iPhone 14 Pro vs iPhone 14 Pro Max: wat is het verschil?

Jul 3, 2023 | Apple telefoons | 0 comments

Jul 3, 2023 | Apple telefoons | 0 comments

Ben je al tijden op zoek naar een nieuwe iPhone en is je oog gevallen op de 14-serie? Dan is je vast ook opgevallen dat je naast de standaard iPhone 14, ook voor een Pro versie of iPhone 14 Pro Max kunt kiezen. Duizelt het je al? Dat kunnen we ons goed voorstellen. Apple heeft er gewoonte van om meerdere modellen van dezelfde serie uit te brengen.

Vaak zijn er slechts minimale verschillen, maar wel groot genoeg om je keuze te beïnvloeden. Wil jij er zeker van zijn dat je de beste iPhone 14 voor jou kiest? Maar heb je geen idee wat het verschil is tussen de standaard Pro en de iPhone 14 Pro Max? Lees dan snel verder. 

iPhone 6 prijs

Het formaat 

Kijkend naar de twee toestellen, valt direct op dat het formaat anders is. De iPhone 14 Pro Max is duidelijk een stuk groter dan de iPhone 14 Pro. Het formaat is misschien wel anders, maar de specificaties van het scherm zijn hetzelfde. Hierbij is het dus met name belangrijk om te bedenken hoe je de telefoon precies gebruikt. Als je graag games speelt of series kijkt, dan kan een groter scherm een stuk prettiger zijn. Gebruik je deze echter enkel voor alledaags gebruik en vind je het prettiger als hij in je broekzak past? Dan gaat je voorkeur wellicht uit naar het kleinere model. 

Batterij 

Door de jaren heen heeft Apple hard gewerkt aan de batterijcapaciteit van hun mobiele telefoons. Dat is ook niet zo vreemd, want met de komst van smartphones laten de accu’s te wensen over. Heel veel mensen klagen dat de accu snel achteruit gaat en dat ze hun telefoon soms meerdere keren per dag op moeten laden. Aan dit probleem is hard gewerkt én met succes. De iPhone 14 Pro beschikt al over een fijne batterijcapaciteit en kan met gemak een hele dag mee, maar de iPhone 14 Pro Max is toch wel de overtreffende trap op dit gebied. 

De batterij van de iPhone 14 Max Pro is de grootste en krachtigste uit de gehele serie. Als je je telefoon dagelijks heel intensief gebruikt, dan is dit zeker de betere optie. Dankzij deze krachtige batterij hoef je de telefoon niet onnodig vaak op te laden en kun je gedurende de dag zorgeloos gebruiken. 

Wist je dat er ook nog eens gedacht is aan hoe snel de telefoon op kan laden? Mocht deze toch vroeger uitvallen, kun je hem binnen mum van tijd opladen. Met een 20W adapter of hoger lukt het al om de telefoon binnen dertig minuten tot vijftig procent op te laden. Op die manier zit je nooit lang zonder telefoon. Dit geldt overigens zowel voor de iPhone 14 Pro als de iPhone 14 Pro Max. Let wel op dat je een gecertificeerde kabel van Apple gebruikt. Er zijn ook huismerken verkrijgbaar, maar deze laden vaak minder snel op en kunnen ook gevolgen hebben voor de kwaliteit van de accu. 

iPhone 6 scherm vervangen

iPhone XS Apple A12 Bionic, Wat is nieuw?

Mocht je een fervent Iphone gebruiker zijn, dan zul je vast wel iets hebben gehoord over de nieuwe Iphone XS. Op 12 september presenteerde Apple deze nieuwe smartphone, samen met 2 andere modellen. De andere modellen, die 12 september jongstleden, gepresenteerd waren...