Recyclen met T-Mobile

Aug 25, 2018 | T-Mobile, Telecom aanbieders | 0 comments

Terug verkopen aan de provider

Je ziet het steeds vaker terugkomen, je telefoon na een periode van gebruik terug verkopen aan de provider. Bij T-Mobile kan dit ook, Met T-Mobile Recycle Deal neem je een abonnement met nieuwe smartphone en na bijvoorbeeld 3 jaar verkoop je hem weer terug aan de provider of telecom aanbieder.

Het toestel moet dan natuurlijk wel nog in goede staat zijn zodat die eventueel nog mee kan in de toekomst. Maar is dit wel zo voordelig als het lijkt? Wij gaan er iets dieper op in hier.

Wat houdt het eigenlijk in, dat recyclen?

Het klinkt wel een beetje raar natuurlijk. Je sluit een abonnement af en na een bepaalde periode die je van tevoren hebt afgesproken, verkoop je je telefoon weer terug aan de provider. Het is natuurlijk wel iets ingewikkelder, het zit namelijk zo.

Leg het is uit

Bij T-Mobile Recycle Deal heb je de mogelijkheid om een 2-jarig abonnement met toestel af te sluiten. Je kunt kiezen tussen goede nieuwe toestellen zoals de iPhone 8 en Samsung Galaxy S9. Je betaalt daarvoor een bedrag per maand, Of je kiest ervoor om het toestel los te kopen en de bijbehorende abonnementskosten maandelijks te voldoen.

Bij de Recycle Deal is een vaste restwaarde bepaald van €144 dit is altijd hetzelfde. Dit bedrag brengt T-Mobile in mindering op de maandlasten van je toestel.

Als je het zou omrekenen betaal je ongeveer €6 per maand minder dan bij een standaard abonnement. Je kan het dus in meerdere opzichten bekijken, het kan voordeliger voor je zijn. Maar dit is lang niet bij iedereen het geval. Aan het eind van de looptijd van het contract krijg je een factuur met het restbedrag. Je betaalt dit bedrag door het toestel weer in te leveren bij T-Mobile. Als je telefoon alleen maar gebruikerssporen heeft dan neemt T-Mobile het toestel weer in zonder problemen. Zo niet, dan moet je het restbedrag betalen en mag je hem houden. Ze hebben namelijk niks aan een toestel wat te veel schade heeft, hier kan namelijk niks meer mee worden gedaan.

Heeft het nou echt waarde voor mij?

Oké je betaalt uiteindelijk minder voor het toestel als je kiest voor deze manier, maar is het nou echt zo voordelig als ze zeggen dat het is? Je betaal dus omgerekend ongeveer 144 euro minder voor het toestel als je kiest voor deze abonnementsvorm. De inruilwaarde is ongeveer 20% als je uitgaat van de laagste prijs waarvoor je de toestellen voor kunt kopen. Dat is niet veel voor een toestel van twee jaar oud. Het is dus afwegen, en iedereen heeft hier een andere mening over.

Wat is nou de conclusie die we kunnen trekken over dit?

Wat kunnen we er nou over zeggen, is het nou voordelig of niet. Nogmaals dit is voor iedereen anders. T-Mobile Recycle Deal is niet per se altijd voordelig. Het bedrag dat je terugkrijgt voor je toestel is ongeveer de helft van wat je er waarschijnlijk op Marktplaats voor kan krijgen.

Het bedrag is ook afhankelijk van de staat van je telefoon als je het twee jaar hebt gebruikt. Als T-Mobile vindt dat dat die te veel beschadigd is, moet je het toestel kopen. Dit kan dus wel is tegenvallen achteraf, zorg dus altijd dat je zuinig met je toestel om gaat. Als je graag het nieuwste toestel hebt, en de oude in je bureaula verdwijnt, dan valt Recycle Deal wellicht wel in de smaak. Wil je voor echt voordelig gaan? Kijk dan eens naar de verdubbel dagen van Simpel.

Handige & leuke Video’s

Ben heeft het sim only aanbod vernieuwd

Ben heeft zijn sim only aanbod veranderd De provider Ben, die als een malle groeit in populariteit, heeft zijn aanbod compleet vernieuwd. De beloftes op het gebied van de bundels zijn flink veranderd, en wij leggen even uit wat dit veranderd aan de abonnementen en wat...

Ben is weer bezig met de prijsbewust weken

Ben prijsbewust weken Ook dit jaar houdt ben weer de prijs bewust weken, tot en met 31 Mei hebben ze weer lagere prijzen bij hun abonnementen. Hierbij biedt de provider je bijna twee keer aan internetdata aan voor dezelfde prijs. Daarnaast hebben ze ook nog de...

Simpel is weer aan het verdubbelen

Simpel en hun nieuwe actie We kennen de Sim Only provider Simpel natuurlijk van hun aantrekkelijke acties, de Kingsize Deal is hier een goed voorbeeld van. Nu komt de aanbieder met een andere aantrekkelijke actie, het zijn namelijk weer de verdubbeldagen bij Simpel....

Twee Grote Deals Sim Only Provider Simpel

Simpel en hun geweldige acties Je hebt verschillende soorten telecom aanbieders & providers die er regelmatige een leuke actie uitgooien, en een van die providers is Simpel. Dit keer komen ze weer met een super aantrekkelijke actie, met name de Sim Only...

Veilingen frequenties door overheid

Veilingen door de overheid We horen je denken, de overheid die iets veilt? Ja, frequenties worden gebruikt door netwerkproviders zoals bijvoorbeeld KPN. De Nederlandse regering wil de huidige koppositie van de Nederlandse netwerken versterken. Daarom hebben ze ervoor...