iPhone 6 & iPhone 6 Plus Review | Bekijk & Vergelijk alle aanbieders

De iPhone 6 markeerde een belangrijk keerpunt voor Apple, omdat het een nieuw ontwerp en een groter scherm introduceerde, waarbij de oude iPhones achterbleven. De iPhone 6 is nu verschillende jaren en iPhone-generaties oud, maar hij is nog steeds beschikbaar en er zijn een paar geweldige deals te krijgen voor wie op zoek is naar een goedkoop Apple-toestel. Natuurlijk, het is lang niet zo snel of krachtig als Apple’s iPhone 8, dit is het nog altijd indrukwekkende vlaggenschip van 2014 dat je wellicht naast de iPhone SE wilt overwegen.

Schermgrootte iphone 6

4.7 inch
1334×750 pixels

Camera resolutie Iphone 6

Achterkant 8 megapixels
Voorkant 1.2 megapixels

Interne opslag Iphone 6

16 GB / 32 GB / 64 GB / 128 GB

Besturingssysteem iPhone 6

iOS 12

Schermgrootte iphone 6 plus

5.5 inch
1920×1080 pixels

Camera resolutie Iphone 6 plus

Dual led 12 megapixels

Interne opslag Iphone 6 Plus

16 GB / 64 GB / 128 GB

Besturingssysteem iPhone 6 plus

iOS 12

iPhone 6 & 6 Plus

We kennen ze allemaal, de welbekende iPhone. Apple, ze gaan al een tijdje aan de leiding als een van de grootste Techbedrijven op dit moment. Samen met Samsung gaan ze jaar in jaar uit de concurrentiestrijd aan. We gaan het vandaag hebben over de iPhone 6, Apple’s eerste smartphone met een groot scherm.

Lijkt het nou totaal niet je merk te zijn, dan is er natuurlijk nog altijd de mogelijkheid om een kijkje te nemen naar de Samsung modellen. Bijvoorbeeld de Samsung Galaxy A3, Galaxy S7, Galaxy S8 en natuurlijk de Galaxy S9 zijn dan zeker de moeite om te bekijken.

Als je goed goed kan terugdenken, zal je misschien nog wel weten dat Apple deze stap al maakte toen ze met de iPhone 5 kwamen. Toch is de iPhone 6 de eerste die echt groot aanvoelt in de hand. Het grote 4,7 inch scherm voelt net als een kleine HD-televisie die je heel de dag mee kunt nemen.

iPhone 6 Plus

Zoals we het kennen van de iPhone is deze versie natuurlijk ook in een grotere versie te verkrijgen, namelijk de iPhone 6 Plus. Bij dit model voelt het al helemaal alsof je een bioscoop heel de dag meeneemt, top dus voor lekker tussendoor een filmpje kijken.

Maar we gaan het hier even niet over hebben vandaag, de normale iPhone 6 krijgt vandaag even de volledige aandacht van ons. Hoe is het ontwerp? Is het beeldscherm goed? Oftewel is deze mobiele telefoon iets voor jou?

iPhone 6 refurbished

Ontwerp iPhone 6

De echte Apple volgens kennen de standaard rituelen wel, om de iPhone generatie wordt er totaal nieuw ontwerp geïntroduceerd. Je ziet dit dus ook weer terugkomen bij de introductie van de iPhone 6, deze heeft totaal geen overeenkomsten in het uiterlijk met de iPhone 5 en 5s. Waar deze modellen nog een redelijk scherpe rand hadden, heeft de iPhone 6 een nette afgeronde aluminium rand.

Is het design functioneler geworden?

Door de toevoeging van deze behuizing en rand voel je meteen dat deze iPhone vele malen beter in de hand ligt als zijn voorgangers. Deze voorgangers konden namelijk na een bepaalde tijd minder fijn in de hand liggen, iets wat het nieuwere model totaal niet heeft.

Het ronde ontwerp wat het nieuwe model zoveel beter doet aanvoelen, trekt zich verder door naar de voorkant van het toestel. De randen van het scherm zijn daarbij ligt gebold, waardoor de overgang aan de zijkanten mooi afloopt. Dit verschil is klein maar zeker wel opmerkelijk als je het toestel van de voorkant bekijkt.

Ronde effect op de iPhone 6

Het algemene ronde effect dat Apple aan het toestel heeft gegeven is naast de gebruiksvriendelijkheid dus ook een mooie toepassing op het design. We verwachten dan ook dat Apple deze stijl in de komende jaren zal blijven toepassen, dit vanwege de vele voordelen. De voorkant en de achterkant van het toestel zijn redelijk hetzelfde, dit komt door de afgeronde hoeken.

Dit is natuurlijk een voordeel maar soms kan het een beetje verwarrend zijn, omdat de kanten precies hetzelfde zijn is het soms gokken hoe de telefoon in je zak zit. De voorkant is van verstevigd glas, terwijl de achterkant van aluminium gemaakt is. Daarnaast zijn er uiteraard de speaker, homeknop en de nu uitgestoken camera om voor- en achterkant van elkaar te onderscheiden. Dit is dus redelijk goed te doen.

iPhone 6 refurbished

Kleine verschillen met zijn voorgangers

Net zoals bij veel andere modellen steekt de camera een stuk uit aan de achterkant, dit valt niet redelijk op en is goed weggewerkt door Apple. Voor de mensen die het opvalt, als je het toestel neerlegt kan het soms vervelend zijn, door de uitstekende camera is het niet een geheel aan de achterkant.

Er zijn natuurlijk veel oplossingen voor dit, als je namelijk een case eromheen doet zorg je ervoor dat het een geheel vlak is. Hierdoor zal de telefoon niet meer wankelen als je hem bijvoorbeeld op tafel legt.

De camera op zichzelf is een stuk verbeterd tegenover zijn voorgangers, dus daar kunnen we tevreden over zijn. We gaan het hier later nog even over hebben, maar een van de redenen van de verbetering is waarschijnlijk de dikte van het toestel. Deze is namelijk stukken dunner dan de voorgangers, de iPhone 6 heeft namelijk een dikte van 6,9 millimeter en de iPhone 5s een dikte van 7,6 millimeter, een degelijk verschil dus.

Knopfuncties iPhone 6 redelijk vertrouwd

Wat de knoppen betreft is veel zoals we het hadden verwacht, en misschien ook wel waar een goed gevoel bij hebben. De homeknop zit weer op dezelfde vertrouwde plek onderin het scherm, aangevuld met natuurlijk de vingerafdrukscanner voor de toegang van je smartphone.

Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om deze scanner te gebruiken voor het beveiligen van sommige apps, handig want zo hoef je niet meer elke keer de code te gebruiken. De volumeknoppen zijn aan de linkerkant van het toestel te vinden, en werken hetzelfde als altijd. Het enige wat hieraan is veranderd is het uiterlijk van de knoppen.

Een van de grotere veranderingen aan het uiterlijk is toch wel de powerknop. Deze was voorheen altijd te vinden aan de bovenkant van het toestel, maar bij de iPhone 6 is deze te vinden aan de zijkant. Een redelijk grote verandering voor degene die gewend zijn de knop te vinden aan de bovenkant van het toestel. Het zal even wennen zijn, maar Apple doet het natuurlijk niet voor niks. Uiteindelijk zullen de gebruikers hieraan wennen, en het veel fijner vinden.

Het beeldscherm van de iPhone 6

Het scherm op de iPhone 6 heeft een mooi en kwalitatief scherm, we hebben het over een 4,7-inch display met een resolutie van 750 p, die het stevig in het ‘Retina’ sfeertje houdt dat het bedrijf een hele tijd terug introduceerde met de iPhone 4. Het is toch een puntje waar Apple altijd veel aandacht aan besteed, het moet mooi zijn en makkelijk te gebruiken. Dat is zeker gelukt bij de iPhone 6.

Op het gebied van beeldschermen is Apple altijd een voorloper geweest, echter is er de laatste jaren grote concurrentie bijgekomen van giganten als Samsung en Huawei. Wat je zeker kan zeggen over het beeldscherm van de iPhone 6, is dat die groot is. Dit zeiden we wat eerder ook al, het lijkt soms net alsof je een kleine tv meeneemt heel de dag.

Scherm iPhone 6 Plus te groot?

Veel mensen zijn geneigd om meteen blind te kiezen voor de iPhone 6 plus vanwege het grote beeldscherm, staar je hier alleen niet blind op. Voor sommige mensen is het namelijk helemaal niet handig om zo’n groot beeldscherm te hebben, ze hebben hier dan te kleine handen voor.

Voor de mensen die heel het beeldscherm willen bereiken met een enkele hand, is het soms dus lastig. Je zal de houding van je toestel soms iets moeten aanpassen om de andere hoek van het beeldscherm te bereiken. Door soms in deze positie te gaan met je hand, heb je erg het gevoel dat je minder grip hebt op het toestel.

De oplossing van Apple

Toch heeft Apple hier een oplossing voor bedacht, namelijk de reachability optie. Hiermee tik je dubbel licht op de homebutton wanneer het bovenste gedeelte van het scherm naar beneden wordt gebracht. Superhandig dus voor de mensen die wat kleinere handen hebben als gemiddeld, en toch gebruik willen maken van dit gave toestel.

Toch loop je minder vaak tegen problemen aan dan je zou denken, ja bij veel apps zit de ‘terug’ optie bovenin. Maar toch heb je bij veel apps de mogelijkheid om gewoon terug te vegen, hierdoor hoef je niet helemaal naar de bovenkant van het beeldscherm.

Deze functie is nog niet zo lang beschikbaar, en is geïntroduceerd bij iOS 7. Met deze optie leek het alsof Apple al langzaam richting een groter beeldscherm wilden werken, wat dus uiteindelijk ook zo is gebleken.

Film kijken op de iPhone 6

Op het moment dat je moet gaan kiezen voor welk model je wilt, wordt deze vraag toch redelijk persoonlijk. Wil je namelijk soepel op een hand kunnen werken zonder moeite, of kies je liever voor het grote scherm waar je optimaal gebruik van kunt maken met bijvoorbeeld film kijken.

Dit zijn persoonlijke keuzes en dus voor iedereen anders. Ieder persoon gebruikt zijn telefoon voor andere doeleinden en ieder persoon heeft zijn eigen smaak, daarom zal de keuze hierin altijd verschillen per persoon.

iPhone 6 refurbished

Heerlijk retina beeldscherm op de iPhone 6

Retina beeldschermen van Apple, iedereen kent ze wel. Ze komen voor in de pc’s, de laptops en ook zeker in de nieuwste iPhones. De iPhone 6 is hierin dus zeker geen uitzondering in, deze gebruikt namelijk hetzelfde aantal pixels per inch als de voorgangers met retina beeldscherm, namelijk 326 pixels per inch.

Door deze pixels heeft het toestel een resolutie van 1134 bij 750 pixels. Over het algemeen is dit een stukje minder als de groter broer, de iPhone 6 plus heeft namelijk 401 pixels per inch. Al met al scheelt dit een klein stuk, wat relatief mee valt vanwege de grote verschillen van het beeldscherm.

Versterkt glas houdt hem sterk

Dan hebben we natuurlijk nog dat sterke saffierscherm waar veel gebruikers het over hebben, het sterke glas. Helaas heeft Apple hier niet voor gekozen bij de iPhone 6, hierin zit namelijk een versterkt glas. Dit is wel een minder punt, een saffierglas zou namelijk een veel betere keuze zijn.

Dit beschermt het toestel namelijk vele malen beter tegen krassen en andere soorten schade. Toch is er geen reden om zorgen te maken, uit meerdere testen is gebleken dat het scherm van de iPhone 6 zeker sterk is en tegen een stootje kan.

De Camera van de iPhone 6

De camera is voor veel mensen de reden om een toestel te kopen, en Apple heeft zeker geen ondermaats werk geleverd. De camera van de iPhone 6 is namelijk een grote verbetering tegenover de 5 en de 5s. Het nieuwere toestel heeft namelijk een 8 8 megapixel iSight camera. Het grote verschil is dat deze alleen een stuk uitsteekt bij het nieuwere model. Apple beweert dat het toestel doormiddel van betere sensoren, betere afbeeldingen kan maken dan zijn voorgangers.

Apple heeft niet zomaar wat gedaan met de camera. Als je deze namelijk gaat vergelijken met met die van de iPhone 5s is zeer opmerkelijk dat de autofocus veel sneller werkt. Voor de gebruikers die veel foto’s maken is dit natuurlijk een grote vooruitgang.

Alles is verbeterd

Het effect van foto’s, dieptes en kleuren zijn op het nieuwe toestel stukken beter als bij zijn voorganger. Veel mensen vroegen ook naar een optie voor betere nachtfoto’s en daar heeft Apple naar gehandeld. Er is veel meer rust in foto’s en de contrasten zijn veel beter zichtbaar.

Over het algemeen is er dus veel meer rust in de foto’s gekomen. Dit merk je op verschillende manieren. Als je namelijk een close-up foto maakt, merk je dat er veel meer rust in de afbeelding zit dan bij zijn voorgangers. Daarbij hadden deze voorgangers in het verleden nog wel is last van het niet kunnen identificeren van vormen, dit kon bij sommige foto’s totaal de rust wegnemen en veel aandacht trekken.

Apple heeft hier dus op gelet en het probleem zichtbaar verbeterd in het nieuwere toestel. Het in en uitzoom heeft daarnaast een ook flinke upgrade gekregen, bij het verre inzoomen merk je nog steeds de rust die je had in het begin, top gedaan dus bij Apple.

Camera iPhone 6 conclusie

Wat kunnen we nou concluderen, als we het hebben over deze camera? Natuurlijk was de camera van de iPhone 5s al fantastisch, en op veel vlakken doet de iPhone 6 hier een flinke scherp bovenop.

Dit mochten we natuurlijk ook verwachten, en Apple heeft daardoor aan de verwachtingen voldaan. Toch zal je, als je beide toestellen hebt gebruikt niet bijzonder veel verschillen opmerken als je het hebt over de kwaliteit van de camera.

Natuurlijk ook een minpuntje

We hebben nou veel positieve punten gehad, maar je hebt natuurlijk ook altijd nog een andere kant van de medaille. Niet dat het allemaal zo erg is hoor, in tegendeel zelfs. Maar er zijn altijd nog mindere punten, waaraan gewerkt kan worden. Zo heeft de iPhone 6 dat ook, op het gebied van lichtinval kan de camera namelijk nog wel wat winnen.

Het is namelijk zo dat als het te licht is buiten dit erg te merken is een de kwaliteit van de foto’s. Door de camera die de iPhone bezit moet het toestel optimale afbeeldingen met lichte tinten kunnen combineren om zo het juiste plaatje te krijgen. Ons viel op dat de iPhone 6 niet per definitie beter is als de 5s, wat redelijk opmerkelijk te noemen is. Telefoons vergelijken is daarom altijd handig om te doen.

Filmscene naspelen met slowmotion functie?

Altijd al zo’n filmscene na willen spelen? Het is nu mogelijk met de slowmotion optie die de iPhone 6 met zich meebrengt. Dit was natuurlijk al mogelijk bij de 5s, alleen was dit beperkt tot 120 frames per seconde. De iPhone 6 heeft dit echter verdubbeld, hiermee kan je dus 240 frames per seconde vastleggen met een kwaliteit van 720p HD. Gaaf toch?

Natuurlijk kan je ook nog normaal filmen, het zou gek zijn als dit niet was. Normaal filmen kan je zelfs op een hogere kwaliteit, namelijk 1080p. Voor de rest heeft de camera van de iPhone 6 dezelfde functies die we al kenden van IOS 7 en de nieuwere IOS 8

iPhone 6 los toestel

Software & Processor van de iPhone 6

Dit is toch wel het onderdeel waar Apple bij de introductie vaak het meest trots op is, de processorontwikkelingen. De afgelopen jaren heeft het bedrijf flinke stappen gezet op dit gebied, waar ze vooral kijken naar snelheid en efficiëntie. De kenners zullen het daarom ook wel weten, een nieuwe generatie iPhone komt altijd samen met een nieuwe chip.

De iPhone 6 komt daarom ook geleverd met de A8 chip, met daarin een verbeterde 64-bits-processor. Dit gebeurt nog niet zo heel vaak bij Apple, het gebruik van een 64-bits. Met de iPhone 6 doelt Apple ook niet op mega grote veranderingen in het proces, maar vooral op verbetering van het proces.

Vertrouwde chip

De chip die Apple gebruikt heeft wederom twee processorkernen, en dit valt in de praktijk ook echt te merken. De iPhone is een stuk sneller als zijn voorgangers, met het is zoals we al zeiden niet spectaculair. Apple gaf bij de introductie aan dat de snelheid ongeveer met 20 procent ging stijgen, ze waren hier dus een stuk ingetogener als je het vergelijkt met de introductie van de iPhone 5s.

Bij deze introductie zeiden ze namelijk dat de snelheid zou verdubbelen, later bleek dit door veel mensen in twijfel te zijn getrokken. Apple heeft dit dus meegenomen in de ontwikkeling, en hier rekening mee gehouden.

Werkgeheugen iPhone 6 prima te doen

De iPhone 6 komt met een werkgeheugen van 1GB, dit is herkenbaar want Apple gebruikt deze hoeveelheid als sinds 2012 in hun iPhones. Deze hoeveelheid blijkt ook genoeg te zijn uit het verleden, en bij dit model is dat niet anders. De iPhone 6 is snel en soepel is gebruik, maar waarschijnlijk had een klein beetje extra werkgeheugen nog veel meer gedaan. Waarschijnlijk gaan we dit nog wel tegenkomen in de toekomst, bij de volgende modellen van Apple.

iPhone 6 kopen

iPhone 6, prijs tegenover de kwaliteit

De prijs is toch een onderwerp wat vaak wordt besproken als het om Apple gaat, zoals bekend vragen ze namelijk geen kleine bedragen voor hun toestellen. De huidige prijs van het toestel ligt gevarieerd tussen de 300 en de 400 Euro los. Toen het model uitkwam was het echter iets meer als het dubbele, de prijzen zijn dus al wat gezakt.

Het grote verschil in prijs is pas echt te merken als je voor een groter opslaggeheugen gaat, zoals iedereen weet stijgt de prijs dan echt gigantisch. Wil je namelijk 64 GB meer, dan betaal je al vlug 100 Euro extra. Dit gaat ongeveer met dezelfde hoeveelheid omhoog, iedere keer dat je een stapje omhoog gaat. Apple krijgt vaak van mensen te horen dat ze het totaal niet eens zijn met de prijs van hun toestellen, en dit valt ook goed te begrijpen.

iPhone 6 prijzen dalen

Toch zijn de concurrerende toestellen in prijs niet heel erg verschillend, het enigste verschil met deze toestellen is dat deze sneller in prijs zakken. Bij de iPhone duurt dit doorgaans wat langer, en dit heeft te maken met meerdere zaken. Dit gebeurt vaak alleen als er een nieuw model wordt geïntroduceerd, en dat duurt doorgaans wel wat langer.

Om terug te komen op de concurrerende modellen, zijn deze vaak te krijgen voor een stuk minder geld. Dit terwijl ze soms dezelfde specificaties hebben, het enigste verschil is vaak dat je niet het zo fijne iOS-systeem dan niet kunt gebruiken. Voor sommige maakt dit echter ook niks uit, en geven hun voorkeur al aan het Android systeem.

Is de iPhone 6 niks voor jou en kies je toch liever wat nieuwers? Dan is er natuurlijk ook de mogelijkheid om reviews te lezen van de iPhone 7 en de iPhone X. Daarbij kan je ze vergelijken en ook daar erachter komen welke het beste bij jou past.

“Erg tevreden over deze vergelijker. Ik was opzoek naar een goedkoper model voor op het werk, en kwam uit bij de iPhone 6. Top om mee aan de slag te gaan op de bouw. “

“Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende aanbieders van mobiele telefoons op het internet te vinden, daarom dacht ik, ik ga ze is vergelijken. Snel kwam ik uit bij deze website en merkte ik hoe snel en eenvoudig het ging, daarom zal ik zeker mensen in de toekomst aanraden om dit ook te doen.”

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Mobiele Abonnementen, Sim Only, Apple, Samsung , Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Telefonie!

Camera van de iPhone 6

De camera's van Apple toestellen, het is iets waar je altijd over blijft praten. Ze zijn vaak ook van zo'n goede kwaliteit dat je jezelf soms afvraagt hoe ze het voor elkaar krijgen. Daarom gaan we er hier is wat dieper induiken, vooral als het gaat om de camera van...

A8 Processor van de iPhone 6

Hier staat Apple toch wel bekend om. De steeds maar weer geweldige processors, die onder andere zorgen voor de fantastische snelheden van de iPhone en andere Apple producten. We gaan gaan hier wat handige weetjes onder elkaar zetten. Sommige mensen maakt het niet...

Het Retina scherm van de iPhone 6

Als je een beetje kennis hebt van de Apple producten, weet je dat ze sommige producten hebben voorzien van een geweldig scherm. Ze noemen dit scherm ook wel het Retina beeldscherm, de Apple iPhone 6 is hier onder andere van voorzien. Het gaat hier vooral om sommige...