Wat is nou het verschil tussen de Iphone 8 en de Iphone X?

Aug 23, 2018 | iPhone 8, iPhone X | 0 comments

Aug 23, 2018 | iPhone 8, iPhone X | 0 comments

De iPhone 8 & iPhone X

Aangezien we deze vraag met regelmaat kregen, dachten we weet je wat laten we er een stukje over vertellen. De Iphone 8 en de Iphone X zijn ongeveer rond de dezelfde tijd uitgekomen en veel mensen die geïnteresseerd zijn vragen zich af wat nou daadwerkelijk de verschillen zijn tussen de twee toestellen. Natuurlijk zijn ze niet hetzelfde, anders had apple wel een enkel model gemaakt. Dus laten we is wat dieper ingaan, op wat nou echt de verschillen zijn tussen deze twee slagschepen van Apple

Waar de iPhone 8 de gewaardeerde opvolger van de iPhone 7 wat, is de iPhone X het nieuwe pronkstuk waarmee Apple het tienjarig bestaan van de iPhone viert met de wereld, en dit blijkt aardig gelukt te zijn. Over het algemeen zijn de meningen namelijk zeer positief over de het nieuwe kind van het megabedrijf Apple.

iphone 8

Het design is natuurlijk anders

Vanaf het eerste gezicht kijk je natuurlijk naar het ontwerp van de twee toestellen. Je ziet natuurlijk altijd in ieder toestel terug dat het een product is gemaakt door Apple. De twee ontwerpen verschillen wel degelijk maar zijn allebei zeer gebruiksvriendelijk, al kunnen ze soms wat glad aanvoelen door het glas. Toch zitten de grootste verschillen van deze twee in het ontwerp.

Zoals we zeiden is de iPhone 8 de opvolger van de iPhone 7, en dit is ook terug te zien in het ontwerp van het toestel. Ze hebben namelijk redelijk veel overeenkomsten, al is de iPhone 8 wel gemaakt van glas. Het innovatieve ontwerp van de iPhone X is vooral te te zien doordat hij randloos is. Wat het jubileum toestel vooral opzienbarend maakt, is de inham aan de bovenkant van het beeldscherm, dit is op de plek waar de camera en de sensoren zitten. Dit is nog nooit eerder gezien in de geschiedenis van de iPhones. De homebutton is daarbij ook niet meer aanwezig op laatst nieuwe model, deze is verwerkt in het scherm.

Hoe zit dat dan met de prestaties?

Dan vraag je je natuurlijk meteen af of op gebied van snelheid of presteren een verschil is. De binnenkant van deze toestellen lijken best wel veel op elkaar dus het zal in principe niet veel schelen. Ze zijn allebei voorzien van een A11 Bionic-processor met een zes kernige chipset, deze zorgt ervoor dat beide toestellen altijd top presteren en vliegensvlug zijn. Er zit echter ook wel een klein verschil aan de binnenkant van deze twee,

De iPhone X heeft namelijk een geheugen van 3GB, wat bovengemiddeld is. De iPhone 8 echter moet het maar doen met 2GB, nou hoor ik je denken merk je dit in snelheid? Nee dit zal je niet merken, De iPhone 8 heeft een scherm met een lagere resolutie en daarbij geen dubbele camera. Het vlaggenschip heeft dit wel en daarom is ervoor gekozen om deze te voorzien van 3GB.

Kan ik ook een mooie foto maken?

Tegenwoordig hoef je je bijna geen zorgen meer te maken over de kwaliteit van de camera’s in een mobiele telefoon. Vroeger was het nog wel is van, welke mobiel heeft nou de beste? Maar dit is verleden tijd, iedere nieuwe Iphone of Samsung is namelijk voorzien van een redelijk tot goede camera. Tegenwoordig is het aantal pixels ook zeker niet meer het belangrijkste waarnaar gekeken moet worden, het draait om veel meer dingen. Is er een dubbele lens? Heeft die een goede beeldstabilisatie? Toch zit er tussen deze twee iPhones wel een klein verschil.

Wie wint er dan?

Hier springt de iPhone X er namelijk wel bovenuit. Door de dubbele lens biedt de hoofdcamera van de iPhone X net wat extra mogelijkheden. Ook beschikt de iPhone X over portretmodus, waarmee je foto’s een scherpe voorgrond en onscherpe achtergrond geeft voor een professioneel effect, wat erg netjes overkomt op de foto. Goed om te weten: deze functie is niet aanwezig bij de iPhone 8, maar wél bij de iPhone 8 Plus, dit is de grotere versie van de iPhone 8. Natuurlijk mag je de iPhone 8 met pixel technologie en optische beeldstabilisatie niet vergeten, deze presteert namelijk ook optimaal. Kortom, je kan eigenlijk met alle toestellen waar we het over hadden goede foto’s maken.

Hoe zit het met de batterijen?

Dit is iets wat mensen erg belangrijk vinden, het is natuurlijk ook erg vervelend als je telefoon snel leeg is en je hem steeds moet opladen. Een klein lichtpuntje hierin is dat je hem tegenwoordig wel draadloos kunt opladen, dit is iets nieuws wat Apple heeft geïntroduceerd. Maar als je dan toch moet gaan kijken naar de batterijen van deze twee toestellen, dan heeft de iPhone X de sterkste batterij, namelijk van 2716 mAh. De iPhone 8 heeft een batterij van 1821 mAh. Dit betekent dat de batterij van de X-versie ongeveer 2 uur langer door kan gaan als zijn broertje.

Winnaar?

Er hoeft geen winnaar te zijn, allebei de toestellen zijn top. Ze werken fijn, maken goede foto’s, hebben redelijk goede batterijen en hebben een mooi design. Dit zijn toch de dingen die voor de meeste mensen het belangrijkste zijn. Het is alleen vraag of je de extra’s, een hoger prijskaartje waard vindt. Is dit het geval, moet je zeker de iPhone X aanschaffen. Vind jij de slimme innovaties en uitstekende specificaties van de iPhone 8 ook prima? Dan is de iPhone 8 voor jou de slimste keuze. Laat je ieder geval nooit verleiden en kijk naar wat jij nodig hebt en belangrijk vindt. Er zijn nieuwe onthullingen naar buiten gekomen over de iPhone 8, klik op de link om er meer over te lezen!

Handige & leuke Video’s

Nieuwe onthulling naar buiten gekomen over de iPhone 8

Analytics-bedrijf KGI Securities heeft een tweede voorspelling gedaan over de iPhone 8, wat suggereert dat een nieuw model wordt geleverd met een "revolutionair" nieuw front-facing camerasysteem dat gezichtsherkenning of irisherkenning mogelijk maakt.Een van de...

De iPhone 8 en de iPhone X-camera’s wat is anders?

De iPhone 8, iPhone 8 en de iPhone X-camera’s wat is anders? Dubbele camera's op iPhone 8 Plus en X telefoon Gezichtsherkenning op iPhone X Ze hebben allemaal 4K-video-opnames tot 60 fps De Apple iPhone 8 heeft een geweldige 12 megapixel camera De Apple iPhone 8 heeft...