Het Retina scherm van de iPhone 6

Oct 11, 2018 | Apple telefoons, iPhone 6 | 0 comments

Oct 11, 2018 | Apple telefoons, iPhone 6 | 0 comments

Als je een beetje kennis hebt van de Apple producten, weet je dat ze sommige producten hebben voorzien van een geweldig scherm. Ze noemen dit scherm ook wel het Retina beeldscherm, de Apple iPhone 6 is hier onder andere van voorzien.

Het gaat hier vooral om sommige belangrijke en nuttige eigenschappen van het beeldscherm, deze kunnen je soms handig van pas komen tijdens het gebruik van het toestel.

iPhone 6 prijs

Het Retina scherm van de iPhone 6

Apple heeft het scherm op beide iPhone 6-modellen “Retina HD” genoemd, een vreemd en enigszins overbodig label. In werkelijkheid heeft het 4.7-inch scherm van de iPhone 6 dezelfde schermbelichting als de iPhone 5-lijn, namelijk 326 pixels per inch. Toch doet het scherm zeker niet onder voor andere concurrenten op hetzelfde niveau.

Maximaal helder

Het is een volledig 1080p-scherm en daarmee te vergelijken met een grote HD-televisie in je broekzak. De iPhone 6 Plus is een ander verhaal. Het 5.5-inch scherm heeft een resolutie van 401 pixels per inch, het meest ooit op een iOS-apparaat. Dat betekent dat het een volledig 1080p-scherm is, het equivalent van een high-definition tv in je broekzak, hoe gaaf is dat?

Beeldschermen, soms een beetje ingewikkeld

Voordat we verder gaan, een opmerking over resoluties en schalen, omdat het een beetje ingewikkeld kan worden. Er zijn echt twee manieren om schermen te meten: hoe groot ze zijn (inches) en hoeveel afzonderlijke punten ze kunnen bevatten (pixels). Als we het hebben over de pixels per inch van een scherm, beschrijven we hoe klein de punten zijn – effectief, hoeveel ervan zijn verpakt in een vierkante inch van een scherm.

Tegenwoordig hebben de meeste tv’s precies hetzelfde aantal dots: 1080 rijen en 1920 kolommen, of ongeveer 2 miljoen dots. Op een 60-inch tv zijn ze gewoon minder dicht gedistribueerd dan op een 40-inch model. En diezelfde resolutie op de iPhone plus is verpakt in een 5,5-inch ruimte, in principe is het dus eigenlijk een 5,5-inch HDTV.

Top techniek bij Apple

In feite is de iPhone 6 Plus zo groot en zo dicht opeengepakt met pixels, dat Apple er eigenlijk voor gezorgd heeft dat de manier waarop hij wordt uitgedrukt op het scherm wordt aangepast. Het is een techniek die Apple gebruikte op de MacBook Pro, de iPhone 6 Plus lijkt hier dus erg op als je gaat kijken naar het aantal pixels, namelijk 2208 bij 1242 pixels.

Gebruikers zullen het herkennen

Als je ooit hebt geprobeerd een niet-Retina Mac-scherm te gebruiken met een niet-native resolutie, weet je waar we het over heben. Maar het belangrijkste aan Retina-schermen is dat de afzonderlijke pixels zo klein zijn dat het grootste deel van de vaagheid plaatsvindt op een schaal die gewoon te klein is om te zien. De display van de iPhone 6 Plus, net als die van de Retina MacBook Pro, ziet er prima uit. Ondanks een heleboel hardware en software die hard achter de schermen ervoor zorgen dat het allemaal perfect loopt.

Schaalbepaling optimaal op de iPhone 6

Een voordeel van schaalbepaling op apparaten met een hoge resolutie is dat Apple het ook op andere manieren kan toepassen. Apps die niet zijn bijgewerkt voor de grotere schermen van de iPhone 6 worden eenvoudig opgeschaald om in het nieuwe formaat te passen. Alles is gewoon een beetje groter, en als je goed kijkt, merk je het verschil, maar de apps werken nog steeds prima.

Display zoom functie Apple iPhone 6

Apple heeft ook een nieuwe functie toegevoegd, namelijk Display Zoom, je kent het wel, je kan alles groter maken en zo is het voor mensen met een slechter zicht allemaal stukken duidelijker. Wanneer u Zoom weergeven inschakelt, stopt de telefoon met het weergeven van kleinere formaten en schaalt deze vervolgens op volledig groter formaat. Dit is een geweldige functie voor iedereen die denkt dat de inhoud op hun iPhone gewoon te klein is. Het betekent ook dat, hoewel deze telefoons groter zijn, die grootheid meer ruimte kan bieden of gewoon alles groter kan maken. We kunnen allemaal kiezen, zo is er dus perfect omgegaan met verschillende behoeftes van de mensen.

Voldoende schermruimte op iPhone 6 

Zonder Display Zoom ingeschakeld, hebben deze apparaten voldoende extra schermruimte voor Apple om nieuwe kolommen met knoppen aan de zijkanten van het standaard iOS-toetsenbord toe te voegen, maar alleen als ze in de liggende stand worden gehouden. (In staande richting voelt het toetsenbord een beetje groter, maar het is nog steeds het standaard iPhone-toetsenbord.)

Andere toetsenborden 

In de liggende modus op de iPhone 6 Plus kunt u aan de linkerkant van het toetsenbord knippen, kopiëren, plakken, vetgedrukte tekst actie, naast het activeren van de internationale of Emoji-toetsenborden. Aan de rechterkant van het toetsenbord kunt u de cursor naar voren of achteren verplaatsen, een uitroepteken of vraagteken, een komma of punt toevoegen.

Toetsenbord uitbreidingen iPhone 6

Een groter scherm betekent ook een toetsenbord met extra functies, zoals te zien in landschapsaanzichten van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.Op de iPhone 6, die behoorlijk wat smaller is dan de iPhone 6 Plus, zijn de extra opdrachten redelijk eenvoudig een knop voor ongedaan maken en een komma aan de linkerkant en cursortoetsen en een punt aan de rechterkant.

QuickType balk aanwezig op de iPhone 6

Aangezien deze telefoons ook iOS 8 gebruiken, bieden ze ook de nieuwe optionele QuickType-suggestiebalk boven aan het toetsenbord en ondersteunen ze toetsenborden van derden als u de standaardinstelling niet wilt gebruiken. Een heleboel handige eigenschappen dus.

Klik op de button om direct de iPhone 6 te vergelijken met andere telefoons. Wil je meer informatie over mobiele telefoons vergelijken? Klik dan eens op de link om er meer over te lezen!

iphone 6 achterkant

Handige & leuke Video’s

Camera van de iPhone 6

De camera's van Apple toestellen, het is iets waar je altijd over blijft praten. Ze zijn vaak ook van zo'n goede kwaliteit dat je jezelf soms afvraagt hoe ze het voor elkaar krijgen. Daarom gaan we er hier is wat dieper induiken, vooral als het gaat om de camera van...

A8 Processor van de iPhone 6

Hier staat Apple toch wel bekend om. De steeds maar weer geweldige processors, die onder andere zorgen voor de fantastische snelheden van de iPhone en andere Apple producten. We gaan gaan hier wat handige weetjes onder elkaar zetten. Sommige mensen maakt het niet...