Hoe zit het met de iPhone X, is hij echt zo anders als iPhone 8?

Jul 25, 2018 | iPhone 8, iPhone X | 0 comments

Jul 25, 2018 | iPhone 8, iPhone X | 0 comments

De iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vergelijkbaar met de vorige iPhone 7 en 7 Plus, maar de iPhone X verandert dingen in termen van ontwerp en functies. Hier zijn de verschillen en overeenkomsten tussen de drie iPhones, allemaal vrijgegeven eind vorig jaar.­

De Apple iPhone 8 en 8 Plus hebben beide een aluminium frame met een glazen achterkant en ze zijn beide verkrijgbaar in de kleuren Silver, Space Grey en Gold. Benieuwd of je deze kleuren kan krijgen in combinatie met een mobiel abonnement? Klik dan op de link.

De iPhone 8 is de kleinere en lichtere van de twee, meet 138,4 x 67,3 x 7,3 mm en weegt 148 g, terwijl de iPhone 8 Plus groter en zwaarder is met een afmeting van 158,4 x 78,1 x 7,5 mm en een gewicht van 202 gram.

De iPhone X heeft ook een glazen achterkant gekregen

De iPhone X heeft ondertussen ook een glazen achterkant, maar het heeft een stalen frame van chirurgische kwaliteit en is alleen verkrijgbaar in twee kleuren, waaronder Silver en Space Grey. In termen van grootte en gewicht zit de iPhone X tussen de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus op 143,6 x 70,9 x 7,7 mm met een gewicht van 174 gram.

Alle apparaten hebben een lightning poort aan de onderkant

Alle drie de apparaten hebben een Lightning-poort aan de onderkant, geflankeerd door luidsprekers aan elke kant, een aan / uit-knop aan de rechterkant, volumeknoppen aan de linkerrand en geen enkele heeft een 3,5 mm koptelefoonaansluiting. De iPhone 8 heeft een enkele cameralens, terwijl de iPhone 8 Plus en iPhone X beide kiezen voor camera’s met twee achterste camera’s, hoewel de 8 Plus een horizontale reeks heeft terwijl de X een verticale reeks heeft.

De iPhone X heeft een volledig scherm dat gebruikt gaat worden

Zowel de iPhone 8 als de 8 Plus zien er qua ontwerp vergelijkbaar uit met de iPhone 7 en 7 Plus met een TouchID-vingerafdruksensor onder het beeldscherm en aan de boven- en onderkant van hetzelfde formaat. De iPhone X daarentegen heeft een volledig scherm met geen TouchID en slechts een klein tabblad bovenaan het scherm met de camera aan de voorzijde en verschillende sensoren.

Apple iPhone 8 VS  iPhone 8 Plus VS iPhone X, het display is anders?

  • iPhone 8 heeft het kleinste, zachtste display
  • iPhone X heeft het grootste en scherpste scherm
  • iPhone 8 en 8 Plus hebben LCD, iPhone X heeft OLED

De Apple iPhone 8 heeft een 4,7-inch Retina HD-scherm met led-achtergrondverlichting en een resolutie van 1334 x 750 pixels, wat resulteert in een pixeldichtheid van 326ppi.

De iPhone 8 Plus verhoogt de schermgrootte en resolutie enigszins tot een 5,5-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels voor een pixeldichtheid van 401ppi. Ook dit is een Retina HD-scherm met led-achtergrondverlichting.

De iPhone X heeft het allergrootste display van alle iPhones

De iPhone X heeft het grootste display van de drie nieuwe iPhones met een 5,8-inch edge-to-edge OLED Super Retina-scherm met een resolutie van 2436 x 1125 pixels voor een pixeldichtheid van 458ppi, waardoor dit het scherpste en scherpste scherm is.

Alle drie de modellen bieden de True Tone-technologie van Apple, die de helderheid van het scherm aanpast aan zijn omgeving, samen met 3D Touch, Apple’s versie van een drukgevoelig scherm, dat verschillende functies en functies biedt op basis van de kracht waarmee u drukt.

Alle drie de iPhones bieden ook een breed kleurendisplay en een maximale helderheid van 625 cd / M2, maar de iPhone X biedt ook HDR- en Dolby Vision-compatibiliteit, iets wat noch de iPhone 8 of 8 Plus biedt. Wil je meer weten over onthullingen van de iPhone 8, klik dan snel hier.

iphone x vergelijken
iphone x kopen

Handige & leuke Video’s

Camera van de iPhone 6

De camera's van Apple toestellen, het is iets waar je altijd over blijft praten. Ze zijn vaak ook van zo'n goede kwaliteit dat je jezelf soms afvraagt hoe ze het voor elkaar krijgen. Daarom gaan we er hier is wat dieper induiken, vooral als het gaat om de camera van...

A8 Processor van de iPhone 6

Hier staat Apple toch wel bekend om. De steeds maar weer geweldige processors, die onder andere zorgen voor de fantastische snelheden van de iPhone en andere Apple producten. We gaan gaan hier wat handige weetjes onder elkaar zetten. Sommige mensen maakt het niet...

iPhone XS Dual Sim en Knoppen Configuratie

Afgelopen september heeft Apple weer 3 nieuwe modellen geïntroduceerd, namelijk de Iphone XS, Iphone XR en de Iphone XS MAX. Bij deze Iphones zijn er weer verschillende nieuwe functies aan toegevoegd. In dit artikel gaan we een kijkje nemen naar de Iphone XS en zijn...

Het Retina scherm van de iPhone 6

Als je een beetje kennis hebt van de Apple producten, weet je dat ze sommige producten hebben voorzien van een geweldig scherm. Ze noemen dit scherm ook wel het Retina beeldscherm, de Apple iPhone 6 is hier onder andere van voorzien. Het gaat hier vooral om sommige...

iPhone XS Apple A12 Bionic, Wat is nieuw?

Mocht je een fervent Iphone gebruiker zijn, dan zul je vast wel iets hebben gehoord over de nieuwe Iphone XS. Op 12 september presenteerde Apple deze nieuwe smartphone, samen met 2 andere modellen. De andere modellen, die 12 september jongstleden, gepresenteerd waren...