Handige tips en trucs bij het kopen van een smartphone

Aug 15, 2018 | Smartphones | 0 comments

Aug 15, 2018 | Smartphones | 0 comments

Kijk naar alle verschillende telefoons

Veel mensen zijn al na ongeveer 2 jaar klaar met hun huidige mobiele telefoon of hun mobiele abonnement loopt af en ze mogen een nieuw toestel uitkiezen. Uiteraard is het natuurlijk slim om te kijken naar alle soorten verschillende mobiele telefoons en abonnementen.

Het is namelijk zo dat er in de mobiele telefoonmarkt vele aanbieders zijn. Om deze reden hebben wij voor jou een aantal handige tips op een rijtje gezet om de beste telefoon deal eruit te trekken.

tips kopen smartphone

Kies je voor een abonnementsvorm of prepaid?

Er zijn veel Nederlanders die jaarlijks weer moeten kiezen voor een mobiel abonnement of sim only abonnement, daarnaast heb je uiteraard nog de oude prepaid telefoons. Je kunt het mobiele abonnement een beetje zien als een all inclusive hotel, je krijgt bij je mobiele abonnement een toestel erbij geleverd. Uiteraard wordt de prijs van de smartphones of telefoon meegerekend in de maandelijkse premie.

Sim Only abonnement

Echter is het slim om te kiezen voor een sim only abonnement wanneer je nog de beschikking hebt over een goed werkende smartphone. Bij een sim only abonnement heb je zoals de naam zegt ook een abonnement, maar je krijgt wanneer je daarvoor kiest geen telefoon erbij geleverd.  Met een sim only abonnement betaal je enkel voor het internet, belminuten en sms’jes. Zoals je al verwacht betaal je hier dan ook minder voor omdat je niet kiest voor een meegeleverd toestel.

Prepaid

Dan heb je nog de keus om te gaan voor een simpele prepaid telefoon, dit is ideaal voor de mensen die niet veel gebruik maken van hun telefoon. Bij een prepaid abonnement koop je zelf een aantal belminuten en sms’jes in, ook krijg je vaak de mogelijkheid om een extra internetbundel erbij te kiezen wanneer je toch af en toe wel eventjes je e mail wilt checken. Het enigste nadeel aan een prepaid telefoon is dat je zelf jouw eigen belminuten enzovoort moet inkopen wanneer deze op zijn.

Keuze voor een mobiele telefoon

Als je voor jezelf de keus hebt gemaakt wat voor abonnementsvorm je wilt kiezen, dan is de volgende stap om te gaan kijken naar wat voor mobiele telefoon je wilt. Je kan natuurlijk kiezen voor de moderne smartphones of gewoon een simpele prepaid telefoon. Met een smartphone wordt het een stuk makkelijker om op het internet rond te surfen, dit wordt met een prepaid telefoon vaak al snel wat lastiger.

Kiezen voor een prepaid telefoon

Het is dus verstandig om te kiezen voor een prepaid telefoon wanneer je alleen maar telefonisch bereikbaar wilt zijn, maar als je dan toch wel weer foto’s en video’s wilt maken is het slim om toch voor een smartphone te kiezen. Een prepaid telefoon is hier nou niet echt specifiek voor gemaakt. Uiteraard kan je ook een smartphone aanschaffen met daarbij een prepaid simkaart zodat je toch vrijwel alle functies hebt.

Kiezen voor een smartphone

Wanneer je kiest voor een smartphone is het slim om goed te kijken naar de desbetreffende specificaties van de smartphone die je wilt kopen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de grootte van het beeldscherm, de camera kwaliteit en de ruimte die je hebt om foto’s en video’s op te slaan.

Als je veel gebruik wilt maken van het internet is het slim om te kiezen voor een smartphone die de mogelijkheid heeft om zichzelf te verbinden met het 4G netwerk. Daarnaast is het slim om te kijken naar de batterij van de smartphone, het heeft natuurlijk geen zin om te kiezen voor een smartphone met een batterijduur van 6 uur wanneer je dagelijks meer dan 6 uur gebruik wilt maken van jouw smartphone.

Kijk dus goed naar al deze aandachtspunten wanneer je gaat zoeken naar een geschikte smartphone

Je hebt iets gevonden, maar nu nog de aanschaf van jouw telefoon

Top, je hebt een geschikte telefoon voor jezelf gevonden, maar wat ga je nu dan doen? De volgende stap is niet erg moeilijk, dus maak jezelf niet druk. Je kunt al gauw alle prijzen van jouw gekozen telefoon vergelijken via het internet of in de winkel zelf. Het fijne aan op het internet rondkijken voor je telefoon is dat je simpel en snel alle reviews van andere kopers kunt inzien, maakt de aanschaf toch een stuk makkelijker.

Daarnaast bieden vele sites net zoals ons een handige mobiele telefoon vergelijker aan voor de consument om de beste deal te krijgen. Klik snel op de button om de goedkoopste aanbieder te vinden.

kopen smartphone
trucs kopen smartphone

Handige & leuke Video’s

Blijft de Samsung Galaxy A3 bestaan in 2018?

Het is nu bijna 5 jaar geleden dat Samsung de eerst Galaxy A-serie uitbracht, destijds voor veel mensen een ideaal en gebruiksvriendelijk toestel. De Galaxy A modellen lijken sprekend op de duurdere en exclusievere Galaxy S modellen. Toch kunnen we de A-serie van...

Samsung Telefoons vergelijken en bekijken

Samsung telefoons vergelijken en reviewen Bekijk gemakkelijk de beste Samsung telefoons en goedkoopste telefoonabonnementen van November 2018 en bespaar in 5 minutenMeest gekozen Samsung telefoons & reviewsIedereen kent de Samsung telefoons Iedereen kent de...

De nieuwe Samsung S9 en S9+ en de vele mogelijkheden

De nieuwe uitvoeringen van Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9+ zijn op het moment erg populair. Dit is vanwege de vele mogelijkheden die je hebt met deze nieuwe smartphone. Qua hardware en software zijn er veel nieuwe opties en leuke functies. Lees snel verder als je...

Tips en tricks voor de nieuwe Samsung S9 en S9+

Nieuwe modellen van Samsung in de Galaxy reeks Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben zijn de nieuwe toestellen van Samsung weer uitgekomen, namelijk de Samsung Galaxy S9 en de S9+, maar weten jullie ook wat er allemaal mogelijk is met deze nieuwe smartphones?...

De nieuwe S8 met vele mogelijkheden

Het nieuwe toestel van Samsung In de nieuwe S8 zijn weer vele nieuwe mogelijkheden gestopt door Samsung, deze mogelijkheden zitten soms iets te goed verstopt om ze te kunnen vinden. Wij hebben daarom voor jou uitleg en tips op een rijtje gezet hoe je het makkelijkst...