Alle toekomstige apps die draaien op de iPhone X moeten iOS11 SDK gebruiken

by | 24 Jul 2018 | iPhone X | 0 comments

Alle toekomstige apps die draaien op de iPhone X moeten iOS11 SDK gebruiken

Apple heeft zijn officiële app-ontwikkelaarportal gebruikt om aan te kondigen dat alle toekomstige apps, of het nu nieuwe of updates zijn, de iOS 11 SDK moeten gebruiken en vanaf juli 2018 het Super Retina-display van de iPhone X moeten ondersteunen.

Door deze regels te handhaven, zorgt Apple ervoor dat apps compatibel en veilig blijven. Alle apps die de nieuwe criteria niet ondersteunen, worden uit de App Store verwijderd, hoewel Apple ontwikkelaars waarschijnlijk een kleine hoeveelheid tijd zal geven om hun apps compatibel te maken.

ios 11 apple
iphone x

Apple zorgt voor vernieuwing door developers extra opties te geven

Apple zegt in zijn verklaring: “iOS 11 levert innovatieve functies en de vernieuwde App Store aan honderden miljoenen klanten over de hele wereld. Je apps kunnen meer intelligente, uniforme en meeslepende ervaringen leveren met Core ML, ARKit, nieuwe camera-API’s, nieuw SiriKit-domeinen, Apple Music-integratie, slepen en neerzetten voor iPad, etc. Vanaf juli 2018 moeten alle iOS-app-updates die zijn ingediend bij de App Store worden gebouwd met de iOS 11 SDK en moeten ze de Super Retina-weergave van iPhone X ondersteunen. “

Hoewel het goed nieuws is dat Apple de juiste maatregelen neemt om ervoor te zorgen dat apps compatibel blijven voor gebruikers, kunnen we uit deze update ook opmaken dat Apple later dit jaar meer iPhones met Super Retina-schermen wil uitbrengen.

Van de technologiegigant wordt verwacht dat hij in september drie nieuwe iPhones onthult, waaronder een bijgewerkte iPhone X en een nieuwe iPhone X Plus, die beide OLED Super Retina-displays zullen dragen, samen met mogelijk goedkopere prijzen. Nu er meer OLED iPhones in de handen van de klant zijn beland, zullen er meer apps worden gebruikt, vandaar de behoefte aan meer ondersteuning. Persoonlijk denk ik dat Apple deze update ook doorvoert bij de iPhone 8.

Kun je op de iPhone X gebruik maken van Youtube HDR?

De telefoon ondersteunt technologie met een hoog dynamisch bereik sinds de lancering, met een breder kleurengamma en contrastrijke inhoud die beschikbaar is via andere services, zoals de eigen filiaal winkel van Apple. De YouTube-app had echter eerder alleen standaardkleurindelingen aangeboden.

Er zijn verschillende bronnen om op te zoeken die zijn opgeslagen in HDR op YouTube, inclusief een hele stapel video’s op het speciale HDR-kanaal.

Wat is HDR en wat kun je er mee op Youtube

Je kunt controleren of je YouTube-app al is bijgewerkt en of deze echt HDR uitvoert door op de video te tikken, dan op het driestots-symbool in de rechterbovenhoek en ten slotte op ‘Kwaliteit’.

Hiermee worden alle beschikbare resoluties weergegeven en moet naast elke resolutiekeuze ook “HDR” worden weergegeven. Helaas lijkt YouTube nog steeds HDR uit te rollen naar zijn iPad-apps. De nieuwste Apple-modellen ondersteunen HDR, maar de app zelf moet de functie nog toevoegen.

De nieuwste Apple TV ondersteunt ook HDR, hoewel de YouTube-app voor dat platform momenteel zelfs moeite heeft om echte 4K-resoluties af te spelen, beweert MacRumors. Voor mobiel abonnement, klik snel op de link.

Handige & leuke Video’s