Hoe kun je het meeste uit je Sim Only abonnement halen?

Aug 25, 2018 | Sim Only | 0 comments

Aug 25, 2018 | Sim Only | 0 comments

Besparen op de maandelijkse telefonie kosten

De beste manier om te besparen op je belkosten, is door een sim only abonnement te nemen. Steeds meer mensen zijn aan het overstappen naar sim only. Op vergelijk mobiele telefoon geven we je extra informatie en helpen we je om de beste keuze te maken voor jou. Op deze manier kun je niet de nodige euro’s besparen, maar ook kiezen wat het beste bij u past. In dit artikel kijken we naar de belangrijkste punten waarop je een sim only abonnement kunt kiezen.

iPhone 6 prijs

Het kiezen van een bundel

Als je gaat kijken naar een sim only abonnement, is het belangrijk dat je weet hoeveel je ongeveer per maand verbruikt. gebruik hiervoor de laatste facturen die u heeft ontvangen en bereken hieruit een gemiddelde. Stel dat u hier vaak overheen gaat, kunt u er het beste voor kiezen om een iets grotere bundel te kiezen. Hierdoor bent u er zeker van dat u er niet overheen gaat, dit geldt voor zowel uw belminuten/sms’jes en uw internetdata.

Bij de meeste bundels is dat een paar euro duurder, maar als u over uw abonnement heen gaat bent u veel duurder uit. Als u over uw abonnement heen gaat, houden veel telecomproviders een heel hoog tarief aan. Dit kunt het beste voorkomen door een wat ruimere bundel te kiezen.

Daarnaast is ook de snelheid van uw internet afhankelijk van hoeveel u verbruikt. Stel u kiest voor 4G internet, dan verbruikt u meer MB’s dan dat u zou doen als u gebruik maakt van een 3G netwerk. Houdt er wel rekening mee dat het 3G internet veel trager is dan het 4G internet, en dat dat dan weer scheelt in de gebruiksvriendelijkheid.

Check het bereik van alle netwerken.

Op dit moment maken alle providers gebruik van 4 verschillende netwerken, namelijk die van KPN, Tele2, T-mobile en Vodafone. Ze hebben allemaal een landelijke dekking, maar toch is het verstandig om deze te controleren op het bereik bij uw thuis en in de buurt. Zo zal je zien dat als je in de randstad woont, dit over het algemeen geen probleem is.

Dit in tegenstelling tot de wat meer afgelegen regio’s en grensgebieden, hier kan het zomaar zijn dat enkele aanbieders op bepaalde plekken geen of een slechte dekking hebben. Op het internet kun je zonder problemen de dekkingskaarten vinden, die aangeven of de vier providers een goede dekking kunnen leveren in jouw woon-, school- en werk gebied.  

Kies jouw contractduur

Bij de meeste abonnementen geldt dat hoe langer je looptijd is, hoe lager de maandlasten zullen zijn. Heb je er dus geen probleem mee om voor een langere termijn ergens aan vast te zitten (omdat het een hele mooi aanbieding is), twijfel dan niet om voor een langere looptijd te gaan met lagere maandlasten, bijvoorbeeld een tweejarig contract. Houd er wel rekening mee dat als je kiest voor een abonnement met een telefoon erbij, je wel het beste een optie achter de hand kunt houden.

Variabel contract

Stel je laat de telefoon vallen en hij gaat hierbij kapot, hoe ga je dit oplossen? Kies je ervoor om een nieuw toestel te halen of zorg dat je een oude telefoon achter de hand houdt die je kunt gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten voor een korte duur, bijvoorbeeld een maand of een jaar. Hierbij ben je wat flexibeler ingesteld, maar liggen de kosten vaak wel wat hoger.

Houdt er rekening mee hoelang je tegoed bruikbaar is.

Bij het afsluiten van een contract met sommige providers, is er de mogelijkheid om je tegoed wat je overhoudt van de maand mee te nemen naar de maand erop. Stel je voor dat je een maand heel weinig belt, en de maand erop heel veel dan kan het handig zijn om hiervoor te kiezen. Zo worden al je minuten toch efficiënt gebruikt en betaal je niet voor iets dat je niet gebruikt.

Kijk op welke manier belminuten worden afgeschreven.

De manier waarop providers je belminuten afschrijven kan ook van belang zijn op de hoogte van je maandrekening. Stel je hebt veel lange gesprekken over de telefoon dan zal het verschil niet heel groot zijn, maar als je voornamelijk hele korte gesprekken hebt dan kan het wel uitmaken aan het einde van de maand.

Als bijvoorbeeld een provider ervoor kiest om per seconden af te rekenen, en je hebt een gesprekje van 30 seconden dan kun je 2x bellen voor 1 belminuut. Maar als dit per minuut wordt gekeken, dan heb je wel voor de 30 seconden betaald die je niet hebt gebruikt. Houd hier dus rekening mee in het uitkiezen van een abonnement.

Ga op zoek naar de laagste prijs.

Als je alle stappen hierboven hebt doorlopen, zul je merken dat je nu een abonnement hebt wat voor jou geschikt is en waar je een keuze uit kan maken. Via onze site kun je alle sim only abonnementen met elkaar vergelijken en de beste keus voor jou maken. Je kunt hierbij aangeven welke provider je wil, hoeveel belminuten/sms’jes je wil, hoeveel data je erbij wilt hebben, en hoelang je wilt dat een contract loopt. 

Als je dit allemaal eenmaal hebt ingevuld in de vergelijker zullen er de beste abonnementen voor jou verschijnen. Daarbij is het voor jou vaak belangrijk dat je niet te veel betaalt, kies daarom voor de laagste sim only prijs die er voor jou uit de vergelijker komt! Er zijn ook nieuwe regels omtrent vergelijken van sim only abonnementen.

internet buitenland

Handige & leuke Video’s

Ben heeft het sim only aanbod vernieuwd

Ben heeft zijn sim only aanbod veranderd De provider Ben, die als een malle groeit in populariteit, heeft zijn aanbod compleet vernieuwd. De beloftes op het gebied van de bundels zijn flink veranderd, en wij leggen even uit wat dit veranderd aan de abonnementen en wat...

Ben is weer bezig met de prijsbewust weken

Ben prijsbewust weken Ook dit jaar houdt ben weer de prijs bewust weken, tot en met 31 Mei hebben ze weer lagere prijzen bij hun abonnementen. Hierbij biedt de provider je bijna twee keer aan internetdata aan voor dezelfde prijs. Daarnaast hebben ze ook nog de...

Prepaid lijdt door groei Sim Only

Meer Sim Only abonnementen De laatste jaren is er toch wel bijzondere groei geweest op het gebied van Sim Only abonnementen, dit is toch best bijzonder omdat je zou denken dat steeds meer mensen kiezen voor een nieuw model telefoon met daarbij een abonnement. Toch...

Trend van sim only abonnementen in de afgelopen jaren

Elk jaar passen telecomproviders hun prijzen aan van hun sim only abonnementen, zo ook het afgelopen jaar. In dit artikel nemen we een kort kijkje naar de grootste veranderingen ten opzichte van 2016 en waar je het beste rekening mee kan houden met het kiezen van een...

Senioren kiezen voor Sim Only abonnementen

Senioren en een sim only abonnement Meer en meer senioren kiezen ervoor om een sim only abonnement af te sluiten. Waar het vroeger heel normaal was voor senioren om een prepaid kaart te halen voor hun mobiele telefoon, zien we tegenwoordig dat ook zij steeds meer...

Voorlopig nog geen E-Sim ondersteuning in Nederland

De opvolger van de simkaart Misschien heb jij nog nooit gehoord van de nieuwe embedded simkaart (e-sim). Dit wordt de opvolger van de traditionele simkaart, de simkaarten zijn de afgelopen jaren kleiner en kleiner geworden van mini naar micro tot Nano. De e-sim wordt...

Overstappen van prepaid naar Sim Only

Sim Only is voordelig Je doet al een tijdje research en bent er achter gekomen dat Sim Only wellicht voordeliger voor je is. Je bent er ook achter gekomen dat prepaid en sim only zo zijn voordelen heeft. We hebben voor u enkele situaties opgesteld waardoor u een...