Minder vaste telefoons maar steeds meer mobiele telefoons

by | 31 Aug 2018 | Smartphones | 0 comments

De oude vaste huistelefoon

Denk je er eigenlijk nog wel is aan, om je vaste huistelefoon even te pakken om je vriend of vriendin te bellen? Nee tegenwoordig belt bijna iedereen met zijn of haar mobiele telefoon. Toch zijn er ook zeker nog wel mensen die gebruik maken van de vaste huistelefoon, bijvoorbeeld veel oudere mensen maken hier nog steeds gebruik van.

Toch is het aantal mensen die een huistelefoon neemt op jaarbasis aan het afnemen, mensen kiezen ervoor om met hun mobiel te bellen. De meeste huistelefoons worden nog verkocht in een pakket samen met bellen en televisie, de reden dat mensen er dan toch voor kiezen is omdat die er dan toch bijzit en dit vaak in een pakketdeal is.

mobiele telefoon
mobiele abonnementen vergelijken

We kunnen ons nog goed herinneren toen de mobiele telefoon begon in te treden, iedereen zei tegen elkaar ‘we gaan toch niet op straat lopen bellen met elkaar, ik vind het maar raar’, en moet je is kijken waar we nu zijn. Tegenwoordig kan je bijna niet meer zonder mobiele telefoon, tijden zijn dus enorm veranderd. Omdat de mobiele telefoon zo populair is merken we sterk dat het gebruik van de vaste huistelefoon steeds minder wordt. Daarbij wordt het bellen met de mobiele telefoon steeds voordeliger, en wordt er over het algemeen sowieso steeds minder gebeld vanwege grote platformen zoals Whatsapp en Facebook.

Vind je de huistelefoon toch wel fijn?

Gebruik je de huistelefoon toch wel regelmatig en vind je hem eigenlijk wel fijn? Geen zorgen hoor, er zijn nog altijd genoeg mogelijk voor je. Er zijn vaak meerdere opties beschikbaar bij providers, het is vaak voor een laag maandtarief of zelf gratis beschikbaar. Je betaalt bij een vaste telefoon namelijk vaak per seconde die belt, zo ben je ieder geval zeker van dat je niet te veel betaalt. Je hoeft zeker niet bang te zijn dat als je wilt overstappen dat je je nummer kwijt bent, in de meeste gevallen zorgt je nieuwe provider er op dat moment voor dat je je huidige nummer gewoon kunt meenemen.  

Geen stress dus voor de vaste telefoongebruikers, er zijn genoeg opties beschikbaar. Er zijn nog zoveel mensen in Nederland die gebruikmaken van de vaste telefoons, dat die voorlopig echt nog wel in het leven blijven. Het grootste deel van de mensen die hier nog gebruik van maken zijn vooral de ouderen, deze zijn natuurlijk helemaal niet gewend om met een smartphone te werken en vinden het gewoon belangrijk dat ze kunnen bellen.

Internet neemt het over

Tegenwoordig kan je eigenlijk niet meer mee zonder smartphone, je kan er namelijk alles mee. De technologieën zijn zo ver dat je letterlijk alles ermee kunt doen, door deze geweldige dingen worden de vaste telefoon natuurlijk stukken minder gebruikt. Dit is ook logisch want met een vaste telefoon kan je natuurlijk niet even op je timeline van Facebook kijken of tussen de foto’s scrollen op je Instagram, en aangezien dit noodzakelijk is in de tegenwoordige wereld zal je wel mee moeten.

Je kan zeggen over een vaste telefoon wat je wilt, maar het is altijd handig om er één thuis te hebben. Het is namelijk altijd een bepaalde zekerheid, stel je netwerkprovider heeft een storing en je kan niks met je mobiele telefoon, dan weet je ieder geval zeker dat je bereikbaar bent en kunt bellen. Het is dus altijd een soort plan B. Telefoon vergelijken? Klik dan op de button om het aanbod te zien.

Handige & leuke Video’s

Los toestel kopen of mobiele telefoon zonder abonnement?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je op zoek bent naar een mobiele telefoon zonder abonnement. Dan ben je hier aan het juiste adres want in dit artikel gaan we het hebben over losse mobiele telefoons zonder abonnement. Daarbij hebben we aan het einde van het artikel een...

Nieuwe Smartphones vergelijken en bekijken

Nieuwe Smartphone nodig? Lees Reviews & Vergelijk direct Bekijk de nieuwste smartphone gids om direct alle toestellen te beoordelen Top 10 van de Nieuwste Smartphones van 2018 Op zoek naar een nieuwe of de nieuwste smartphones? Ben je op zoek naar een nieuwe...

Ouderen Smartphone vergelijken en bekijken

Senioren Smartphone nodig? Lees Reviews & Vergelijk direct Bekijk de senioren smartphone gids om direct alle toestellen te beoordelenTop 10 van de Senioren Smartphones van 2018Een smartphone voor ouderen, waar moet je op letten? Iedereen heeft tegenwoordig een...

Waterdichte Smartphone vergelijken en bekijken

Waterdichte Smartphone vinden? Lees Reviews & Vergelijk direct Bekijk de waterdichte smartphone gids om direct alle toestellen te beoordelenTop 10 van de Waterdichte Smartphones van 2018Waterdichte smartphones worden steeds populairder Je smartphone is tegenwoordig...