansluiting.

Apple is niet de eerste

Het is niet voor het eerst dat een telefoon producent er voor kiest om de koptelefoon aansluiting weg te laten, het merk Motorola deed het namelijk al voordat de het nieuwste vlaggenschip was uitgekomen.

Apple heeft natuurlijk een hoger marktaandeel en dus automatisch een hogere impact, wederom een gewaagde keuze. En al helemaal wanneer we gaan kijken naar de communicatie van Apple op dit punt.

Phil Schiller sprak tijdens de aankondiging over het begrip ‘courage’, wat durven of dapperheid betekent. Apple wilde een poging wagen om oude technologie bedacht in de vorige eeuw te verwijderen voor een innovatieve oplossing, naar onze mening klonk het allemaal wat ongemakkelijk aan.

Een vrij zweverig verhaal, Apple had het verhaal beter kunnen insteken op de praktische zaken die ontstonden door het weglaten van de koptelefoon aansluiting in de nieuwe modellen. Als we kijken naar de grootste concurrent Samsung dan zie we dat zij met haar nieuwste Samsung Galaxy S9 nog steeds niet kiest voor het weglaten van de koptelefoon aansluiting, een veilige keuze.

iphone 7 oordopjes

De gebruiker ervaart geen problemen

Apple heeft het weglaten van oude technologieën in nieuwe apparaten wel vaker doorgevoerd en was in dit geval dat ook echt een vooruitgang.

Wat de koptelefoon aansluiting betreft ervaarde maar weinig gebruikers de 3,5 mm aansluiting als een probleem. Apple wilde het doen voorstellen of dit wel het geval was. Wij denken dat Apple snel van het drukkende imago af moet, steeds meer gebruikers ervaren dit probleem namelijk wel.

Wat is de oplossing voor de koptelefoon aansluiting?

Maar goed, we gaan ons focussen op de oplossing die Apple ons geboden heeft. Ze bieden een set draadloze oordopjes die functioneren op een bluetooth verbinding. Deze set oortjes beschikt over een W1-chip die de verbinding tussen de oortjes en de telefoon sterk verbeterd.

Maar hier komt een probleem om de hoek kijken, de W1-chip wordt niet vrijgegeven waardoor andere fabrikanten geen bluetooth oordopjes kunnen maken. Deze derde partij oortjes moeten natuurlijk kunnen functioneren op de bluetooth functies van iOS. 

Deze chip zal ook alleen te bevinden zijn in de oortjes van Apple en Beats (eigenaar is Apple). Het is dan ook geen gunstige tijd om nieuwe bluetooth oortjes aan te schaffen, fabrikanten weten namelijk nog niet hoe zit dit probleem gaan oplossen. Wacht nog even voordat je bluetooth oortjes koopt die niet werken op wellicht je nieuwe telefoon.

De tweede oplossing van Apple

Gelukkig is er nog wel een andere oplossing die Apple je gratis meelevert namelijk de Lightning-naar-3,5 MM aansluiting. Met deze verbindingen kun je je oude oortjes of koptelefoon nog steeds gebruiken, ze zijn wel ontzettend onhandig door de grootte, je raakt ze dan ook snel kwijt. Een nieuwe zal je in de winkel van Apple €9 kosten, wij raden het je aan om er een aantal te kopen.

De omzetter is een van de favoriete accessoires op het moment en valt nog mee in de prijs. Wanneer je er meer moet aanschaffen kan het een dure bedoeling worden, van het geld had je waarschijnlijk de nieuwste Bluetooth oortjes kunnen kopen.

Een ander minpuntje van deze verbinding is dat de kwaliteit van het geluid verslechterd wordt, je zult dit zonder meetapparatuur waarschijnlijk niet eens merken.

iphone 7 aanbieding

De home knop van de iPhone 7 & 7 Plus

Wanneer we de aandacht focussen op de home button van de iPhone 7 zien we nog steeds een thuisknop, maar wel anders in gebruik. Je kunt de home knop namelijk niet meer indrukken en voelt in het begin erg vreemd aan. Waarom heeft Apple gekozen voor deze nieuwe thuisknop? Dit alles om twee verbeteringen door te kunnen voeren.

De telefoon is namelijk waterbestendiger en zorgt voor meerdere niveaus van voelbare feedback, dit klinkt wellicht wat vreemd maar we zullen het je uitleggen. Voor het drukken op de knop is een vibratie in de plaats gekomen, dit wordt geregeld door de Taptic Engine. Zo zul je toch het gevoel hebben dat je een knop indrukt, zoals we als zeiden, in het begin voelt het een beetje vreemd maar je zult er snel aan wennen.

Dit werd ook al toegepast op andere apparaten van Apple zoals de MacBook. Je kunt de sterkte van de vibratie instellen op 3 verschillende sterktes, dit kun je gemakkelijk doen tijdens het instellen van je nieuwe telefoon. Wil je uiteindelijk weer iets veranderen dan kun je dit gemakkelijk doen via de instellingen.

Is de home knop functioneel?

Om je Apple product te kunnen ontgrendelen moet je standaard de thuisknop indrukken, veel mensen vinden dit irritant en vragen zich dan ook af of je dit uit kan zetten. Ons antwoord: dit is zeker mogelijk!

Eigenlijk is de nieuwe home knop van Apple typisch een verandering die raar uit de hoek kwam kijken, eerlijk gezegd zat niemand hierop te wachten.

Het toestel is hierdoor natuurlijk wel een stuk waterbestendiger geworden maar er is nog een zeer positief punt te benoemen over de home knop. Vele malen minder reparaties dan voorheen, waterschade, gebroken schermen en de home knop staan namelijk in de top 3 van meest voorkomende schades onder Apple producten.

Wij zijn van mening dat deze verandering onder de categorie positief valt, schade bij de iPhone 6 kwam sterk voor en deze wordt met de nieuwe iPhone 7 flink gereduceerd.

iphone 7 waterdicht

De iPhone 7 display, een degelijke kwaliteit?

Apple heeft wederom gekozen voor dezelfde scherm formaten als het voorgaande model, namelijk voor de iPhone 7 een 4,7 inch scherm en voor de iPhone 7 Plus een 5,5 inch. De pixels en de dichtheid hiervan zijn ook identiek gebleven, dit neemt een paar voordelen met zich mee.

Ontwikkelaars van apps hoeven namelijk geen verandering meer door te voeren in het schalen van de apps. Wij denken dat Apple om deze rede voor precies dezelfde formaten heeft gekozen.

Apple is over het algemeen vrij traditioneel en wijst iedereen met de wens voor een kleiner formaat door naar de iPhone SE, wil je groter dan kun je kiezen voor de iPhone X. Apple blijft stug vasthouden aan een lagere resolutie wat een betere batterijduur oplevert.

Hoge resoluties heb je enkel en alleen nodig voor VR games, Apple vindt dit momenteel nog een bij markt en wil zich nog niet focussen op deze niche.

Welke verbeteringen zijn er doorgevoerd?

Natuurlijk is het display niet precies hetzelfde gebleven, de iPhone 7+ heeft wel degelijk wat veranderingen meegekregen. De beeldschermen hebben een helderheid verhoging gekregen van maar liefst 25% en maken gebruik van een grotere kleuren set.

Je zult het verschil in helderheid pas echt goed kunnen merken wanneer je een iPhone 6 naast het nieuwe toestel legt, het is namelijk gestegen van 500 cd/m2 naar 625 cd/m2. Je kunt niet altijd gebruik maken van deze helderheid, je moet hiervoor de automatische helderheidsinstellingen kiezen.

Maar waarom dan? Dit heeft te maken met de zogenaamde ambient lichtsensor, deze sensor detecteert of je in de buitenlucht bent en past hierop de helderheid aan, zo kun je je scherm nog goed lezen op een warme zomerdag.

Wide Color 

Zoals we net al zeiden zijn er twee verbeteringen doorgevoerd aan het nieuwe scherm van de 7 en 7 plus namelijk het kleuren palet.

Zoals de kop als vermeld heeft Apple gekozen voor het zogenaamde Wide Color, dit is de marketingterm voor het DCI-P3 kleurengamma.

Hierdoor worden kleuren levendiger, de kleuren worden iets warmer maar het ligt er voor een groot deel aan of jij zelf de kleurverschillen kunt ontdekken. Wel zie je degelijk verschil wanneer je de 7 naast het vorige model van Apple legt.

De iPhone 7 reeks beschikt niet over TrueTone

We hadden verwacht dat Apple de TrueTone kleurenweergave van de iPad mee zou nemen naar de nieuwe reeks modellen, integendeel ze hebben het weg gelaten.

Met TrueTone wordt de temperatuur van de kleur op het scherm aangepast aan het licht in de omgeving, hiervoor is natuurlijk een sensor nodig.

Wij denken dat TrueTone is weg gelaten in de toestellen om ruimte te besparen, een toestel is immers minder groot dan een iPad.

iphone 7 camera

De camera van de iPhone 7

Je hebt het wellicht al opgemerkt, de grootste vernieuwing in de 7 & 7+ is de geweldige camera. Tijdens de presentatie van de modellen werd sterk de nadruk gelegd op de camera en haar kwaliteiten en was volgens Apple dan ook de sterkste camera die je in je broekzak kunt houden. Dit wordt natuurlijk wel vaker gezegd, andere merken waren het er dan ook niet mee eens.

Voor dit moment is de camera van de iPhone 7 de beste “broekzak camera”, volgend jaar brengen ontwikkelaars nieuwe modellen uit en dan zul je zien dat er een nieuwe beste zal verschijnen. Het is namelijk niet zo dat bijvoorbeeld de Galaxy S8 niet geschikt is om mee te fotograferen.

Dubbele camera met de 7+

Het aantal megapixels is in vergelijking met vorig jaar onveranderd gebleven, toch heeft Apple voor deze toestellen een nieuwe camera systeem ontwikkeld. Deze is verwerkt met een nieuwe lens, sensor en optische beeldstabilisatie, ook beschikt de camera over een nieuwe beeldbewerkings-chip.

Al met al zul je een helemaal nieuw camerasysteem ontvangen, kies je voor de iPhone 7 Plus dan heb je te maken met een dubbele camera met een 56mm telefotolens. Hiermee kun je geweldige foto’s schieten met optische zoom en de vervaging van de achtergrond.

iphone 7 rood

Schade aan je iPhone 7 & 7 Plus, jij hoeft het niet meer te veroorzaken

Je kent ze wel, de schade filmpjes die worden uitgebracht bij de aankondiging van nieuwe toestellen. Alles wordt uit de kast getrokken, hamers, bakker met water, sleutels en nog veel meer testmaterialen. We hebben naar een aantal test gekeken en zijn er achter gekomen dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus een stuk robuuster is geworden in vergelijking met vorige reeksen en de concurrentie

Aan het uiterlijk van de huidige smarpthone kun je niet goed zien wat Apple heeft ondernomen om het toestel schade beperkend te maken. Toch is er éen plek waar je het zelf goed kunt zien, namelijk de simkaarthouder. Deze is voortaan voorzien van een rubberen strip om de randen, hier kan dus geen druppel water meer doorheen. Uit andere onderzoeken hebben we opgemerkt dat Apple nog veel meer zaken sterk heeft verbeterd, zo kan er voortaan geen druppel meer terecht komen bij de printplaat.

Na deze info te hebben verkregen was het voor ons ook meteen duidelijk waarom je de telefoon maar in maximaal één meter water diep mag leggen, dit heeft namelijk te maken met de druk. Wanneer je namelijk te diep gaat zal de druk stijgen en is er een grotere kans dat er water door de rubberen afsluitingen druipt. Goed om te weten is dat deze reeks modellen nog niet 100% hermetisch zijn afgesloten.

Is de iPhone 7 waterdicht?

Zoals je wellicht weet is water niet de beste vriend van een mobiel toestel, meestal betekende dit het einde voor je smartphone. Voorheen was het zelfs zo dat telefoon producten waaronder ook Apple zogeheten verklikkers in open aansluitingen stopten, zo kan de producent meteen waterschade ontdekken en de garantie intrekken.

In principe is dit vandaag de dag nog steeds zo en val je niet onder de garantie bij waterschade, wel hebben ze beloofd dat de iPhone 7 waterbestendiger is geworden.

Waterbestendigheid is wel iets anders dan waterdicht, je moet namelijk niet denken dat je een vrijbrief in bezit hebt voor het duiken en douchen met je nieuwe toestel. De waterbestendigheid zal je vooral beschermen bij de kleinere ongelukjes, denk hierbij aan een onderdompeling in de toilet pot of bad.

Sterke verbeteringen

Als we gaan kijken naar de vorige reeks iPhone’s dan zien we dat er op de iPhone 6s ook al waterbestendigheid is toegepast, de iPhone 7 doet hier nog een schepje bovenop.

Het toestel kan ongeveer 30 minuten lang in ondiep water tot maximaal 1 meter zonder dat je echte schade oploopt, in ieder geval niets van waterschade. Naast een bad met water kan het toestel tegen regen, zweet en andere liquide stoffen.

Nog steeds raden wij het je niet aan om met het toestel de douche in te springen, hier is het toestel simpelweg niet voor gemaakt.

Wat zegt Apple over de waterdichte iPhone 7?

De iPhone 7 en 7 Plus zijn aangekondigd inclusief een belofte van Apple zelf. Het is namelijk de eerste keer dat Apple naar buiten stapt met een belofte over een toestel dat spat en dompelbestendig is.

Ze passen hier goed mee op om een nieuw Apple Watch debacle te voorkomen, ze willen zich dan ook vooral indekken op eventuele schade claims.

Wij hebben zelf geprobeerd te zwemmen met het toestel met een tijdsperiode van 10 minuten, nadat we uit het water zijn gesprongen deed het toestel het nog prima, ook in verdergaande dagen heeft het toestel niets gemerkt van de frisse duik die we genomen hebben.

iphone 7 plus 128gb

IP67-rating voor de iPhone 7

De IP67 rating een belangrijk cijfer wanneer we gaan kijken naar de bestendigheid tegen stof en water. Dit model scoort voor de stofbestendigheid een 6 en op waterbestendigheid een keurige 7. Stofdeeltjes zijn een van de grootste vijanden van huidige smartphones, teveel binnen gekregen dan heb je een erg grote kans dat je toestel het gaat begeven.

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus kunnen gedurende 7 tot 8 uur worden blootgesteld aan een stoffige omgeving. Zoals je net ook al hebt kunnen lezen kun je de iPhone voor maximaal 30 minuten in één meter diep water leggen zonder enkele schade. Apple had net als Samsung kunnen kiezen voor IP68, hiermee kan het toestel een halve meter dieper.

Het enige effect dat wij hebben kunnen ontdekken na de blootstelling met flink wat water is het geluid van de speaker. Deze klinkt voor enkele minuten niet helemaal als het hoort, dit vinden wij ook niet gek want deze modellen beschikken nog niet over een zogeheten uitspuug mechanisme.

Let wel goed op, Apple attendeert er namelijk op dat je 5 uur na contact met water niet je toestel moet opladen of met de koptelefoon adapter aan de slag moet gaan. Alles moet eerst goed drogen anders breng je alsnog nog vocht naar de binnenkant van het toestel. Ben je op zoek naar een kwalitatief toestel van een A merk? Bekijk dan eens de review van de Samsung Galaxy A3.

iphone 7 128gb

De opslagruimte van de iPhone 7

Goed nieuws! Met de nieuwe reeks iPhone’s heeft Apple de interne opslag van alle toestellen verdubbeld, naar onze mening een hele goede en positieve ontwikkeling. Voorheen had je het instapmodel met 16GB aan opslagruimte, in de praktijk bleek bij veel mensen dat dit veel te weinig was met huidige apps en technologieën. Dit is helemaal over en instapmodellen beschikken voortaan over 32GB.

Hiermee is dan ook eindelijk de eindeloze discussie afgesloten over de mogelijkheid van het toevoegen van een externe opslagkaart. Maak je regelmatig foto’s en video’s dan is het slim om de iPhone 7 32 GB te kiezen, helaas kun je niet meer kiezen voor de iPhone 7 64GB. Je kunt je iPhone 7 kiezen in met de volgende opslagruimtes:

  • iPhone 7 32 GB
  • iPhone 7 128 GB
  • iPhone 7 256 GB

Apple heeft het dit jaar duidelijk eenvoudig gehouden maar toch zit er nog een addertje onder het gras. Kies je voor de kleur gitzwart dan is het instapmodel van 32 GB niet mogelijk. Je zult moeten gaan voor de 128 GB variant.

iphone 7 plus prijs

Eindconclusie iPhone 7 review

We zijn aangekomen bij de eindconclusie van de enige echt iPhone 7 en iPhone 7 Plus review. Het toestel heeft in vergelijking met haar voorganger veel praktische verbeteringen gekregen, vooral de camera van de 7 Plus steekt er met kop en schouders bovenuit. Om te kunnen voldoen aan nieuwe standaarden op het gebied van waterbestendigheid moest Apple grote maatregelen doorvoeren, namelijk de home button en getergde koptelefoon aansluiting.

Wij zijn van mening dat maar weinig mensen zaten te wachten op deze drastische veranderingen, al denken wij wel dat veel mensen snel zullen wennen aan de nieuwe home knop. De gesprekken zullen voornamelijk gaan over ergernissen van het missen van een koptelefoon aansluiting. Veel gebruikers zullen het wellicht kunnen gaan zien als een push om nieuwe accessoires van Apple aan te schaffen, dit is natuurlijk nooit goed.

We kunnen het ook van de andere kant bekijken en de veranderingen zien als een stap naar de toekomstige iPhones waar de home knop en koptelefoon aansluiting geen bestaan meer zullen hebben. We verwachten dan ook niet dat dit in de oude vorm zal terugkeren.

Op het gebied van communicatie had Apple een betere voorlichting moeten geven, in plaats van een speech die vol zat met schouder klopjes aan Apple zelf hadden ze praktische voordelen kunnen benoemen. Dit was voor de klanten en Apple liefhebbers zoveel duidelijker en vooral niet als dwingend ervaren.

Maar er zijn nog veel meer verandering toegepast op de modellen, wie goed heeft gelezen en al eerder een Apple toestel heeft ervaren zal gemerkt hebbend dat de snelheid, batterijduur, geluid, waterdichtheid en camera kwaliteit enorm omhoog geschoten zijn. Al met al zijn wij te spreken over het toestel, zowel over de iPhone 7 als de iPhone 7 Plus!

“Ik was op zoek naar een goedkope en degelijke iPhone, het hoefde dan ook niet de nieuwste te zijn. Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij de iPhone 7 Plus. Na het lezen van de review alle abonnementen vergeleken en afgesloten. Super snel en lekker makelijk!”

“Snel en gemakkelijk een mobiel abonnement met een iPhone 7 besteld. Na het vergelijken ben ik direct voor de scherpste deal gegaan. Daarna ook nog wat kennis opgedaan over mijn nieuwe aanbieder T-mobile, ik weet waar ik aan toe ben.”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Mobiele Abonnementen, Sim Only, Apple, Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Telefonie en alle Apple toestellen!

Welke oortjes zitten er bij de iPhone 7?

De aansluiting is verdwenen Apple heeft de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aangekondigd en een van de grote veranderingen is dat de 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting verdwenen is. Dat is geen groot probleem, het betekent alleen dat je de Lightning-aansluiting moet gebruiken...

Een paar super fijne weetjes voor de iPhone 7 eigenaren

De meeste gebruikers weten niet alles Je bent blij met je nieuwe iPhone 7 of iPhone 7 Plus, toch? Natuurlijk ben je dat! Het is een van de beste iPhones die Apple heeft gemaakt - bekijk onze Apple iPhone 7 review als je er nog steeds niet van overtuigd bent. Naast de...