De release van de Apple iPhone XS

Oct 6, 2018 | Apple telefoons, iPhone XS | 0 comments

De release van de iPhone XS, XR & XS Max, wat is er allemaal veranderd?

Als je een echte Apple fan bent al het je niet ontgaan zijn, op 12 September presenteerde Appel namelijk 3 nieuwe iPhones. Je kunt de iPhone XS, iPhone XR & iPhone XS Max tegenwoordig al kopen bij alle gerenommeerde telecom providers. Afgelopen jaar werden we natuurlijk al verwend met de iPhone X. Het kan natuurlijk zijn dat je een nieuwe iPhone zoekt en dat je nog niet weet welk model het beste bij je past, dan raden we je aan om dit artikel te lezen zodat je alle overeenkomsten tussen de verschillende iPhones kunt bekijken.

De verschillen lijken misschien niet zo groot

Als je de laatste modellen van Apple hebt bekeken weet je dat ze beschikken over een Retina Display van 5,8 inch. De XS en XS Max blijven over dit scherm voorzien, er is echter een uitzondering gemaakt voor de nieuwe XR die een goedkoper LCD scherm krijgt. Als je alle telefoons langs elkaar legt lijken de verschillen met de iPhone X misschien klein maar er is toch een hele hoop veranderd.

Toch is er veel veranderd in de iPhone XS & XS Max

Toch is er veel veranderd, zeker als je onder de motorkap van de telefoons kijkt. De iPhone Xs maakt gebruik van een Apple A12 Bionic. Dit is de allereerste 7NM processor die beschikbaar is gekomen van Apple. Er is op deze chipset een tweede chip aangebracht die er voor moet zorgen dat kunstmatige intelligentie mogelijk wordt op een smartphone. Nu zul je misschien wel weten dat deze chip ook al aanwezig was in de iPhone X, maar deze chip had maar twee kernen. De A12 chip is veel krachtiger omdat deze maar liefst 8 kernen beschikbaar heeft. Applicaties worden daardoor bijna 30% sneller verwerkt in vergelijking met de oudere iPhone X.

Het werkgeheugen van de iPhone XS is verbeterd

Het werkgeheugen van de nieuwe iPhone is ook flink geupgrade. De nieuwe modellen hebben meer te bieden met 4GB werkgeheugen. Je kunt uit 3 verschillende opties kiezen als je een telefoon wil kiezen met een groter opslaggeheugen. De telefoons hebben een maximaal opslaggeheugen van 512GB.
Wat zijn de nieuwste functies van de iPhone XS lijn?

Er zijn natuurlijk meer verschillen te vinden bij de nieuwe iPhone XS. De camera’s hebben misschien wel hetzelfde aantal megapixels maar de lenzen en de nieuwe sensor maken de XS een flinke verbetering t.o.v. de iPhone X. Daarbij kun je met Face ID makkelijk inloggen op een soepele manier.

De batterij is ook nog sterk verbeterd

Nog een verbetering is de batterij die nog langer meegaat als zijn voorganger, je kunt er vanuit gaan dat je ongeveer 30 minuten langer gebruik kunt maken van je telefoon. Daarbij zijn er allerlei snufjes toegevoegd zoals de SMART HDR functie die er voor zorgt dat er meerdere foto’s worden geschoten. Deze foto’s worden samengevoegd tot een geheel voor een betere kleurweergave. Daarnaast kun je ook na het maken van een foto een bokeh-effect creeren. Daardoor kun je scherpte en diepte aanpassen en kun je video’s met stereogeluid opnemen.

iPhone XS vs XS Max

Het verschil tussen deze twee smartphones van Apple is relatief eenvoudig te benoemen. De XS Max heeft een nog groter scherm van 6,5 inch. Daardoor wordt er door de iPhone XS Max een hogere resolutie gehaald en is het mogelijk om twee apps tegelijk te bekijken in de landschapmodus die op het toestel aanwezig is. Als je puur kijkt naar de prestaties en andere snufjes die toegevoegd zijn aan de iPhone XS is er geen verschil tussen beide toestellen
iPhone XS vs iPhone XR

De iPhone XR is een van de goedkopere modellen van Apple. Dat merk je wel meteen want het scherm is geen oled shcerm maar LCD scherm. De resolutie van de iPhone XR is een stukje lager dan haar grote broertje. Daarbij moet je het op de iPhone XR doen met een lagere resolutie.
Het toestel draait wel op de nieuwe Apple A12 Bionic en er komt een upgrade aan met iOS12. De behuizing van het toestel bestaat uit aluminium en glas. Dat betekent wel een stapje terug als je het vergelijkt met de stalen rand van de iPhone X.

Toch is het design van de iPhone XR prima in orde en heb je bijna dezelfde mogelijkheden als de duurdere versie.
iPhone X vs iPhone XS vs iPhone XS Max vs iPhone XR. Maar nu komt natuurlijk de vraag, welke iPhone X versie moet je nu kopen? Dat ligt natuurlijk helemaal aan je eigen wensen en budget.

Uiteindelijk koop je met de iPhone XS al een enorm luxe toestel, maar als je budget het toe laat kun je voor de meest ultieme Apple beleving gaan met de iPhone XS Max.

Als je een smaller budget hebt en je toch van de topkwaliteit van de nieuwste generatie iPhones wil genieten is de iPhone XR een goede optie. Toegegeven het toestel is wat minder dan de nieuwe vlaggenschepen van Apple maar biedt toch erg veel opties voor een schappelijke prijs.

Handige & leuke Video’s

iPhone XS Apple A12 Bionic, Wat is nieuw?

Mocht je een fervent Iphone gebruiker zijn, dan zul je vast wel iets hebben gehoord over de nieuwe Iphone XS. Op 12 september presenteerde Apple deze nieuwe smartphone, samen met 2 andere modellen. De andere modellen, die 12 september jongstleden, gepresenteerd waren...

A8 Processor van de iPhone 6

Hier staat Apple toch wel bekend om. De steeds maar weer geweldige processors, die onder andere zorgen voor de fantastische snelheden van de iPhone en andere Apple producten. We gaan gaan hier wat handige weetjes onder elkaar zetten. Sommige mensen maakt het niet...

iPhone XS Apple A12 Bionic, Wat is nieuw?

Mocht je een fervent Iphone gebruiker zijn, dan zul je vast wel iets hebben gehoord over de nieuwe Iphone XS. Op 12 september presenteerde Apple deze nieuwe smartphone, samen met 2 andere modellen. De andere modellen, die 12 september jongstleden, gepresenteerd waren...