Mobiele telefoon is in het water gevallen, wat kan je hier aan doen?

Aug 20, 2018 | Smartphones | 0 comments

Aug 20, 2018 | Smartphones | 0 comments

Je mobiele telefoon valt nog te redden

Het is je waarschijnlijk al eens overkomen, je laat je telefoon in het water vallen. Geen paniek, als je snel bent valt je mobiele telefoon nog te redden. Er zijn namelijk voortaan steeds meer mobiele telefoons en smartphones die best wel tegen een beetje water kunnen.

Lees snel verder als je meer wilt lezen over hoe je jouw telefoon kunt redden, zodat je niet weer een dure smartphone moet aanschaffen.

natte mobiele telefoon

Tip nummer 1: Haal je telefoon direct uit het water, wacht niet!

Het is van groot belang dat je jouw telefoon direct uit het water haalt wanneer je hem bijvoorbeeld in de wc laat vallen, op deze manier voorkom je extra schade en is er een grote kans dat het water nog niet binnen in je telefoon is gedrongen. Ook al is het een vieze wc, verman jezelf dan even en pak snel die telefoon. Dit kan je veel schade en kosten besparen, je kunt daarna gewoon netjes je handen weer wassen.

Tip nummer 2: Zorg ervoor dat je jouw telefoon direct uitzet!

Je hebt je telefoon in het water laten vallen, en deze staat nu nog aan? Zorg er dan voor dat je deze zoals net gezegd zo snel mogelijk uit het water haalt en dat je deze vervolgens meteen uitzet. Dit moet je namelijk doen om te voorkomen dat het water niet de binnenkant bereikt wanneer die aanstaat, dit kan namelijk voor kortsluiting zorgen.

Wanneer er kortsluiting plaatsvindt binnen in jouw telefoon, dan kun je veel hopen, maar de kans is dan 99% dat je telefoon niet eens meer aangaat. Zorg er dus voor dat je de telefoon volledig laat opdrogen, vervolgens kun je hem daarna weer aanzetten om te kijken of die het weer doet. Hou er rekening mee dat het opdrogen van je telefoon enkele dagen kan duren.

Tip nummer 3: Je moet je telefoon goed afdrogen

Wanneer je telefoon nat is geworden is het van groot belang dat je zo snel mogelijk de buitenkant van je telefoon droog maakt met een doekje. Dit kan je gewoon doen met een tissue, handdoek of een stuk keukenrol. Wanneer je dit doet vergroot je de kans dat je telefoon het gewoon nog doet.

Tip nummer 4: Probeer alle onderdelen van de telefoon eruit te halen

Probeer met droge handen op een rustige en voorzichtige manier je telefoon uit elkaar te halen. Wij bedoelen hiermee dat je de accu eruit moet halen, doe dit eigenlijk zo snel mogelijk omdat dit een energiebron is van je telefoon. Het kan namelijk voorkomen dat er kortsluiting ontstaat wanneer je hier snel in handelt.

Daarnaast is het slim om je simkaart zo snel mogelijk uit je smartphone te halen, hierdoor zorg je ervoor dat jouw gegevens niet verloren gaan. Echter gaat een simkaart niet heel snel kapot omdat het een stukje elektronica is wat goed tegen water kan.

Tip nummer 5: Probeer je telefoon van binnen droog te maken

Wanneer je al je onderdelen uit je telefoon hebt gehaald zoals de accu en de simkaart, probeer dan daarna de binnenkant droog te maken. Droogmaken van de binnenkant moet zorgvuldig en rustig gebeuren omdat je nogal snel elektronische onderdelen kunt beschadigen. Een optie is voorzichtig droog deppen of het gebruik van een stofzuiger, op deze manier zuig je eigenlijk het water uit je telefoon.

Tip nummer 6: je telefoon moet minstens 72 uur drogen

Het kan voorkomen dat het water zo diep is doorgedrongen in je telefoon dat je er niet meer fatsoenlijk bij kunt, daarom is het slim om minstens 72 uur te wachten voordat je jouw telefoon weer aanzet. Je kan bijvoorbeeld de welbekende truc gebruiken, leg je telefoon in een bak met rijst of koffie. Deze koffie of rijst neemt alle vocht in je telefoon op. Daarnaast raden we je aan om af en toe je telefoon te draaien zodat niet alle vocht zich op een plek ophoopt, dit kan weer zorgen voor extra schade.

Je telefoon mag weer aan

Je hebt je telefoon minstens 72 uur laten drogen, dan komt het moment van de waarheid. Doet de telefoon het nog? Wanneer dit niet het geval is dan kun je nog proberen om er een nieuwe accu in te zetten, het komt namelijk vaak voor dat er water in de accu is gelopen waardoor die kapot is.

Doet die het nu nog niet? Dan kan ik je helaas mededelen dat jouw telefoon het heeft begeven, het is tijd voor een nieuwe. Een nieuwe telefoon kun je tegenwoordig makkelijk en snel weer aanschaffen, ook bieden wij voor jou een vergelijker, waarmee je de goedkoopste telefoon kunt kopen. Tegenwoordig zijn er ook veel waterdichte smartphones te verkrijgen.

natte telefoon
mobiele telefoon water

Handige & leuke Video’s

Blijft de Samsung Galaxy A3 bestaan in 2018?

Het is nu bijna 5 jaar geleden dat Samsung de eerst Galaxy A-serie uitbracht, destijds voor veel mensen een ideaal en gebruiksvriendelijk toestel. De Galaxy A modellen lijken sprekend op de duurdere en exclusievere Galaxy S modellen. Toch kunnen we de A-serie van...

Samsung Telefoons vergelijken en bekijken

Samsung telefoons vergelijken en reviewen Bekijk gemakkelijk de beste Samsung telefoons en goedkoopste telefoonabonnementen van November 2018 en bespaar in 5 minutenMeest gekozen Samsung telefoons & reviewsIedereen kent de Samsung telefoons Iedereen kent de...

De nieuwe Samsung S9 en S9+ en de vele mogelijkheden

De nieuwe uitvoeringen van Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9+ zijn op het moment erg populair. Dit is vanwege de vele mogelijkheden die je hebt met deze nieuwe smartphone. Qua hardware en software zijn er veel nieuwe opties en leuke functies. Lees snel verder als je...

Tips en tricks voor de nieuwe Samsung S9 en S9+

Nieuwe modellen van Samsung in de Galaxy reeks Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben zijn de nieuwe toestellen van Samsung weer uitgekomen, namelijk de Samsung Galaxy S9 en de S9+, maar weten jullie ook wat er allemaal mogelijk is met deze nieuwe smartphones?...

De nieuwe S8 met vele mogelijkheden

Het nieuwe toestel van Samsung In de nieuwe S8 zijn weer vele nieuwe mogelijkheden gestopt door Samsung, deze mogelijkheden zitten soms iets te goed verstopt om ze te kunnen vinden. Wij hebben daarom voor jou uitleg en tips op een rijtje gezet hoe je het makkelijkst...