Welke smartphone heeft de beste camera?

by | 20 Aug 2018 | Smartphones | 0 comments

Het hebben van een goede camera

Voor sommige is het belangrijk voor sommige helemaal niet. Een goede camera komt over het algemeen steeds vaker voor bij de nieuwste telefoons, en de tijd van het uitkiezen van een speciale telefoon voor de goede camera is wel voorbij. Toch zijn er mensen die nog steeds altijd de telefoon kopen met de beste camera en dat dus het meest belangrijk vinden.

Veel denken dat als je een iPhone koopt je de beste smartphonecamera hebt. Het tegendeel is echter waar, uit meerdere testen is Samsung altijd als de winnaar naar buiten gekomen. Apple is echter bezig met een inhaalslag en komt steeds dichterbij, de andere mobiele telefoons lopen op gepaste afstand nog iets achter.

Er zijn een hoop dingen om rekening te houden bij het vinden van een telefoon met een goede camera, er wordt vaak alleen gekeken naar het aantal pixels dat wordt aangegeven. Dit is bij lange na niet meer het belangrijkste tegenwoordig omdat er rekening gehouden moet worden met meer dingen. We hebben dit netjes onder elkaar gezet voor je zodat je weet wat je het beste kan doen in deze gevallen.

Apple iPhone X

Door vele wordt het gezien als de beste camera van alle smartphones, maar zoals net gezegd is dit zeker niet waar. De camera is daarnaast natuurlijk wel van goede kwaliteit en veel mensen zijn erg positief na het nemen van foto’s met dit toestel. De iPhone X geeft de meest neutrale kleuren. De foto’s geven daardoor een wat koelere uitstraling dan die van de andere toestellen. Gras is mooi natuurlijk groen en de lucht is realistisch blauw. Bij het afnemen van licht kan een foto onverwachts ietwat onscherp worden, dit zijn kleine dingen waar je tijdens het gebruik weinig van merkt. Het zal alleen opvallen als je het gaat vergelijken en ze langs elkaar legt.

Het is dus een fabeltje dat het de beste camera is, al doet de iPhone zeker niet extreem veel onder voor zijn grotere concurrent op dit gebied, Samsung.

Samsung Galaxy S9+

We hadden het net al over de concurrent van de iPhone en dat is dit model. Samsung heeft een bepaalde naam voor zichzelf gecreëerd op het gebied van foto’s maken en uit veel testen komen ze als winnaar uit de strijd. Het staat bekend om aansprekende kleuren die eruit springen en erg opvallen. Je moet hierbij denken aan azuurblauwe felle luchten en appelgroene bomen.

Veel mensen kiezen om deze redenen voor een Samsung omdat het toch meer eruit springt en ze toch meer bevalt. Er zijn natuurlijk ook altijd nadelen, zo ontstaat er een vermindering van de detaillering zodra het ruis wordt weggepoetst. Het zijn kleine dingen maar voor de liefhebben kunnen deze toch soms van belang zijn. Randen langs voorwerpen zien er ook strakker uit als bij de iPhone X daarbij springen voorwerpen er goed uit en hebben ze meer diepte dan bij de concurrent. Zelfs bij weinig licht lukt het de Samsung nog om een goede foto te maken. Veel telefoons van Samsung zijn tegenwoordig uitgerust met een geweldige camera.

Andere merken

Je hebt naast deze grote merken nog genoeg andere merken die smartphones aanbieden met redelijk goede camera’s. Zo goed als dat de iPhone en Samsung ze maken ga je amper vinden bij andere telefoons. Je hebt wel een aantal die redelijk dicht in de buurt komen zoals bijvoorbeeld Huawei. Dit merk brengt redelijk goede camera’s in de smartphones, die ook redelijk goed kunnen meekunnen met Apple en Samsung. Toch kiezen weinig mensen voor dit merk als je het vergelijkt met de andere. Dit heeft vooral te maken met vertrouwen bij de mensen. Neem vooral is de moeite om de merken met elkaar te vergelijken, het kan tenslotte geen kwaad en hoe fijn is het als je het gewenste model vindt met de juiste prijs?

Handige & leuke Video’s

Ouderen Smartphone vergelijken en bekijken

Senioren Smartphone nodig? Lees Reviews & Vergelijk direct Bekijk de senioren smartphone gids om direct alle toestellen te beoordelenTop 10 van de Senioren Smartphones van 2018Een smartphone voor ouderen, waar moet je op letten? Iedereen heeft tegenwoordig een...

Waterdichte Smartphone vergelijken en bekijken

Waterdichte Smartphone vinden? Lees Reviews & Vergelijk direct Bekijk de waterdichte smartphone gids om direct alle toestellen te beoordelenTop 10 van de Waterdichte Smartphones van 2018Waterdichte smartphones worden steeds populairder Je smartphone is tegenwoordig...

De Goedkoopste Smartphone vergelijken en bekijken

Goedkope Smartphone kopen? Bekijk reviews en vergelijk alle opties Bekijk de beste smartphone gids om direct alle toestellen te beoordelenTop 10 van de Goedkoopste Smartphones van 2018Een goedkope smartphone vinden is soms lastig Op zoek naar een goedkope smartphone?...

Minder vaste telefoons maar steeds meer mobiele telefoons

De oude vaste huistelefoon Denk je er eigenlijk nog wel is aan, om je vaste huistelefoon even te pakken om je vriend of vriendin te bellen? Nee tegenwoordig belt bijna iedereen met zijn of haar mobiele telefoon. Toch zijn er ook zeker nog wel mensen die gebruik maken...