De Taptic Engine van de iPhone 7 is grote veranderingen ondergaan, Alles van A-Z

Oct 11, 2018 | iPhone 7 | 0 comments

Oct 11, 2018 | iPhone 7 | 0 comments

De Taptic Engine van de iPhone 7 was bij de aankondiging anders dan anders, hij was namelijk groter dan eerdere modellen, maar waarom is dat zo? Er zijn twee goede oorzaken voor de keuze van Apple om een grote Taptic Engine te gebruiken in de nieuwe iPhone 7. Lees snel verder om erachter te komen!

De koptelefoonaansluiting heeft ruimte gemaakt voor de Taptic Engine

Zoals je er wellicht al bent achter gekomen is de traditionele koptelefoonaansluiting op de Iphone 7 weg gelaten. Hier voor in de plaats heeft Apple gekozen voor een grotere batterij en zoals we al zeiden een grotere Taptic Engine. Hiermee zullen de oortjes van de iPhone 7 ook drastisch veranderen.

Maar de hamvraag is natuurlijk waarom nou juist de Taptic Engine groter is gemaakt? De batterij vergroting in de iPhone 7 spreekt namelijk voor zich. De nieuwe Engine is ingebouwd voor de nieuwe home knop en nieuwe functies van iOS 10, de Taptic Engine is nog nooit zo belangrijk geweest voor de toestellen. Wij hebben onderzoek gedaan naar de nieuwe home knop en zijn tot interessante conclusies gekomen.

Het einde van de trilmotor in iPhones

We wisten natuurlijk al langer dat de oude trilmotor is vervangen door een Taptic Engine, deze werd namelijk in de iPhone 6s al vervangen. Destijds werd de engine gebruikt voor een voelbare feedback wanneer je op het scherm drukte, dit werd ook wel 3D Touch genoemd. Een succesvolle verandering waardoor we al uitkeken naar de iPhone 7. De Taptic Engine heeft in vergelijking met het vorige model vele verbeteringen meegekregen, dit heeft natuurlijk zijn redenen.

Zoals we al kort besproken hebben zijn er twee redenen waarom de Taptic Engine sterk is verbeterd en groter is geworden. We zullen ze wat gedetailleerder met je bespreken.

De iPhone 7 beschikt over een nieuwe homeknop

Je zult wellicht gemerkt hebben dat Apple vaarwel heeft gezegd tegen de oude vertrouwde fysieke homeknop. De nieuwe homeknop van de iPhone 7 is dan ook niet meer fysiek in te drukken. Om een voelbare feedback af te kunnen leveren bij de aanraking van de home knop moest de Taptic Engine meer werk verrichten en automatisch groter worden.

Een andere rede waarom Apple een nieuwe homeknop heeft geïntroduceerd op de iPhone 7 is de waterdichtheid van het toestel. Deze is namelijk sterk verbeterd in vergelijking met de vorige reeks modellen.

System Haptics, het nieuwe speeltje van de iPhone 7

Apple heeft er niet alleen voor gekozen om de Taptic Engine te vergroten maar heeft haar gebruikers ook nog iets anders geboden, namelijk de nieuwe systeemtrillingen. Deze nieuwe functie wordt door Apple ook wel System Haptics genoemd. Het systeem zorgt ervoor dat er verschillende sterktes in trillingen tot stand gebracht kunnen worden, zo zal iedere actie die je uitvoert een andere soort trilling veroorzaken. Je zult merken dat een zeer slim systeem zal zijn.

Systeemtrillingen vind ik vervelend, kan ik het ook uitzetten?

Het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal niet zit te wachten op allerlei trillingen bij het gebruiken van je telefoon, Apple begrijpt dit. Je kunt het System Haptics dan ook uitschakelen in de instellingen, dit kan wel tot gevolg hebben dat allerlei trillingen in apps ook wegvallen. De 3D Touch en thuisknop trillingen kun je niet uitzetten, deze zullen altijd actief zijn.

Vind je meer dingen irritant aan de iPhone 7? Wellicht heb je iets aan onze weetjes over de iPhone 7, hier staan een aantal handige zaken die waarschijnlijk nog niet wist van dit slimme toestel.

Taptic Engine en Apps

Zoals je hebt gelezen heeft de Taptic Engine en de nieuwe systeemtrillingen een hele nieuwe dimensie gegeven aan de iPhone 7. Je komt de trillingen werkelijk waar overal tegen in het nieuwe IOS 10. Een goed voorbeeld is het draaiwiel in de agenda bij het inplannen van een afspraak, bij het draaien zal het net lijken of je aan cijferslot aan het draaien bent.

Apple heeft gelukkig niet hetzelfde gedaan met het System Haptics als de W1 chip van de oordopjes van de iPhone 7. Hier gaan we het niet uitgebreid over hebben maar betekent natuurlijk wel dat externe ontwikkelaars met dit systeem aan de slag kunnen. Bij de aankondiging van de Iphone 7 is er sterk de nadruk gelegd op een aantal spellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in het spel Zombie Gunship explosies nog beter te ervaren door trillingen.

Een ander leuk voorbeeld is de app NOISE, je speelt op een piano met je vingers en krijgt constant voelbare feedback. De Taptic Engine voelt namelijk of je hard of zacht over het scherm drukt of wrijft, op deze manier worden hardere en zachtere klanken geproduceerd. Een spel dat een hele andere dimensie heeft gekregen door nieuwe systemen en een grotere Taptic Engine.

De iPhone 7 het toestel van de toekomst of een directe flop?

Dit is een vraag die veel mensen zich stelde toen de nieuwe iPhone 7 werd gelanceerd, het onderging namelijk grote en vooral drastische veranderingen waar eigenlijk niemand op zat te wachten. Je hebt net natuurlijk gelezen dat de nieuwe Taptic engine in de iPhone 7 er voor gezorgd heeft dat de koptelefoonaansluiting is weggelaten, ze hadden immers meer ruimte nodig.

Het weglaten van deze koptelefoonaansluiting is een erg gedurfde verandering van Apple, zo spraken ze het dan ook zelf uit bij de lancering, over praktische zaken werd maar weinig verteld. Veel bezoekers en kijkers verlieten de aankondiging met veel vraagtekens, er was namelijk weinig tot vrijwel niets verteld over wat de praktische voordelen waren van het weglaten van de koptelefoon aansluiting. Dit kon er voor zorgen dat de nieuwe iPhone 7 de wereld in kon gaan als het beste en innoverende toestel ooit of precies het tegenovergestelde, het slechtste toestel ooit gemaakt door Apple. We vroegen ons dan ook echt of dit toestel een veelvoud gekocht ging worden. 

We zijn nu een flinke tijd verder en hebben gezien dat de weggelaten functies in nieuwere modellen niet zijn terugkomen. Met huidige designs zullen fysieke knoppen irrelevant en onhandig worden, we hebben voortaan namelijk te maken met infinity schermen. De grotere Taptic Engine van de iPhone 7 was een groot succes en was een voorproefje op de geweldige toestellen van tegenwoordig! De iPhone 7 draait tegenwoordig nog steeds mee en is vooral een goedkope telefoon, doe er je voordeel mee.

taptic engine

Handige & leuke Video’s

Een paar super fijne weetjes voor de iPhone 7 eigenaren

De meeste gebruikers weten niet alles Je bent blij met je nieuwe iPhone 7 of iPhone 7 Plus, toch? Natuurlijk ben je dat! Het is een van de beste iPhones die Apple heeft gemaakt - bekijk onze Apple iPhone 7 review als je er nog steeds niet van overtuigd bent. Naast de...

A8 Processor van de iPhone 6

Hier staat Apple toch wel bekend om. De steeds maar weer geweldige processors, die onder andere zorgen voor de fantastische snelheden van de iPhone en andere Apple producten. We gaan gaan hier wat handige weetjes onder elkaar zetten. Sommige mensen maakt het niet...

iPhone XS Dual Sim en Knoppen Configuratie

Afgelopen september heeft Apple weer 3 nieuwe modellen geïntroduceerd, namelijk de Iphone XS, Iphone XR en de Iphone XS MAX. Bij deze Iphones zijn er weer verschillende nieuwe functies aan toegevoegd. In dit artikel gaan we een kijkje nemen naar de Iphone XS en zijn...