Het beschermen van je nieuwe smartphone

by | 21 Aug 2018 | Smartphones | 0 comments

Elk jaar is de kans groter op schade

Elk jaar wordt de kans op schade aan jouw smartphone steeds groter, dit heeft vooral te maken met de steeds dunner wordende schermen, een barst zit er tegenwoordig snel in. Helaas hebben de producenten niet de behuizingen meegenomen die hetzelfde waren als een paar jaar geleden, deze waren niet kapot te krijgen. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat een gemiddelde telefoon 15 maanden zonder schade door het leven gaat, we spreken hier ook over diefstal en verlies van de smartphone.

Toch blijven veel mensen kiezen voor abonnement met een looptijd van 24 maanden, het komt dan ook weinig voor dat de smartphone nog volledig intact is na deze looptijd. Vaak moeten mensen tijdens deze looptijd een nieuw toestel aanschaffen, lees snel verder zodat jou dit niet hoeft te overkomen, een smartphone kost immers veel geld.

Barsten in het scherm na het laten vallen van je toestel

Ik denk dat iedereen het wel eens mee heeft gemaakt dat zijn of haar scherm na een flinke val kapot is gegaan, vaak weet je het al voordat je deze weer oppakt van de grond. Vaak is de telefoon nauwelijks tot niet meer te gebruiken door enorme barsten in het scherm. Een ding is zeker en dat is zolang wij mensen mobiele telefoons in de hand moeten houden er enkele toestellen gaan sneuvelen door bijvoorbeeld barsten.

De oplossing voor dit probleem is een goede smartphone case, wat doet deze case dan precies? Smartphone cases zijn speciaal ontwikkeld voor het tegen gaan van schade, een goede bedekt namelijk het display voor een groot deel waardoor de case bij een val de schok absorbeert en niet het display. Je hebt natuurlijk enorm veel cases maar eentje van siliconen of TPU is het allerbeste, deze absorberen de schokken het beste en harde case doet dit juist niet. Kies om deze rede dan ook altijd voor een case van siliconen of TPU materiaal.

Water is niet de beste vriend van je smartphone

Je hebt het wellicht weleens gehoord of zelf ervaren, het laten vallen van je smartphone in bijvoorbeeld je toilet. Helaas zijn water en andere vloeistoffen niet de beste vriend van je smartphone en kunnen hier dan ook niet goed tegen. Vaak loopt het water door tot onder je display wat er voor zorgt dat deze niet mee te gebruiken is.

Tegenwoordig kunnen smartphones beter tegen vloeistoffen waardoor je niet meteen in paniek hoeft te raken. Pak zo snel mogelijk het toestel uit het water en zet de telefoon direct uit, verwijder de simkaart en indien mogelijk ook de batterij. Pak een bak met rijst en leg de smartphone gedurende de nacht in deze bak, zorg ervoor dat het gehele toestel bedekt is met rijstkorrels, ook de bovenkant.

In de meeste gevallen zal je smartphone het de volgende dag weer vlekkeloos doen. Doet je Smartphone het niet meer of nog maar half? Neem dan eens een kijkje bij een telefoonreparateur, deze weet precies hoe te handelen. Je hebt een grote kans dat je dezelfde middag nog naar buiten loopt met precies dezelfde telefoon, maar dan in een goede staat, zonder water.

De zon is gevaarlijk voor je smartphone

U hebt het de afgelopen weken wellicht wel eens meegemaakt met de enorme temperaturen in ons land, het toestel blijft in de zon liggen en wordt enorm warm. Dit is natuurlijk niet wenselijk en moet voorkomen worden, let hier ook op wanneer je naar het buitenland vertrekt, je telefoon kan oververhit raken wat kan leiden tot enkele defecten.

Het gemiddelde toestel is niet ontwikkeld om tegen hete temperaturen te kunnen, hierdoor zal je ook vaak een melding ontvangen wanneer deze te heet wordt. Het komt ook wel eens voor dat de telefoon oververhit raakt bij het spelen van grote spellen, het is slim om te stoppen en je telefoon in de schaduw te leggen. Eventueel zou je het toestel voor een korte periode in de koelkast kunnen leggen, let er wel op dat een koelkast vochtig is, iets waar een smartphone niet goed tegen kan.

Handige & leuke Video’s

Los toestel kopen of mobiele telefoon zonder abonnement?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je op zoek bent naar een mobiele telefoon zonder abonnement. Dan ben je hier aan het juiste adres want in dit artikel gaan we het hebben over losse mobiele telefoons zonder abonnement. Daarbij hebben we aan het einde van het artikel een...

Nieuwe Smartphones vergelijken en bekijken

Nieuwe Smartphone nodig? Lees Reviews & Vergelijk direct Bekijk de nieuwste smartphone gids om direct alle toestellen te beoordelen Top 10 van de Nieuwste Smartphones van 2018 Op zoek naar een nieuwe of de nieuwste smartphones? Ben je op zoek naar een nieuwe...

Waterdichte Smartphone vergelijken en bekijken

Waterdichte Smartphone vinden? Lees Reviews & Vergelijk direct Bekijk de waterdichte smartphone gids om direct alle toestellen te beoordelenTop 10 van de Waterdichte Smartphones van 2018Waterdichte smartphones worden steeds populairder Je smartphone is tegenwoordig...

De Beste Smartphone vergelijken en bekijken

Wil jij de beste smartphones van 2018 bekijken en vergelijken? Bekijk de beste smartphone gids om direct alle toestellen te beoordelen Top 10 van de Beste Smartphones van 2018 Waar moet je beginnen met het zoeken naar een smartphone? Je bent op het internet aan het...