Het beschermen van je nieuwe smartphone

Aug 21, 2018 | Smartphones | 0 comments

Aug 21, 2018 | Smartphones | 0 comments

Elk jaar wordt de kans op schade aan jouw smartphone steeds groter, dit heeft vooral te maken met de steeds dunner wordende schermen, een barst zit er tegenwoordig snel in. Helaas hebben de producenten niet de behuizingen meegenomen die hetzelfde waren als een paar jaar geleden, deze waren niet kapot te krijgen.

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat een gemiddelde telefoon 15 maanden zonder schade door het leven gaat, we spreken hier ook over diefstal en verlies van de smartphone.

nieuwe smartphone beschermen

Toch blijven veel mensen kiezen voor abonnement met een looptijd van 24 maanden, het komt dan ook weinig voor dat de smartphone nog volledig intact is na deze looptijd. Vaak moeten mensen tijdens deze looptijd een nieuw toestel aanschaffen, lees snel verder zodat jou dit niet hoeft te overkomen, een smartphone kost immers veel geld.

Barsten in het scherm na het laten vallen van je toestel

Ik denk dat iedereen het wel eens mee heeft gemaakt dat zijn of haar scherm na een flinke val kapot is gegaan, vaak weet je het al voordat je deze weer oppakt van de grond. Vaak is de telefoon nauwelijks tot niet meer te gebruiken door enorme barsten in het scherm. Een ding is zeker en dat is zolang wij mensen mobiele telefoons in de hand moeten houden er enkele toestellen gaan sneuvelen door bijvoorbeeld barsten.

De oplossing voor dit probleem is een goede smartphone case, wat doet deze case dan precies? Smartphone cases zijn speciaal ontwikkeld voor het tegen gaan van schade, een goede bedekt namelijk het display voor een groot deel waardoor de case bij een val de schok absorbeert en niet het display. Je hebt natuurlijk enorm veel cases maar eentje van siliconen of TPU is het allerbeste, deze absorberen de schokken het beste en harde case doet dit juist niet. Kies om deze rede dan ook altijd voor een case van siliconen of TPU materiaal.

Water is niet de beste vriend van je smartphone

Je hebt het wellicht weleens gehoord of zelf ervaren, het laten vallen van je smartphone in bijvoorbeeld je toilet. Helaas zijn water en andere vloeistoffen niet de beste vriend van je smartphone en kunnen hier dan ook niet goed tegen. Vaak loopt het water door tot onder je display wat er voor zorgt dat deze niet mee te gebruiken is.

Tegenwoordig kunnen smartphones beter tegen vloeistoffen waardoor je niet meteen in paniek hoeft te raken. Pak zo snel mogelijk het toestel uit het water en zet de telefoon direct uit, verwijder de simkaart en indien mogelijk ook de batterij. Pak een bak met rijst en leg de smartphone gedurende de nacht in deze bak, zorg ervoor dat het gehele toestel bedekt is met rijstkorrels, ook de bovenkant.

In de meeste gevallen zal je smartphone het de volgende dag weer vlekkeloos doen. Doet je Smartphone het niet meer of nog maar half? Neem dan eens een kijkje bij een telefoonreparateur, deze weet precies hoe te handelen. Je hebt een grote kans dat je dezelfde middag nog naar buiten loopt met precies dezelfde telefoon, maar dan in een goede staat, zonder water.

De zon is gevaarlijk voor je smartphone

U hebt het de afgelopen weken wellicht wel eens meegemaakt met de enorme temperaturen in ons land, het toestel blijft in de zon liggen en wordt enorm warm. Dit is natuurlijk niet wenselijk en moet voorkomen worden, let hier ook op wanneer je naar het buitenland vertrekt, je telefoon kan oververhit raken wat kan leiden tot enkele defecten.

Het gemiddelde toestel is niet ontwikkeld om tegen hete temperaturen te kunnen, hierdoor zal je ook vaak een melding ontvangen wanneer deze te heet wordt. Het komt ook wel eens voor dat de telefoon oververhit raakt bij het spelen van grote spellen, het is slim om te stoppen en je telefoon in de schaduw te leggen. Eventueel zou je het toestel voor een korte periode in de koelkast kunnen leggen, let er wel op dat een koelkast vochtig is, iets waar een smartphone niet goed tegen kan.

screenprotector iphone
beschermen smartphone

Handige & leuke Video’s

Blijft de Samsung Galaxy A3 bestaan in 2018?

Het is nu bijna 5 jaar geleden dat Samsung de eerst Galaxy A-serie uitbracht, destijds voor veel mensen een ideaal en gebruiksvriendelijk toestel. De Galaxy A modellen lijken sprekend op de duurdere en exclusievere Galaxy S modellen. Toch kunnen we de A-serie van...

Samsung Telefoons vergelijken en bekijken

Samsung telefoons vergelijken en reviewen Bekijk gemakkelijk de beste Samsung telefoons en goedkoopste telefoonabonnementen van November 2018 en bespaar in 5 minutenMeest gekozen Samsung telefoons & reviewsIedereen kent de Samsung telefoons Iedereen kent de...

De nieuwe Samsung S9 en S9+ en de vele mogelijkheden

De nieuwe uitvoeringen van Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9+ zijn op het moment erg populair. Dit is vanwege de vele mogelijkheden die je hebt met deze nieuwe smartphone. Qua hardware en software zijn er veel nieuwe opties en leuke functies. Lees snel verder als je...

Tips en tricks voor de nieuwe Samsung S9 en S9+

Nieuwe modellen van Samsung in de Galaxy reeks Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben zijn de nieuwe toestellen van Samsung weer uitgekomen, namelijk de Samsung Galaxy S9 en de S9+, maar weten jullie ook wat er allemaal mogelijk is met deze nieuwe smartphones?...

De nieuwe S8 met vele mogelijkheden

Het nieuwe toestel van Samsung In de nieuwe S8 zijn weer vele nieuwe mogelijkheden gestopt door Samsung, deze mogelijkheden zitten soms iets te goed verstopt om ze te kunnen vinden. Wij hebben daarom voor jou uitleg en tips op een rijtje gezet hoe je het makkelijkst...