Apple iPhone XS Review | Bekijk & Vergelijk alle aanbieders

Iedereen kent Apple telefoons natuurlijk van hun bijzonder mooie en kwalitatieve toestellen, en met de nieuwe modellen is dit niet anders. Apple heeft vorig jaar de iPhone vernieuwd met de iPhone X, maar het Plus-model kreeg niet dezelfde behandeling. Dat verandert dit jaar, Apple heeft namelijk onlangs de iPhone XS, XS Max en de XR aangekondigd.

We gaan ons hier is even verdiepen in grootste variant van deze nieuwe drie, de iPhone XS Max. Lees de review om meteen alles te weten te komen over het nieuwe vlaggenschip van Apple. Ben je op zoek naar een ander toestel? Lees dan alle reviews over de iPhone 6, iPhone 7, iPhone 8 of iPhone X.

Schermgrootte iphone xs

4.7 inch
1334×750 pixels

Camera resolutie Iphone xs

12 megapixels

Interne opslag Iphone xs

32 GB / 64 GB / 128 GB

Besturingssyteem

iOS 11

Wat is er nieuw aan de iPhone XS?

De iPhone XS heeft een enorm 6,5-inch scherm samen met een grotere batterij, plus alle andere functies die aanwezig zijn in de kleinere iPhone XS, zoals ondersteuning voor Dual SIM, een verbeterde camera-instelling en de supersnelle A12 Bionic-processor en een nieuwe opslagoptie van 512 GB.

Hoewel Apple in het verleden de Plus-modellen onderscheidde met een betere camera-instellingen, is de iPhone XS Max identiek aan de iPhone XS behalve het grotere scherm en de batterij.

Toch is het enorm genieten van het grootte scherm, de kleuren spatten eruit en het reageert enorm snel. Zoals we net al aangaven heb je nou de mogelijkheid om te kiezen voor een toestel met 512 GB-opslag, dit is bijzonder veel en superhandig voor mensen die veel muziek hebben of bijvoorbeeld houden van films.

Nieuwe camera  Apple iPhone XS

Toch blijft dit voor veel mensen een onderwerp van groot belang, tegenwoordig hoef je je echter niet meer zo’n zorgen om de kwaliteit van de camera. Veel toestellen hebben een redelijk tot goede camera’s, op welk gebied kan je er dan uitspringen als producent?

Een lastige vraag, maar toch is het Apple weer gelukt. De camera op de iPhone XS Max is vergelijkbaar met die op de iPhone X van vorig jaar, met een dubbele lensopstelling, maar Apple heeft verbeteringen aangebracht aan zowel de hardware als de software. Je krijgt nog steeds twee 12MP-sensoren op de achterkant, maar de pixelgrootte is nu verhoogd tot 1,4 miljoen op de groothoekcamera. De secundaire 12MP-camera staat nog steeds vast op 2x zoomniveaus met een diafragma van 2.4 en OIS.

Apple heeft vooruitgang geboekt op het gebied van software door de nieuwe Smart HDR-modus te introduceren zonder sluitervertraging. Hierdoor kan de iPhone meerdere foto’s maken en met behulp van de NPU-oriëntatiepunten en segmentering het mogelijk maken om uw foto’s beter te maken. Het is een vergelijkbare techniek als wat al aanwezig is op sommige Android-telefoons zoals de Google Pixel 2 en de Huawei Mate 20 Pro.

Een ander kenmerk is de mogelijkheid om de F-stops te veranderen nadat u de foto hebt gemaakt. Nu is dit puur op software gebaseerd en kun je het bokeh-effect op een foto wijzigen nadat je de foto hebt genomen. Omdat het gebruikmaakt van software, kun je met één camera in plaats van twee bokeh-effecten maken.

Knoppenconfiguratie & Dual Sim

De configuratie van knoppen en poorten op de iPhone XS Max is hetzelfde als op het kleinere model, met de volumeknoppen en de schakelaar voor stilte aan de linkerkant, en de aan / uit-knop en de simkaart houder aan de rechterkant.

Apple introduceert voor de eerste keer dual-sim-functionaliteit op zijn iPhones, waarbij de nieuwe modellen naast een nano-simkaart ook eSIM kunnen ondersteunen. eSIM betekent ’embedded SIM’, en het is een stuk hardware dat fungeert als een simkaart, maar u hoeft fysiek geen kaarten te wisselen, in plaats daarvan downloadt u software naar de telefoon om uw abonnement of provider te wijzigen.

De iPhone XS Max zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren: Space gray en zilver komen terug, met een nieuwe gouden versie die er prachtig uitziet, vooral met de gouden roestvrijstalen band er omheen. Kortom er is weer genoeg keuze, tussen verschillende aantrekkelijke kleuren

Beeldscherm

De grootste aantrekkingskracht voor iedereen die aan de iPhone XS Max denkt, zal het OLED-scherm zijn, en het is gewoon prachtig op de grootste telefoon van Apple. Het is gigantisch op 6,5 inch, en het biedt een meeslepende ervaring, vooral met films en games. Genoeg dus om plezier van te hebben met dit geweldige scherm.

Ja, de inkeping is nog steeds aanwezig op de iPhone XS Max, hoewel je door het grotere scherm meer scherm links en rechts van de inkeping hebt dan op de iPhone X. Dat gezegd hebbende, hebben we de iPhone X gebruikt voor bijna een jaar nu en we denken niet echt meer aan de inkeping; je leert ermee leven, en het verdwijnt al snel naar de achtergrond.

Specsgewijs heeft het OLED-paneel op de iPhone XS Max een resolutie van 2688 x 1242 pixels, waardoor het dezelfde dichtheid heeft als de kleinere iPhone XS op 458ppi. Apps kunnen nu in de gesplitste modus werken, net als bij de Plus-versies van eerdere iPhones. We weten niet zeker of apps van derden de nieuwe oplossing meteen kunnen gebruiken, of dat ontwikkelaars hun apps moeten bijwerken om de nieuwe resolutie te ondersteunen. Dit zal moeten blijken in de toekomst.

TreuTone Technologie

Net als op de iPhone X ondersteunt het scherm zowel TrueTone-technologie als 120Hz-invoer. We hoopten dat de XS Max de True Motion-technologie op de iPad Pro zou ondersteunen, waardoor scrollen en bewegen binnen de gebruikersinterface erg vloeiend is, maar dat is niet het geval.

Apple beweert dat het scherm nu een 60% beter dynamisch bereik heeft, waardoor je foto’s en video’s er levendiger uitzien. We probeerden het nieuwe Beta-spel The Elder Scrolls: Blades, en visueel zag het er erg aantrekkelijk uit, hoewel we wel wat stotteren opmerkten toen we de gameplay-instellingen aanraakten.

Batterij van iPhone XS Max

Naast het grotere scherm heeft de iPhone XS Max ook de grootste batterij die Apple in een iPhone heeft geplaatst. We kennen de accucapaciteit nog niet, maar Apple belooft een batterijlevensduur van meer dan anderhalf uur van de iPhone X.

De gesprekstijd wordt geschat op maximaal 25 uur, terwijl het internetgebruik is ingesteld op 13 uur. Dit is een aanzienlijke verbetering en we zijn dan ook zeer benieuwd hoe dit in de praktijk gaat gebeuren.

Vroege conclusie

De iPhone Max is duidelijk ontworpen voor iPhone Plus-bezitters, consumenten die een groot apparaat met een groot scherm en een bijbehorende batterij willen. Het is heel dicht bij de werkelijke grootte van het Plus-model, dus als u vertrouwd bent met een iPhone Plus, voelt u zich meteen thuis met de iPhone Max.

Met dual-SIM-mogelijkheden, een bijgewerkte cameramodule en de snelle nieuwe A12 Bionic-processor lijkt Apple op weg om zijn beste iPhone tot nu toe te leveren. Het is echter echt een apparaat met twee handen, tenzij je naar de lagere regionen van het scherm wilt gaan en die alleen wilt gebruiken.

Als je de grootte en de prijs kunt veroorloven, is de iPhone XS Max de telefoon om te kiezen tussen een van de nieuwe apparaten. Het biedt het beste van alles wat Apple heeft laten zien met een betere batterijlevensduur en een groter, effectiever scherm als resultaat. Het is gewoon weer een mooi en kwalitatief goed toestel wat megafabrikant Apple op de markt heeft gebracht.

Wellicht vindt u dit ook interessant

Hieronder vindt u enkele artikelen die speciaal gericht zijn op alles over Mobiele Abonnementen, Sim Only, Apple, Samsung , Aanbieders en nog veel meer, kortom alles wat moet u weten over Telefonie!

iPhone XS Dual Sim en Knoppen Configuratie

Afgelopen september heeft Apple weer 3 nieuwe modellen geïntroduceerd, namelijk de Iphone XS, Iphone XR en de Iphone XS MAX. Bij deze Iphones zijn er weer verschillende nieuwe functies aan toegevoegd. In dit artikel gaan we een kijkje nemen naar de Iphone XS en zijn...

iPhone XS Apple A12 Bionic, Wat is nieuw?

Mocht je een fervent Iphone gebruiker zijn, dan zul je vast wel iets hebben gehoord over de nieuwe Iphone XS. Op 12 september presenteerde Apple deze nieuwe smartphone, samen met 2 andere modellen. De andere modellen, die 12 september jongstleden, gepresenteerd waren...

De release van de Apple iPhone XS

De release van de iPhone XS, XR & XS Max, wat is er allemaal veranderd? Als je een echte Apple fan bent al het je niet ontgaan zijn, op 12 September presenteerde Appel namelijk 3 nieuwe iPhones. Je kunt de iPhone XS, iPhone XR & iPhone XS Max tegenwoordig al...