Camera van de iPhone 6

Oct 13, 2018 | Apple telefoons, iPhone 6 | 0 comments

Oct 13, 2018 | Apple telefoons, iPhone 6 | 0 comments

De camera’s van Apple toestellen, het is iets waar je altijd over blijft praten. Ze zijn vaak ook van zo’n goede kwaliteit dat je jezelf soms afvraagt hoe ze het voor elkaar krijgen. Daarom gaan we er hier is wat dieper induiken, vooral als het gaat om de camera van de iPhone 6.

De een vindt het heel belangrijk dat het toestel een goede camera heeft, de ander hecht er minder waarde aan. Bij Apple maakt dit niet zoveel uit, je bent eigenlijk altijd verzekerd van een goede camera. Laten we is kijken wat de camera van de iPhone 6 zo bijzonder maakt, lees snel mee!

iPhone 6 prijs

iPhone 6 camera lijkt redelijk op voorganger

Op het eerste gezicht lijkt de camera van dit toestel redelijk veel op zijn voorganger, de 5s. Het heeft een 8-megapixel 1/3-inch sensor met een pixelafmeting van 1,5. Maar dit wilt natuurlijk niet meteen zeggen dat dit slecht is, de iPhone 5S heeft nog steeds een van de betere camera’s van dit moment. Dit is echter een nieuwe iSight-camera en de verschillen worden snel duidelijk tijdens gebruik.

Apple heeft ‘Focus Pixels’ aan de camera toegevoegd om te helpen bij een snelle scherpstelling, je merkt dit ook direct tijdens het gebruik. Anders bekend als fasedetectie, is het al jaren beschikbaar op bijvoorbeeld compact camera’s en het is ook dezelfde technologie die de Galaxy S5 gebruikt om het toestel te helpen snel scherp te stellen.

Focus pixels grote invloed

Ongeacht of Focus Pixels een innovatie is of niet, het werkt. Je zult niet opmerken dat de iPhone 6 veel sneller foto’s maakt dan de iPhone 5S, maar ze zien er minder wazig uit, vooral in omstandigheden met weinig licht.

In sommige gevallen doet die het zelfs beter als het vlaggenschip van Samsung, hoewel de S5 tweemaal zoveel pixels heeft. Helderheid en kleurnauwkeurigheid zijn beter en er is minder duidelijk geluid. De iPhone 6 verricht goed werk bij weinig licht en is beter dan de iPhone 5S. Mocht je nou vinden dat die te weinig pixels heeft? Neem dan een kijkje naar de andere toestellen zoals de iPhone 7, iPhone 8 of de nieuwere iPhone X!

True-Tone flits iPhone 6

In het donker kunt u de True-Tone ledflitser gebruiken om alles makkelijker te maken. Het werkt precies hetzelfde als op de iPhone 5S, hij controleert het omgevingslicht en verandert vervolgens de kleur van de flits zodat deze nauwkeuriger wordt weergegeven. Het werkt tot op zekere hoogte. Gezichten hebben niet die ruwe uitstraling, daarom hebben we nog steeds liever een heldere xenon-flitser. Maar goed dit is misschien iets voor in de toekomst.

Flitser komt altijd van pas

Daarnaast kan de flitser natuurlijk altijd van pas komen, als je in het donker in een keer iets moet zoeken weet iedereen hoe handig het is om een flitser bij de hand te hebben. Natuurlijk is er nog een belangrijk onderdeel van de iPhone 6-camera die de iPhone 6 Plus ook heeft en dat is optische beeldstabilisatie.

Dit kan voor meerdere dingen worden gebruikt en de echte fotomaker zal het vast wel herkennen. Het zorgt voor de meest overzichtelijke foto’s en creëert daarbij een belangrijke rust in afbeeldingen.

Gemakkelijk foto’s maken op de iPhone 6

Gebruiksvriendelijk is echt het hoofdonderwerp als het gaat om de camera van de iPhone 6. Het is heerlijk om met dit toestel foto’s te maken, binnen of buiten maakt daarin amper verschil. Afgezien van het kiezen of je de HDR wilt in- of uitschakelen, heeft Apple een andere bedieningsinstelling toegevoegd aan de camera van de iPhone 6, en dat is de belichtingsregeling.

Tik op het scherm en er verschijnt een schuifregelaar waarmee u de helderheid van een afbeelding kunt regelen. Het is een kleine toevoeging, maar wel een fijne die toch regelmatig zal worden gebruikt. Het geeft maar weer aan hoeveel het grote bedrijf bezig is om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Creatief worden met de iPhone 6?

Er zijn genoeg apps beschikbaar waarin het kan, maar Apple maakt het zo simpel als wat dan ook. Druk op de time-lapse-knop en de iPhone 6 begint met het nemen van snaps op geselecteerde intervallen. Het doet al het zware werk en laat je achter met een gaaf kort filmpje. Gaaf toch? Je kan dus zeer creaties worden als het gaat om de leukste filmpjes schieten. Daarbij kennen we natuurlijk allemaal de slow motion functie, die is weer van de partij op de iPhone 6.

Super slowmotion op de iPhone 6

Slo-mo op de iPhone 5S was een openbaring. 120FPS-video’s zien er fantastisch uit en bieden iets anders. De iPhone 6 wordt nu geleverd met Super Slo-mo – klik hier om een ​​video-opname te bekijken met 240FPS 720p om actiescènes er nog cooler te maken. Hoe gaaf is dat? Mocht je nou denken, ik vind Apple toestellen toch maar niks en ik blijf liever bij mijn vertrouwde merk? Neem dan een kijkje naar de Samsung modellen, misschien kunnen de Galaxy S8 of de Galaxy S9 beter aan u verwachtingen voldoen!

Kan je goede selfies maken op de Iphone 6?

Er is in dit opzicht niet veel veranderd als je het gaat vergelijken met zijn voorganger, de iPhone 5S. Het is een 1,2-megapixel camera, maar deze keer wordt een 2.2-diafragma bijgeleverd, waardoor er meer licht binnenkomt. Het betekent dat FaceTime- of Skype-oproepen er fatsoenlijk uitzien, zelfs bij weinig licht. Dat betekent ook dat selfies er goed uitzien in verschillende omstandigheden.

Eindelijk de timer

Daarbij heeft Apple eindelijk een timer- en burst-modus toegevoegd aan de camera aan de voorkant, zodat je de perfecte selfie kunt krijgen. En nu kunnen we stoppen met het woord selfie te gebruiken. Want we zijn er wel een beetje klaar mee. Ben je nou benieuwd naar de verschillende mobiele aanbieders van de Iphone 6? Vergelijk mobiele telefoons en aanbieders en kom erachter waar die het voordeligste is!

iPhone 6 scherm vervangen

Handige & leuke Video’s

iPhone XS Apple A12 Bionic, Wat is nieuw?

Mocht je een fervent Iphone gebruiker zijn, dan zul je vast wel iets hebben gehoord over de nieuwe Iphone XS. Op 12 september presenteerde Apple deze nieuwe smartphone, samen met 2 andere modellen. De andere modellen, die 12 september jongstleden, gepresenteerd waren...