Formule 1 is een spannende sport die natuurlijk door onze eigen Max Verstappen enorm populair is geworden. Als je onderweg bent en geen toegang hebt tot een tv, is het streamen van de races op je smartphone een geweldige manier om altijd up to date te blijven. In dit artikel geven we je praktische tips en suggesties om probleemloos Formule 1 races te streamen op je smartphone.

Waar te beginnen?

Wil jij graag Formule 1 kijken op je smartphone, heb je een betrouwbare internetverbinding nodig. Zorg ervoor dat je genoeg mobiele data hebt of verbinding kunt maken met een wifi netwerk voordat je begint. Een goede internetverbinding is essentieel om ononderbroken te kunnen genieten van de races.

Kies de juiste streamingdienst

Er zijn verschillende streamingdiensten beschikbaar waarmee je Formule 1 races live kunt volgen op je smartphone. De populairste optie is natuurlijk VIAplay, hoewel de constructie komend jaar wat lijkt te veranderen, blijven ze toch de uitzendrechten houden. Deze dienst biedt live uitzendingen en exclusieve content voor abonnees. Hier betaal je maandelijks een vast bedrag voor, maar dan kun je wel alles zien wat je wil. Vooral voor de echte liefhebbers die ook graag de kwalificaties willen zien, is dit echt een uitkomst. Zo kun je thuis en onderweg overal en altijd zien hoe ‘onze’ Max het doet.

Installeer de benodigde apps

Na het kiezen van de streamingdienst is het tijd om de bijbehorende app op je smartphone te installeren. Ga naar de App Store (voor iOS gebruikers) of Google Play Store (voor Android gebruikers) en zoek naar de app van de gekozen streamingdienst. Download en installeer de app op je smartphone.

Abonneer je op de streamingdienst

Om toegang te krijgen tot de live uitzendingen van Formule 1 races, moet je je abonneren op de gekozen streamingdienst. Dit kan meestal via de app worden gedaan. Volg de instructies op het scherm om je abonnement af te sluiten en betaal indien nodig de bijbehorende kosten. Zodra je abonnement is bevestigd, ben je klaar om te streamen!

Bereid je voor op de race

Voordat de race begint, is het handig om je smartphone goed voor te bereiden. Sluit alle onnodige apps af en zorg ervoor dat je telefoon voldoende batterij heeft. Het zou zonde zijn als je midden in een spannende race zonder stroom komt te zitten! Daarnaast kan het handig zijn om een stabilizer of standaard te gebruiken om je smartphone tijdens het kijken rechtop te houden. Zo hoef je de telefoon namelijk niet vast te houden, vooral handig voor wanneer je onderweg bent en bijvoorbeeld in de bus of trein zit.

Geniet van de race!

Nu je alles hebt ingesteld, is het tijd om te genieten van de Formule 1 race op je smartphone. Open de app van de streamingdienst en zoek naar de live uitzending van de race die je wilt zien. Klik erop en je bent klaar om te gaan! Zorg ervoor dat je op een comfortabele plek zit en laat je meeslepen door de spanning en sensatie van de race.