De beste beveiligingen voor jouw smartphone

Aug 15, 2018 | Smartphones | 0 comments

Aug 15, 2018 | Smartphones | 0 comments

Veiligheid is niet meer gegarandeerd

Misschien heb je het al gedaan, jouw smartphone beveiligt met een code of patroon. Er zijn tegenwoordig veel meer opties vrijgekomen waarmee je jouw smartphone kunt beveiligen tegen ongewenste inbrekers.

Zo kun je dus kiezen uit een gewone code of een patroon, maar je hebt vooiPhone 6rtaan ook de handige vingerafdruk functie en Face ID. Niet alle smartphones hebben al deze opties. Lees snel verder als je meer wilt lezen over de verschillende beveiligingsmethodes.

beveiligingen voor smartphone

Face ID, de nieuwe techniek van Apple

Om eerst even duidelijk te zijn, Face ID van de nieuwe iPhone X is niet exact hetzelfde als de al eerder bestaande facial recognition van Android. Het zit namelijk zo: de techniek die Android gebruikt is namelijk een stuk eenvoudiger als die van Apple. Je kan de facial recognition van Android al misleiden door een 2D-foto van jezelf voor de camera te houden, dit is natuurlijk niet de bedoeling en zo dacht Apple zelf ook.

Jaren van ontwikkeling

Apple werkt namelijk al jaren aan de nieuwe 3D-Face ID, zo zijn er 30.000 infrarood sensoren die je gezicht kunnen scannen, en zelfs in het donker is dit mogelijk. Apple heeft er ook voor gezorgd dat deze infrarood sensoren gezichtsveranderingen opnemen in hun systeem, zo kun je op elk moment beslissen of je een stoppelbaard wilt laten staan, lekker makkelijk toch?

Nog niet helemaal waterdicht

De techniek is nog niet waterdicht heeft een extern bedrijf onderworpen, echter heeft dit bedrijf wel een hoop moeite moeten steken in het foppen van het nieuwe systeem, zo moest het bedrijf een geheel 3D masker maken om ervoor te zorgen dat de telefoon kon worden ontgrendeld. Daarnaast kan Face ID gekraakt worden door jou tweelingzus- of broer, vanwege alle overeenkomsten in het gezicht. Hier valt door Apple ook weinig aan te veranderen.

Wat is nou de veiligste beveiliging?

Volgens Apple is het nieuwe Face ID het veiligst om te gebruiken als beveiliging, ze zeggen namelijk dat het ongeveer zo’n 20 keer veiliger is al de al eerder uitgekomen Touch ID (vingerafdrukscanner). Apple schat de kans 1 op 1 miljoen dat er iemand in jouw smartphone komt via de Face ID-beveiliging. Een heel stuk veiliger als we gaan kijken naar de kans bij de Touch ID, daar was de kans op inbraak namelijk 1 op 50.000.

Wat als ik geen iPhone of Face ID heb?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je niet de beschikking hebt over een iPhone X, dus ook geen Face ID. Wanneer dit het geval is kan je het best kiezen voor een van de oudere manieren namelijk de code vorm, deze zit eigenlijk standaard op elke smartphone van Apple of Android. Volgens een artikel in de New York Times is het namelijk wel degelijk mogelijk om de vingerafdrukscanner te ontgrendelen zonder gebruik te hoeven maken van de daadwerkelijke echte vingerafdruk. Het is een aantal onderzoekers gelukt om een meester vingerafdruk te ontwikkelen waarmee er daadwerkelijk iPhones kunnen worden ontgrendeld.

Maar ben niet bang, de kans dat jouw telefoon gekraakt wordt door deze manier is nihil. Als je de gevaren afweegt tegen de gebruiksvriendelijkheid van de scanner, dan kun je gewoon deze functie blijven gebruiken.

beveiliging voor telefoon
beveiligingen smartphone

Handige & leuke Video’s

Blijft de Samsung Galaxy A3 bestaan in 2018?

Het is nu bijna 5 jaar geleden dat Samsung de eerst Galaxy A-serie uitbracht, destijds voor veel mensen een ideaal en gebruiksvriendelijk toestel. De Galaxy A modellen lijken sprekend op de duurdere en exclusievere Galaxy S modellen. Toch kunnen we de A-serie van...

Samsung Telefoons vergelijken en bekijken

Samsung telefoons vergelijken en reviewen Bekijk gemakkelijk de beste Samsung telefoons en goedkoopste telefoonabonnementen van November 2018 en bespaar in 5 minutenMeest gekozen Samsung telefoons & reviewsIedereen kent de Samsung telefoons Iedereen kent de...

De nieuwe Samsung S9 en S9+ en de vele mogelijkheden

De nieuwe uitvoeringen van Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9+ zijn op het moment erg populair. Dit is vanwege de vele mogelijkheden die je hebt met deze nieuwe smartphone. Qua hardware en software zijn er veel nieuwe opties en leuke functies. Lees snel verder als je...

Tips en tricks voor de nieuwe Samsung S9 en S9+

Nieuwe modellen van Samsung in de Galaxy reeks Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben zijn de nieuwe toestellen van Samsung weer uitgekomen, namelijk de Samsung Galaxy S9 en de S9+, maar weten jullie ook wat er allemaal mogelijk is met deze nieuwe smartphones?...

De nieuwe S8 met vele mogelijkheden

Het nieuwe toestel van Samsung In de nieuwe S8 zijn weer vele nieuwe mogelijkheden gestopt door Samsung, deze mogelijkheden zitten soms iets te goed verstopt om ze te kunnen vinden. Wij hebben daarom voor jou uitleg en tips op een rijtje gezet hoe je het makkelijkst...