Apple heeft bevestigd dat het oude iPhones vertraagd

Jul 25, 2018 | Apple telefoons | 0 comments

Jul 25, 2018 | Apple telefoons | 0 comments

Technisch gezien gaf het bedrijf toe dat het de processors vertraagt ​​die worden gebruikt in iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 en iPhone SE. Deze hebben verouderde lithium-ionbatterijen die willekeurige uitschakelingen kunnen veroorzaken.

Dus om te voorkomen dat je oudere iPhone wordt afgesloten, pusht Apple een iOS-update die de CPU van de telefoon blokkeert. Langzamer presteren is helaas een bijwerking en dat zou je kunnen dwingen om te upgraden naar een nieuwere iPhone.

De oplossing

Als u de nieuwste en beste iPhone niet kunt betalen, of misschien wilt u gewoon dat uw dure iPhone meer dan een jaar of twee goed presteert, dan is er een oplossing: Vervang de batterij van de telefoon. Hier leest u hoe u kunt schakelen en hoe u dit probleem eventueel kunt oplossen.

Om te bepalen of de batterij van je iPhone moet worden vervangen, open je de app Instellingen, tik je vervolgens op Batterij en zoek je bovenaan naar een melding met de tekst: “Mogelijk moet je iPhone-batterij worden nagekeken.” Als je dat ziet, moet je batterij waarschijnlijk worden vervangen. Houd er rekening mee dat de CPU-throttling-update van Apple alleen van invloed is op iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 en iPhone SE-modellen. We hopen dat bij de nieuwere modellen zoals de 8 en 8+ dit probleem niet meer voorkomt.

Hoe kan je de batterij vervangen?

U heeft drie hoofdopties:

Als u wilt dat Apple de batterij van uw iPhone vervangt, brengt u uw iPhone naar een erkende serviceaanbieder of Apple Retail Store. U kunt ook contact opnemen met Apple Support. De eenjarige garantie van Apple, AppleCare +, omvat een service-overschot voor een defecte batterij. Met andere woorden, als u AppleCare + hebt en Apple vaststelt dat de batterij defect is, of als uw iPhone nog steeds onder de garantie valt, zal de vervanging gratis zijn.

U kunt hier de status van uw dekking bekijken. Als je iPhone niet onder de garantie valt en geen dekking voor de service heeft, biedt Apple een vervangingsprogramma voor € 79 aan. Apple zal een tijdelijke autorisatie op uw kaart plaatsen om de maximale reparatiekosten te dekken. Dit dekt alle extra schade die het kan vinden, maar als uw iPhone geen andere schade heeft, zal Apple alleen de batterijkosten in rekening brengen.

Iedereen mag komen vervangen

Apple heeft onlangs aangekondigd dat iedereen met een iPhone 6 of nieuwer een batterijvervanging voor € 29 kan krijgen – zelfs als de telefoon buiten de garantie valt. Deze nieuwe vergoeding gaat in vanaf eind januari 2018 tot en met december 2018. Dat is een besparing van € 50.

Apple biedt ook gratis een aantal iPhone 6S-batterijen aan voor mensen die tussen september en oktober 2015 een iPhone 6S hebben gekocht en die willekeurige shutdowns hebben. U kunt uw serienummer controleren om te zien of u hiervoor in aanmerking komt. Hoe dan ook, als je je iPhone naar Apple verzendt, kan de volledige batterijvervangingsservice even duren, omdat Apple je telefoon moet ontvangen en repareren. Ook dit is mogelijk wanneer je gebruik maakt van een mobiel abonnement.

Reparateur van derden

Als je het naar een winkel brengt, kan de reparatie meestal in één keer worden gedaan, of, in moeilijkere gevallen, tot drie tot vijf dagen, zei Apple.

Als uw AppleCare + -garantie verlopen is, of als uw iPhone buiten de garantie valt, of als u niet tevreden bent met het vervangen van een DIY-batterij, kunt u een extern reparatiebedrijf betalen om de vervanging voor u uit te voeren. U kunt een lokale of een online versie doorlopen. De sleutel is om ze goed te onderzoeken, prijsvergelijkingen te doen en te vragen naar de kwaliteit van hun onderdelen, beschikbare garanties en reparatietijden. Wil je graag meer weetjes over de iPhone 7? Klik dan snel op de link.

Handige & leuke Video’s

Camera van de iPhone 6

De camera's van Apple toestellen, het is iets waar je altijd over blijft praten. Ze zijn vaak ook van zo'n goede kwaliteit dat je jezelf soms afvraagt hoe ze het voor elkaar krijgen. Daarom gaan we er hier is wat dieper induiken, vooral als het gaat om de camera van...

A8 Processor van de iPhone 6

Hier staat Apple toch wel bekend om. De steeds maar weer geweldige processors, die onder andere zorgen voor de fantastische snelheden van de iPhone en andere Apple producten. We gaan gaan hier wat handige weetjes onder elkaar zetten. Sommige mensen maakt het niet...

iPhone XS Dual Sim en Knoppen Configuratie

Afgelopen september heeft Apple weer 3 nieuwe modellen geïntroduceerd, namelijk de Iphone XS, Iphone XR en de Iphone XS MAX. Bij deze Iphones zijn er weer verschillende nieuwe functies aan toegevoegd. In dit artikel gaan we een kijkje nemen naar de Iphone XS en zijn...

Het Retina scherm van de iPhone 6

Als je een beetje kennis hebt van de Apple producten, weet je dat ze sommige producten hebben voorzien van een geweldig scherm. Ze noemen dit scherm ook wel het Retina beeldscherm, de Apple iPhone 6 is hier onder andere van voorzien. Het gaat hier vooral om sommige...

iPhone XS Apple A12 Bionic, Wat is nieuw?

Mocht je een fervent Iphone gebruiker zijn, dan zul je vast wel iets hebben gehoord over de nieuwe Iphone XS. Op 12 september presenteerde Apple deze nieuwe smartphone, samen met 2 andere modellen. De andere modellen, die 12 september jongstleden, gepresenteerd waren...

De release van de Apple iPhone XS

De release van de iPhone XS, XR & XS Max, wat is er allemaal veranderd? Als je een echte Apple fan bent al het je niet ontgaan zijn, op 12 September presenteerde Appel namelijk 3 nieuwe iPhones. Je kunt de iPhone XS, iPhone XR & iPhone XS Max tegenwoordig al...